EDUCATIE 14 februarie 2019

12 studenţi, masteranzi şi doctoranzi au aplicat pentru programul de burse al Consiliului Local Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1035 vizualizări

Doisprezece tineri, aflaţi în ultimii ani de studii la diverse universităţi din ţară, s-au înscris în programul de burse finanţat de Consiliul Local municipal Sfântu Gheorghe, cei selectaţi urmând să beneficieze de sume lunare cuprinse între 300 şi 1000 de lei.

„Un număr total de 12 persoane au aplicat pentru programul de burse al Consiliului Local Sfântu Gheorghe, printre solicitanţi numărându-se (...) nouă studenţi, doi masteranzi şi un doctorand (...) Temele abordate de participanţii la bursă sunt interesante şi în acest an, iar printre ele se numără lucrările de licenţă Placcc coffee and coworking. Design interior-hub Sfântu Gheorghe sau Analizarea creşterii gradului de conştientizare a preşcolarilor prin dezvoltarea echilibrului şi coordonării”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe, într-o postare pe pagina de internet a instituţiei.

Programul a fost lansat în 2014, la iniţiativa consilierului local Zsigmond Jozsef, iar bursele se acordă anual pentru o perioadă de patru luni, studenţii urmând să primească 300 de lei pe lună, masteranzii 500 de lei pe lună, iar doctoranzii câte 1000 de lei pe lună.

Aplicanţii trebuie să aibă domiciliul în municipiul Sfântu Gheorghe, să frecventeze cursuri universitare oriunde în lume, într-o unitate de învăţământ recunoscută oficial de ţara respectivă, să nu fi împlinit 35 ani la data depunerii dosarului şi să se afle în fază de pregătire a tezei de licenţă, disertaţie sau doctorat.

Cei care nu sunt originari din zonă trebuie să realizeze lucrări axate pe subiecte legate de municipiul Sfântu Gheorghe.

„Locuitorii din Sfântu Gheorghe pot aborda orice subiect, în schimb cei care locuiesc în orice altă localitate din România pot aplica la burse doar cu lucrări despre Sfântu Gheorghe (...) Beneficiarii burselor sunt obligaţi ca, până la data de 30 iunie 2019 (licenţă şi master) sau 30 septembrie (doctoranzii) să depună la sediul Primăriei Sfântu Gheorghe lucrarea de licenţă, master sau doctorat în format tipărit şi electronic, iar în ultima zi de luni din noiembrie 2019 trebuie să-şi prezinte lucrările într-o conferinţă”, au mai precizat reprezentanţii Primăriei.

Anul trecut, opt absolvenţi şi-au prezentat lucrările la prima conferinţă de acest fel organizată de Primăria Sfântu Gheorghe, printre temele abordate numărându-se structura pădurilor din staţiunea Şugaş-Băi, schimbările climatice şi administrarea silvică, lumea basmelor şi efectele credinţelor populare asupra vieţii locuitorilor din Ardeal sau fricţiunea sistemelor telescopice utilizate în operaţiunile din cadrul medicinei dentare.

Pe lângă bursele pentru studenţi, Consiliul Local Sfântu Gheorghe acordă în fiecare an şi burse de excelenţă pentru elevii din ultimul an de liceu.

Foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.