EDUCATIE 30 iunie 2022

30 de echipaje din toată țara, prezente la Pui de Brad 2022, ediția 38

de Iulia Drăghici - Taraș | 1186 vizualizări

Renumitul concurs interdisciplinar „Pui de Brad” s-a întors în zona Întorsurii Buzăului cu ediția numărul 38. Evenimentul are loc în perioada 27 iunie – 1 iulie, la Barcani. Participă 30 de echipaje din peste 20 de județe ale țării. 

Dintre cele 30 de echipaje, patru sunt la categoria „Ciclu primar”, nouă la categoria „Gimnaziu”, iar opt la categoria „Liceu”. Premiera acestui an este includerea categoriei „Familie” în concurs, unde sunt înscrise alte nouă echipaje. 

Ideea unei astfel de categorii a venit după succesul de anul trecut, când, din cauza restricțiilor pandemice, la „Pui de Brad” au participat doar echipe formate din familii, pentru a putea respecta regulile anti-COVID, ne-a explicat unul dintre coordonatorii evenimentului, Alin Neșa, de la Clubul Copiilor Întorsura Buzăului. 

Evenimentul s-a întors anul acesta la Barcani, în zona Lughet, după mai multe ediții în care concursul s-a derulat aici, pentru că spațiul este nu doar aproape de natură, cu peisaje de vis și posibilități de probe și trasee interesante, ci și pentru că are o infrastructură modernă și potrivită, cu variante pentru vreme ploioasă, grupuri sanitare și altele. 

Pentru mulţi dintre cei care au copilărit şi crescut în zona Buzaielor, concursul este echivalentul disciplinei, socializării, prieteniei şi tinereţii. 

„Pui de Brad” se organizează încă din anul 1980, la inițiativa profesorului Alexandru Renga. Acesta este și în prezent implicat în echipa de organizare, fiind în același timp profesor și reprezentant al Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti. 

Evenimentul este inclus în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale. „Pui de Brad” este organizat de Clubul Copiilor din Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Covasna, Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe şi Asociația de Tineret și Sport „TEO”. 

La finalul săptămânii trecute, zona Întorsurii Buzăului a fost gazda Campionatului Național Școlar de Orientare. Au luat parte 137 de participanți legitimați la cluburile de orientare din 28 de județe. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.