OPINII 24 august 2021

Nemuritorul

de Dumitru Manolăchescu | 4725 vizualizări

Florian Vasile Creţu pentru puţini. Puiu Floacă pentru cei mai mulţi. Apropiaţii l-au crezut nemuritor. Nu era. Dar Puiu a făcut parte din stirpea povestitorilor, din ce în ce mai rară şi cu atât mai preţioasă. De aceea va rămâne nemuritor. Va povesti cu un umor inconfundabil despre viaţă şi va râde amar despre moarte.

De fapt, nu va pleca dintre noi niciodată pentru că el însuşi şi viaţa lui sunt o poveste. Cu câteva zile înainte de neaşteptatul final trimitea prietenilor de pe reţelele sociale gânduri înţelepte despre bătrâneţe, lume şi viaţă. Nu-i aparţineau zicerile astea, dar şi le-a însuşit, le-a apreciat şi a vrut să le dea mai departe, să folosească şi altora. Pentru că aşa a fost el: un empatic mereu gata să ajute, să întindă o mână, să dea un telefon, să pună o vorbă. Să participe la zidiri şi nu la despărţiri.

Iată cum sună „decalogul” despre viaţă  pe care şi l-a însuşit un om de-a pururi tânăr:

1. Nu te uita în calendar. Fiecare zi din viaţă este specială. 2. Învaţă să nu urăşti oamenii. Dacă nu te înţelegi cu anumite persoane, mai bine le eviţi. 3. Nu te compara cu alţii. Nu vei fi niciodată o persoană fericită dacă nu te bucuri de lucrurile din viaţa ta. 4. Nu te da bătut niciodată. 5. Viaţa este frumoasă, încearcă să găseşti lucrurile care te fac să te simţi bine. 6. Pune familia pe primul loc. 7. Gândeşte pozitiv, acesta este secretul pentru o viaţă fericită. 8. Bucură-te de lucrurile simple. 9. Nu alerga după lucrurile materiale, nu acestea sunt importante în viaţă. 10. Bucură-te de viaţă în fiecare zi.   

Par clişee, dar sunt gânduri care pot ajuta, pot da speranţe, îţi pot arăta o cale. Îmi place să cred că Puiu Creţu a găsit Calea pe care o căutam de-atâtea ori împreună în anii în care ne credeam nemuritori.

Drum lin, prietene!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.