OPINII 1 iunie 2022

Gestul e de neînţeles, omul aşişderea

de Dumitru Manolăchescu | 971 vizualizări

Dacian Cioloş a demisionat din USR. Nu c-ar rupe gura târgului ştirea asta, dar gestul europarlamentarului Cioloş pare de neînţeles. Ca şi „uriaşa cantitate de tristeţe” care îl domină când demisionează.

            E de neînţeles gestul pentru că nu găseşti reperele noi, salvatoare în noul partid pe care îl vor gira Cioloş şi cei patru europarlamentari USR care vor înfiinţa Partidul REPER (ceva despre „reînnoirea proiectului european al României”...). Plus un adevăr pe care politicienii ar trebui să-l ştie: un partid nou nu înseamnă neapărat şi o nouă politică, noi speranţe, o nouă lume. Ştim asta de la Iohannis, care a promis o „altfel” de politică şi n-a făcut nimic altfel decât să creeze un monstru: PSD-PNL. Necesar pe moment, că a fost pandemie şi-acum e război, dar sunt curios cum vom scăpa de această ciudăţenie politică.

            Cred că Dacian Cioloş vrea cu sinceritate să facă o altfel de politică, moderată îi spune el, dar nu văd cum va prinde inodorul-incolor la societatea românească doritoare de scandal şi bătălii fără mănuşi. Nu reuşesc să am niciun reper în REPER-ul unui om care promitea multe la lansarea proiectului atât de promiţător care se numea atunci USR-PLUS. S-a aşezat praful pe proiectul ăsta, USR se zbate în anonimat, la egalitate cu AUR conform ultimului sondaj CURS.

            Sigur, ceva trebuie să se-ntâmple, cumva electoratul trebuie scos din amorţeală, din case, din adormire, din manipularea în care este fezandat de PSD. Liberalii nici măcar la asta nu se pricep, zburdă pe tarlalele propagandei pesediştii cum nici n-au visat că se poate. E nevoie de „altceva”, e nevoie de „altfel”, dar Dacian Cioloş nu pare a fi omul în stare să facă asta. Pentru că deja e vechi, pentru că unii îl acuză pentru trecutul său pesedist pe vremea când l-au pus premier, pentru că pare orgolios şi degrabă schimbător de prietenii politice.

            Să vedem, eu n-aş paria mare lucru pe REPER, dar în acelaşi timp sunt conştient că electoratul românesc aşteaptă „altceva”, încă n-a primit felia de „politică altfel” promisă şi grabnic uitată în cotloanele Palatelor.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.