OPINII 5 decembrie 2017

EDITORIAL. Târg de proteste fără Moş Crăciun

de Dumitru Manolăchescu | 885 vizualizări

Spiritul Crăciunului ăla frumos cu Moşul bun călărind sănii trase de reni încornoraţi ne-a părăsit. Nu mai avem nimic sfânt, miticii bucureşteni nerecunoscători s-au răsculat şi-au gonit-o pe onorata d-nă primar Firea din Târgul de Crăciun gândit cu premeditare taman în Piaţa Victoriei. Ce blasfemie, frate! Să nu-i laşi tu pe moşii Gerilă anchilozaţi în nostalgii creştine să se bucure de Târgul ăla cu jucării, jandarmi, căsuţe cu pitici şi oale pline de mâncare moca! Urât, tare urât, tinerii frumoşi şi liberi care au distrus minunăţie de Târg ar trebui nu doar amendaţi, ci băgaţi la răcoare câteva luni, până trece sfârşitul ăsta de an şi se duc sfintele sărbători, să aibă şi d-na Firea, şi dl. Tudose, şi dl. Dragnea puţină linişte.

Uite de-aia nu suportăm noi, ardelenii secuizaţi sau nu, Bucureştiul: ne învaţă numai lucruri proaste şi antiFirea omului. Păi bă, amărâţilor, noi aciişa la Sf. Gheorghe le punem cât îi iarna de lungă patinoar sub balcon mai-marilor de la Prefectură şi Consiliul judeţean, şi voi nu puteţi suporta o lună de Târg cu Moş Crăciun travestit în jandarm?! Ce naţie de creştin-patrioţi sunteţi voi, capitalişti nenorociţi fără credinţă în Moşi şi Moaşte?! Mă mir că d-na primar Firea a abdicat atât de uşor de la sănătoasele principii ale soţului, adevăratul primar Pandele. Se vede treaba că s-a speriat, săraca, nu-i uşor pentru ea, femeie „ochi alunecoşi-inimă zburdalnică“ (de la Tomiţă Caragiu citire), oricât de multe moaşte pupă tot nu reuşeşte să-şi facă rost de chestiile alea mari, rotunde şi uneori inutile de le zic spaniolii „cojones“ când le mănâncă de la taurii ucişi în coridele lor scârboase...

Aşa că îi vindem d-nei primar o idee; gratis, doamnă, că ştim că n-aveţi cash: de ce nu le pui tu, Găbiţo, nişte taxe pe metru pătrat protestatarilor din Piaţa Victoriei? Păi ia gândeşte-te, câţi bani ai aduna de la măcar 30.000 de frumoşi de-ăştia de-ai multinaţionalelor vândute lui Soros, cu câinii lor cu tot?! Doi m.p. de fiecare om şi câine, nu mai mult, înmulţit cu 30.000 de protestatari, face 60.000. Pui frumos la licitaţie afacerea, preţ de pornire, să zicem, 20 de euro metru’ pătrat. Se ridică sigur la dublu, ştii tu cum... O dată, de două ori, adjudecat! Câţi m.p. are Piaţa aia? O mulţime, îţi dai seama cîţi bani poate face Primăria Capitalei pe spinarea tinerilor frumoşi şi liberi plătiţi de imperialiştii americani?!

Păcat că nici premierul Tudose nu s-a gândit la afacerea asta, dar şi de se gândea tot nu-ţi spunea, nu ştiu ce are zgârcitul ăsta cu tine, cred că-i e frică să nu-i furi prima poziţie din spatele d-lui Dragnea... Asta apropo de „cojones“, dacă înţelegi ce vreau să spun! Ce nu pricep eu nicicum e de ce nu-l daţi voi, oamenii deştepţi din partid, jos pe mitocan, pe marţafoi, pe maţe fripte, pe hoţul ăsta de cai din bălţile Brăilei?! Ce mai aşteptaţi, că imediat trece sezonul Târgurilor, mai faceţi unu’ de Sf. Ion, unu’ de naşterea lu’ ăl bătrân şi regretat şi gata iarna, vin viscolele şi-oricum nu se mai adună bucureştenii în Piaţă. Acu’ trebuie să-i opriţi pe manifestanţi, să-i luaţi cu Legea şi bastoanele, că nu mai poate circula pesedist cinstit prin faţa Guvernului iubit din pricina lor!

Se impune o singură concluzie: bucureştenii or să aibă un Crăciun de toată jena, penibil şi anarhic, fără Moş Crăciun, dar cu jandarmi şi bastoane mângâind caii care-au tras săniile cu moşii Gerilă vopsiţi în Moşi Crăciun. Cai de luptă nu-s decât vreo 40 în tot Bucureştiul, aşa că apărătorii ordinii şi legii vor trece rapid la mângâiat manifestanţi... Aşa le trebuie tefeliştilor, să înveţe ce înseamnă respectul faţă de tradiţie, instituţiile statului, Moş Crăciun şi Firea omului!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.