EDUCATIE 29 septembrie 2021

17 studenți premianți ai „Bursei Sfântu Gheorghe” și-au prezentat lucrările

de Covasna Media | 1203 vizualizări

În fiecare an, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe invită studenții de licență, masterat și doctorat, care își scriu disertația într-un domeniu legat de oraș sau util pentru oraș, să aplice pentru burse de excelenţă. Studenții rezidenți ai orașului Sfântu Gheorghe pot aplica indiferent de tema disertației lor. Programul de burse pentru studenți a fost lansat în 2014 și, de atunci, peste 100 de studenți au primit sprijin de la Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe.

Anul trecut, din cauza situației epidemice, conferința a fost anulată, dar anul acesta a putut fi din nou organizată la Centrul de Studii Sfântu Gheorghe al Universității Sapientia. Conferința Burselor Studențești a avut loc în data de 27 septembrie, iar 17 studenți absolvenți și-au prezentat lucrările de cercetare și rezultatele acestora.

Evenimentul a fost deschis de consilierul local Zsigmond József, inițiatorul programului „Bursele Sfântu Gheorghe”. Acesta a prezentat condițiile și obiectivele concursului pentru bursele de excelență, urmat apoi de viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Vargha Fruzsina, care le-a urat bun venit studenților.

Lucrările au putut fi prezentate în cadrul mai multor categorii și domenii, printre care relația directă cu orașul și județul, dar și domenii precum sănătatea, psihologia sănătății, sociologia sănătății, sociologie, psihologie și altele. Studenții au făcut scurte prezentări rezumative ale cercetării lor și au răspuns în final la întrebările publicului.   

Bursele sunt în valoare de 300 de lei pe lună pentru studenții de la licență, 500 de lei pe lună pentru studenții de la masterat și 1.000 de lei pe lună pentru doctoranzi, plătite pe o perioadă de patru luni. În acest an, în cadrul programului „Bursele Sfântu Gheorghe” au aplicat 34 de candidați din 14 universități, iar pe baza punctajelor obținute au fost acordate 25 de burse de excelență: 9 studenți de licență, 15 masteranzi și 1 doctorand.

(Sursa: comunicat Primăria Sfântu Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.