OPINII 8 mai 2018

EDITORIAL. Sofisme bisericeşti şi politici pesediste tradiţionale

de Dumitru Manolăchescu | 869 vizualizări

Nu se ştie când, dar cu siguranţă va urma un miting PSD pentru „familia tradiţională“. Ce-i aia, v-am mai întrebat o dată, aş face-o şi-acum dar oricum nu contează ce cred eu sau ce cred cei care mă citesc. Vor conta masa rece oferită de PSD participanţilor din toată ţara, câtă frunză şi iarbă, şi promisiunile lui Dragnea despre „apărarea civilizaţiei creştine“. Nu va folosi, mă gândesc, vorbele astea pentru că l-ar copia – din nou! – pe premierul Viktor Orban, dar ideea asta va fi: să fim tradiţionali, să fim bărbat şi femeie, nu, Doamne fereşte, om cu om şi femeie cu femeie!

Aiureală, desigur, tradiţia, dacă e s-o iei de la începuturile neamurilor, ne arată o periculoasă libertate de exprimare sexuală... Biblia însăşi povesteşte lucruri care nu servesc deloc „tradiţionalul“ din mintea politică a preşedintelui PSD. S-a prins la treaba asta şi Biserica Ortodoxă Română, de obicei inertă în materie de savantlâcuri. Aşa că a decretat: nu e vorba de „familie tradiţională“, ci de „familie naturală“. Adică tovarăşii de la PSD, tradiţionali sau nu, vor fi nevoiţi s-o cotească spre „natural“. Ce-o fi aia?!

Altă aiureală, bineînţeles. Există familie „nenaturală“, sau „artificială“? Dacă da, să ne spună şi nouă BOR, să ne lumineze, că nici măcar pe amicii din PSD n-a reuşit încă să-i convingă. Sunt curios dacă Dragnea va miza în continuare pe „familia tradiţională“ pentru mitingul uriaş anunţat ori pe 10, ori pe 19 mai, ori la Paştele Cailor... E foarte natural pentru răzgândacii de la PSD-ALDE să transforme „tradiţionalul“ în „natural“. Ce-i costă?! Oricum, cei care participă la mitingul ăsta sunt votanţi fideli PSD, sunt sigur că vor avea cu ei şi cruci înălţate spre cer, şi poze cu Dragnea-Tăriceanu-Dăncilă, şi strigăte mânioase împotriva homosexualilor. N-au ei treabă cu sofismele Bisericii, oamenii ştiu foarte bine de ce sunt la miting: pentru susţinerea PSDragnea. Va fi o serbare electorală în toată regula, o repetiţie timpurie pentru mitingurile politice de la anul. Că de greve şi demonstraţii anti PSD s-a cam săturat conducerea, să mai auzim şi de bine!

Ar trebui să urmeze şi-un Referendum, cândva, pe aceeaşi temă a „familiei“ ziceţi-i cum doriţi. Nişte bani, mulţi bani, aruncaţi pe fereastră cu un singur scop: manipularea unui segment docil de electorat „tradiţional“ fesenist. Păi dacă tot merge economia aşa bine, dacă tot suntem pe creştere economică, dacă tot am mărit până la refuz salariile şi pensiile românilor – adică de ce să nu facem şi-un Referendum?! Să sărbătorim şi noi, natural şi tradiţional, uniunea liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie, crearea unei familii, naşterea unor copii şi altele de genul ăsta, de care am cam uitat, noroc că ne mitingeşte PSD şi ne aducem şi noi aminte de vremurile fericite de odinioară, când copiii stăteau la coadă la unt şi pâine pe cartelă... Pentru că, nu-i aşa, din durere se naşte familia tradiţională!

Pentru mine, mitingul ăsta ar trebui filmat şi fotografiat din fiecare unghi, de jos şi de sus, din toate părţile, de mii de camere şi aparate foto. Să-i ştim şi noi, să-i vedem şi noi pe cei care cred că familia tradiţională e „naturală“ doar în sensul dorit de PSD-BOR. Să înţelegem şi noi cu ce se mănâncă tradiţia şi naturalul la acest partid atât de binecuvântat şi sfinţit de mai-marii Bisericii strămoşeşti.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.