EDUCATIE 12 noiembrie 2012

„Mai mult decât un loc pe hartă” şi pentru elevii de la CNMV

de Covasna Media | 1537 vizualizări

Educaţia este o activitate permanentă, care nu ţine cont de vacanţe, pauze, oboseală şi care are nevoie în permanenţă de oportunităţi, provocări şi nu în ultimul rând de gesturi simple, dezinteresate de sprijin.

Astfel, în săptămâna de vacanţă pentru elevii ciclului primar, clasa a IV-a C de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” li s-a oferit şansa de a participa şi pune în valoare Programul „Mai mult decât un loc pe hartă”, program iniţiat şi sponsorizat de Fundaţia Comunitară Covasna.

Pornind chiar de la titlul programului, acesta s-a vrut mai mult decât o simplă bifare de obiective de văzut sub presiunea timpului, fără o implicare reală în conştientizarea frumuseţilor, realităţilor şi istoriei judeţului Covasna.

Chiar dacă traseul excursiei a fost oarecum clasic, respectiv Mestecănişul de la Reci – Planul înclinat Comandău – biserica fortificată Zăbala – Muzeul Breslelor Tg. Secuiesc – Muzeul Etnografic „Haszmann Pal” Cernat – biserca fortificată Ilieni, elevilor clasei a IV-a C li s-a propus o nouă abordare, interactivă, astfel că sub îndrumarea prof. înv. primar Camelia Onofrei, aceştia au putut să se bucure de multitudinea informaţiilor, peisajelor, locurilor din judeţ care aşteptau să fie descoperite.

Au fost ajutaţi în demersul cunoaşterii de amabilitatea şi competenţa muzeografilor, etnografilor secţiilor externe ale Muzeului Naţional Secuiesc din Sf. Gheorghe, precum şi de localnicii care au grijă de istoria judeţului, care au reuşit să îşi adapteze intervenţiile explicative la nivelul micilor vizitatori. Prin modalităţile alese pentru transmiterea informaţiilor, elevii au putut vizualiza atât faptic dar şi cu ochii minţii activităţi tradiţionale zonei, semnificaţii ale diferitelor obiceiuri specifice zonei.

Mulţumim Fundaţiei Comunitare Covasna pentru această şansă oferită de a redescoperi judeţul şi pe viitor ne dorim o colaborare benefică comunităţii.

Prof. Camelia Onofrei

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.