EDUCATIE 21 decembrie 2018

13 voluntari internaționali predau în școlile covăsnene

de Iulia Drăghici - Taraș | 1898 vizualizări

Programul „Discover”, demarat de AIESEC Brașov, a debutat luni în 4 școli din județ

Școala chiar se derulează Altfel, în perioada 17 decembrie 2018– 31 ianuarie 2019, pentru elevi din clasele V-VIII din Colegiul Național „Székely Mikó” și Liceul „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, dar și din Școala Generală „Mihai Sadoveanu” din Întorsura Buzăului. În fața lor, la catedre, au ajuns 13 voluntari internaționali, tineri studenți din țări precum din Brazilia, Indonezia și Thailanda.

Programul ajunge de această dată la 1.000 de elevi din județ.

Proiectul „Discover” este la a 3-a ediție în județul Covasna. Acesta s-a mai derulat în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018, dar și în iunie 2018. În total, până acum, 26 de voluntari din toate colțurile lumii au ajuns în reședința de județ, dar și în alte localități covăsnene.   

„Pentru elevii mei consider că acest proiect a avut beneficii deosebite din mai multe puncte de vedere. În primul rând, au învăţat să comunice mai relaxat în limba engleză în situaţii cât mai apropiate de viaţa de zi cu zi. Faptul că nu se simţeau evaluaţi i-a ajutat să depăşească teama de a nu greşi. În al doilea rând, activităţile organizate de voluntari au fost atractive şi motivante pentru elevi, încurajându-i si pe cei mai puţin fluenți în engleză să participe. Şi nu în ultimul rând, pentru ei a fost un mod interesant şi util de a-şi petrece vacanţa, în special pe cea de vară împreună cu colegii, dar şi cu voluntarii străini care i-au încurajat şi le-au arătat o lume pe care unii nu o cunoşteau încă”, a spus, potrivit organizatorilor acțiunii, una dintre profesoarele implicate în proiect în edițiile trecute, Iuliana Voicu.

„Am trăit o experiență minunată în Covasna, cu ajutorul și răbdarea locuitorilor de aici. Cu siguranță voi recomanda acest loc și altora”, a spus și Fatin Ariffin din Singapore, care a fost voluntară în prima ediție a proiectului, cea care a și determinat-o să revină cu alte două ocazii în România și județul Covasna, ca turist.

Programul „Discover” este adus la Sfântu Gheorghe prin organizația mondială de tineret AIESEC, filiala din Brașov, cu avizul Ministerului Educației Naționale. De asemenea, în rândul partenerilor se numără Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna, Universitatea Transilvania Brașov, Asociația de Tineret „Ecou”, liceele implicate, dar și Liceul de Artă „Plugor Sándor”, precum și alți parteneri din mediul privat.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.