OPINII 14 martie 2019

EDITORIAL. Umiliţi de „patrihoţi”, cu lacrima, protestul şi greva-n gât

de Dumitru Manolăchescu | 855 vizualizări

Infractorul Ghiţă fugit în Serbia e pe cale să fie albit de dosare, „patrihoţii” de la Putere garantează pentru integritatea lui etnică, etică şi morală de hoţ patriot onorabil. Nuţu Cămătaru, interlopul condamnat la 6 ani de închisoare pentru furt, tâlhărie, cămătărie, şantaj, posesie de arme etc. este eliberat din puşcărie, cu scuzele de rigoare, după doar un an de detenţie ca urmare a aplicării recursului compensatoriu impus de Tudorel „Gargamel” şi suita de analfabeţi-infractori politici din Parlament şi Guvern. Mii de hoţi şi tâlhari la drumul mare sunt eliberaţi pe bandă rulantă graţie aceluiaşi recurs compensatoriu pus în practică de complicii hoţilor de la Putere. S-au umplut străzile de hoţi şi violatori, se sparg casele oamenilor într-o veselie, se omoară oameni la greu. Nu mai există „frica de puşcărie”, deci nu mai există frica de pedeapsa oamenilor. Iar până la cea divină e-o cale-atât de lungă...

Asta au reuşit „patrihoţii” care ne guvernează; au întors ţara cu fundu-n sus, au răsturnat un sistem democratic abia încropit, care, de bine-de rău, mai funcţiona. Şeful patrihoţilor, cel care cumpără din aprozarele lui Daea doar morcovi şi roşii româneşti, plânge cu lacrimi de crocodil pe umerii boborului: vrem să fim stăpâni în ţara noastră, nu mai vrem să fim sclavii Uniunii Europene! Aici se impune o întrebare: ţinând cont că singuri nu ne-am descurcat de niciun fel în glorioasa noastră istorie multimilenară, oare ai cui sclavi ar trebui să fim, baroane de Teleorman? Ai urmaşilor FSN-Iliescu-Năstase?! Că tu şi partidul tău asta aţi reuşit în aproape 30 de ani de politică „pentru oameni”: să ne umiliţi mai rău decât o făceau pe vremuri comuniştii. Mult mai rău, de fapt, pentru că aşteptările erau cu totul altele după Revoluţia din decembrie. De la Ceauşescu ştiam la ce să ne aşteptăm, de la Iliescu şi Năstase am avut alte pretenţii.

Umilinţa doare cel mai rău, mai rău decât sărăcia, mai rău chiar şi decât prostia. Iar maimuţoii de la PSD-ALDE se dau peste cap să ne umilească în fiecare minut al existenţei noastre. Umileşte până şi simpla lor prezenţă pe nişte funcţii pe care nu le merită, nu mai vorbesc de politicile lor haotice sau discursurile lor agramate. Grobienii de la televiziunile lui Ghiţă şi Voiculescu se pregătesc să-l primească în ţară pe hoţul patron fugar prin Serbia lui Putin cu flori şi covor roşu. Ca să lămurească lucrurile, să nu fie loc de îndoieli, haidamacul Ghiţă promite răzbunări cumplite pe toată lumea, dar mai ales se pregăteşte să-i bată pe manifestanţii rezistenţi, opozanţi şi „protestanţi”. Golanul infractor fugar Ghiţă se consideră om liber şi vrea să candideze la alegerile europarlamentare de pe o listă a unui partid anonim plin de suveranişti care-ţi jignesc inteligenţa cu discursuri idioate. Abia aştept să-l văd şi pe proaspătul eliberat Nuţu Cămătaru pe lista asta, am auzit că se poartă negocieri în acest sens.

Vă daţi seama cât de rău am ajuns? Înţelegeţi la ce umilinţe îi supun pe românii normali la cap nenorociţii ăştia condamnaţi, urmăriţi penal, analfabeţi, incompetenţi şi incompatibili, dar „garantaţi” de Puterea pesedisto-iliberală?! Spuneam acum câteva zile că alegerile europarlamentare sunt mai importante decât s-ar putea crede; pentru că ele ne vor lămuri ce vrea acest popor: părăsim România, lăsând-o la cheremul unor infractori idioţi, botezaţi suveranişti, ori încercăm să o readucem, conduşi de politicieni oneşti şi corecţi, pe linia de plutire în Europa, nu în Eurasia?!

Cred că asta ar fi întrebarea la care va trebui să răspundă votul nostru din 26 mai. Nu mai e loc de-ntors, ne-am jucat prea multă vreme cu focul, ne-am ars suficient, e nevoie să recuperăm şi să mergem înainte cu politicieni care vor salvarea României, nu imunitatea lor în faţa legii. Nu mai e loc de frică, de filozofări, de adâncimi şi înălţimi existenţiale. E loc doar pentru acţiune curajoasă, pentru convingeri ferme şi alegeri corecte, în cunoştinţă de cauză. E loc chiar şi pentru gesturi aparent minore, cum ar fi greva de 15 minute de vineri la ora 15. Întâmplător e chiar Ziua Maghiarimii, dar poate va fi şi UDMR de acord (electoratul maghiar a înţeles demult...) că aşa nu se mai poate!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.