OPINII 12 februarie 2021

EDITORIAL. Vedete politice în „carantină”. Urmează izolarea?!

de Dumitru Manolăchescu | 1682 vizualizări

Am spus de multă vreme că membrii unui partid politic, adică liderii care se bagă-n faţă ca să reprezinte naţiunea la diferite niveluri, ar trebui să fie supuşi unui riguros control medical şi social. Adică să nu poţi candida la Parlament, de pildă, sau la un consiliu local sau judeţean, sau la vreo funcţie pe la o instituţie bugetară până nu eşti testat: ştii cât fac 7 ori 8? Ştii ceva despre aria cercului? Poţi să scrii corect în limba română o propoziţie dezvoltată de nivelul clasei a IV-a? Un soi de test de minimă inteligenţă. Care, obligatoriu, să fie dublat şi de un control medical necruţător la cap, să ştim şi noi: patinează omul, ne ferim de el, ori e bine-merci şi putem avea încredere că ştie ce face când jură cu mâna pe Biblie să slujească poporul şi ţara?

De ce toate astea? Ca să nu te trezeşti, apoi, că ai în Parlamentul României o senatoare care nu comunică decât cu, nu ascultă decât de, n-are alt şef decât pe Dumnezeu. Plus, desigur, poporul şi neamul românesc pentru care îşi duce crucea şi leafa de parlamentar în fiecare zi. Dacă liderii AUR şi-ar fi testat într-o asemenea manieră  candidaţii pe care şi i-a îngrămădit pe liste ar fi scăpat, cu siguranţă, nu doar de Diana Şoşoacă, ci şi de alţi parlamentari sau lideri din teritoriu care discreditează oribil acest partid încropit pe bază de familiuţe, la înghesuială.

Diana Şoşoacă a ajuns senator al României pe listele AUR, ea provenind din altă încropeală politică, Partidul Neamul Românesc. Acum liderii partidului i-au retras sprijinul politic. Şi-au dat, adică, seama că Şoşoacă le face doar deservicii, că nu poate lucra în echipă, că vorbeşte doar pe cont propriu şi că, mai ales, spune doar prostii. Aş fi pariat pe acest deznodământ, doar că e mai rapid decât am crezut eu. M-aş bucura să urmeze o binemeritată şi îndelungă izolare politică a nestăpânitei „duamne”.

Tot în AUR e şi altă vedetă locală, Ancuţa Cârcu, de prin Bistriţa Năsăud, care tocmai ce-a fost arestată preventiv pentru proxenetism. Laolaltă cu alţii de aceeaşi teapă, cercetaţi acum de Parchetul Turda,  trimitea fete la produs în Spania şi Tenerife. La fel ca mulţi alţi naţionalişti părăsiţi prin prematur deces de tribunul Vadim Tudor, „bunăciunea” locală Ancuţa s-a regăsit uşor din PRM în AUR. PRM a lansat şi alte vedete politice, unele rezistă şi azi prin judeţele ţării, evident îmbrăcate în alte culori de partid; Olguţa Vasilescu, de pildă, la Craiova.

Sigur, neaveniţi, proşti, hoţi, analfabeţi sunt în toate partidele, aş zice că nu există diferenţe notabile din acest punct de vedere. O fostă d-nă premier tocmai şi-a lansat o carte în care îşi povesteşte viaţa dură de prim-ministru, lider şi candidat la Prezidenţiale din partea PSD. Poţi să scrii o carte fără să ai minime cunoştinţe de gramatică şi ortografie în limba strămoşilor tăi? Poţi, mai ales dacă ţi-o scrie altcineva, în cazul de faţă o admiratoare jurnalistă – Doamne păzeşte şi apără, uite de-aia ţi se face silă-milă de meserie!

Deci nu înţeleg: un conducător auto e controlat la aproape toate organele esenţiale ca să nu facă vreun accident, să nu omoare pe cineva. Dar parlamentarul, preşedintele de partid, ministrul, demnitarul nu are problema asta. El e liber, ba chiar e invitat să zică şi să facă orice-l taie capul sub protecţia imunităţii politice. Poţi să te dai în bărci, să înjuri, să cânţi prin localuri, să nu porţi mască, să ameninţi, să discreditezi pe oricine fără să-ţi fie teamă că cineva, vreun organ al statului, îţi cere socoteală. Iar asta chiar nu mi se pare normal. Un şofer care nu vede sau nu aude bine poate produce un accident mortal. Un parlamentar care nu are suficienţi neuroni, care nu poate pronunţa o idee fără să stârnească milă, care nu ascultă decât de Dumnezeu, ori care se crede trimisul Lui pe Pământ, un asemenea individ poate produce daune uriaşe ţării întregi. Şi, ridicol total, e şi plătit regeşte pentru asta...

Soluţia e una singură: băgaţi rapid un „cordon sanitar” de protecţie a României în faţa inculturii, lipsei de civilizaţie, ticăloşiei, obiceiurilor proaste, schizofreniei liderilor politici care se cred atotputernici, care nu dau socoteală decât Celui de Sus! Un CV şi-o declaraţie de avere pe propria răspundere nu elimină ciurucurile politice hapsâne, bolnave de Putere şi neghiobie ofensivă.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Alexandru Bularca, 12 februarie 2021
Dacă s-ar introduce acest lucru, s-ar crea premizele discriminării pe bază de inteligență și alte probleme legale... Adeverințe false, adeverințe nedate de medici pe criterii politice ale citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.