EDUCATIE 2 aprilie 2012

„Săptămâna altfel” la CNMV

de Agerpres | 477 vizualizări

Elevii Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, cea mai mare unitate şcolară cu predare în limba română din judeţul Covasna, vor participa săptămâna aceasta la o suită de acţiuni educative, ecologice şi sportive derulate sub genericul „Şcoala altfel”.

Directorul adjunct al Colegiului, Rădiţa Palela, a declarat că în cursul zilei de luni elevii se vor întâlni cu specialişti din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, care le vor vorbi despre riscurile consumului de alcool, tutun şi droguri, dar şi despre alimentaţia sănătoasă şi tehnicile de acordare a primului ajutor.

Marţi, elevii şi profesorii se vor implica în acţiuni ecologice, urmând să adune PET-uri din oraş, pornind de la Gară şi până în Cartierul Simeria, vor face curăţenie în curtea şcolii şi vor planta puieţi şi flori.

Cea de-a treia zi va debuta cu două ore de cros în centrul oraşului, la care vor participa elevi din toate clasele, de la ciclul primar până la cel liceal, iar joi vor încondeia ouă şi vor face diverse aranjamente pentru sărbătorile de Paşti. Obiectele realizate vor fi expuse în curtea şcolii şi vor fi vândute celor interesaţi, banii urmând să fie donaţi în scop caritabil. Săptămâna se va încheia cu o ieşire la iarbă verde, unde elevii şi dascălii vor pregăti o tocană uriaşă.

Potrivit ordinului Ministerului Educaţiei, săptămâna 2-6 aprilie este dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului denumit „Şcoala altfel”.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.