OPINII 5 aprilie 2019

EDITORIAL. Specificul naţional la „gargameii” antieuropeni

de Dumitru Manolăchescu | 787 vizualizări
Sursa foto - Facebook @USRNational
Sursa foto - Facebook @USRNational

Tudorel „Gargamel” Toader nu pierde niciun prilej să arate că nu ştie ce spune. Mânat de un „normal” instinct de conservare a funcţiei ministeriale, intră în corul gălăgios al antieuropenilor din Guvern. „Suntem suverani şi independenţi, nu dăm socoteală nimănui, facem ce vrem cu legile în România pentru că putem, avem 3 milioane de voturi în spate şi-o majoritate covârşitoare în Parlament”. Dacă n-ai pic de bun simţ şi eşti surd şi orb, mai că-l crezi: dom’le, e voinţa poporului exprimată la vot.

Bun, dar au votat românii modificarea legilor Justiţiei, şi-au dorit ei anchetarea magistraţilor de o secţie specială, creată anume pentru reducerea la tăcere a procurorilor şi judecătorilor care-i condamnă pe politicienii corupţi şi care nu-l slăbesc din „lesă” pe tartorul neîmblânzit al traficului de influenţă, însuşi preşedintele PSD Liviu Dragnea?! Au ştiut românii ceva despre frica baronilor PSD-ALDE de o Justiţie corectă atunci când au votat un program de guvernare populist, fals, care se ocupa exclusiv de creşteri de lefuri şi pensii?! Nici măcar pe-astea n-au reuşit să le crească atât cât au promis, s-au ocupat doar de bugetari, pe pensionari i-au amânat ori i-au uitat cu totul... Deci nu, românii n-au ştiut ce le pregăteşte coaliţia de la Putere, românii n-au votat pentru eliberarea infractorilor din puşcării şi pentru impunitatea demnitarilor hoţi, ori pentru îndepărtarea ţării de valorile europene. Orice sondaj de opinie făcut azi arată că lupta împotriva corupţiei este o temă teribil de actuală în România, n-a dispărut din atenţia publicului, doare chiar mai tare ca înainte.

Bazat pe o majoritate care începe să le fugă de sub şezuturi, „Gargamel” Tudorel se agaţă de trei vorbe goale în gura demnitarilor Puterii: demnitate, competenţe şi specific naţional. Să traduc strigătul spăimos al ministrului Justiţiei către Uniunea Europeană: „să ni se respecte demnitatea, competenţele şi specificul naţional”. Să vedem ce-i cu fiecare, ca să vă faceţi o idee despre ce varză e în capul acestui om.

Niciun oficial european n-a încălcat demnitatea poporului român şi nici a reprezentanţilor lui, aşa cum sunt ei, inculţi, analfabeţi şi antieuropeni. Uniunea Europeană încearcă să ajute România, ne oferă miliarde de euro, pe care guvernul nu-i ia pentru că banii ăştia nu pot fi furaţi, nu pot fi „pierduţi” în afaceri de „famiglie” politică. Despre competenţe, ce să mai zic, se vede cu ochiul liber cum şi de ce s-au schimbat două guverne ale lui Dragnea, iar acum te-apucă spaima când te uiţi la figurile sinistre ale celor care au ocupat Palatul Victoria la al treilea cântat al „cocoşului” din Teleorman.

Şi uite că ajungem la „specificul naţional”. Gargamel vrea să ni se respecte specificul naţional în Justiţie. Care-o fi ăla, frate? Ce specific naţional are Justiţia condusă de Toader? Nu pot să avansez decât presupuneri: traficul de influenţă, mita, şpaga, sperjurul, furtul din bani publici, legile cu dedicaţie – or fi astea toate „specific naţional românesc”?! Când ministrul de Interne vrea să-l pedepsească pe şeful Poliţiei rutiere pentru că poliţiştii aplică legea inclusiv demnitarilor care aleargă cu maşinile în localitate cu 125 km. pe oră, asta se numeşte „specific naţional”? Dar când şefa Secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor, fată de înfocat pesedist, o pune fără niciun motiv sub control judiciar pe Laura Codruţa Kovesi, obligând-o să rămână în ţară pentru a nu-şi susţine până la capăt activitatea la Bruxelles, asta cum s-o numi?! Tot specific naţional?! Dar când tu, ministru sau şef de partid incult şi iresponsabil, vrei să scoţi România dintr-o Uniune Europeană de la care numai agricultorii, ăia pe care te bazezi tu la vot, iau mai bine de 6 miliarde de euro pe an pentru afacerile lor, tâmpenia asta cu ştaif suveranist tot „specific naţional” este?!

Dacă am înţeles eu bine, fără să-şi dea seama Tudorel îmi dă dreptate pe fond: acestea, şi multe altele de acelaşi gen, formează „specificul nostru naţional”. Iar patriotul bun Tudorel Toader vrea ca Uniunea Europeană să respecte acest specific naţional, să-l lase acolo unde e, în gena străveche a unui popor mioritic, de unde a răzbătut victorios până în zilele noastre. De la înălţimea funcţiei sale de ministru al Justiţiei, „Gargamel” ne cere să-l sprijinim în această luptă pentru păstrarea „specificului naţional” de care UE vrea să ne scape. Un specific naţional o fi ăsta, dar e strict al actualei Puteri PSD-ALDE, poporul român s-a deşteptat între timp şi-a renunţat, măcar în parte, la el.

Le vom răspunde pe 26 mai acestor „suveranişti” cu specific naţional asumat pe persoană fizică ministerială. De fapt, vom răspunde la cele patru runde de alegeri din anul ăsta şi anul viitor. Vom vedea ce specific naţional cred românii că trebuie păstrat şi respectat: cel al hoţiei şi minciunii suverane, promovat de „gargamei”, sau cel al bunului simţ şi încrederii în Uniunea Europeană, promovat de Opoziţia politică, aşa slabă şi ciuntită cum e, şi de majoritatea electoratului românesc responsabil?

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.