OPINII 2 octombrie 2018

EDITORIAL. Sfânta Biserică păcătuieşte cu Sfântul Referendum

de Dumitru Manolăchescu | 1137 vizualizări
Sursa foto - tion.ro
Sursa foto - tion.ro

Când văd preoţi mincinoşi, hoţi sau lipsiţi de onestitate mi se întunecă  orice drum spre legătura pe care aş putea-o avea cu Cel de Sus. Ştiu că nu-i în regulă, multă lume îmi spune că nu trebuie să confund biserica şi pe slujitorii ei cu Creatorul, căruia îi datorăm supunere şi ascultare necondiţionate, dar mie îmi este aproape imposibil să nu văd în preoţi „trimişii Domnului pe Pământ“. Pentru că aşa sunt ei percepuţi, nu?! Altfel de ce le-am pupa poala şi mâna în care ţin Crucea?! Unii merită, alţii nu, cum să-i deosebeşti?

Când văd campanie electorală în biserici mi se face rău de-a binelea. Când îi văd pe prea fericiţi făcând politică de dragul Puterii mă trec fiori de revoltă neputincioasă. Zilele trecute, referendumanii de toate culorile politico-bisericeşti s-au dedat păcatului electoral în Sfânta Biserică dintr-o comună prahoveană. Au chemat oamenii în lăcaş, şi-au instalat mese şi scaune şi le-au vorbit enoriaşilor, stând cu spatele la icoane, despre „sfântul“ referendum, la care dacă nu participăm ne iau homosexualii copiii. Au fost acolo primari şi senatori liberali şi pesedişti, de-a valma, într-o dulce frăţietate transpolitică, uniţi în cuget şi simţiri de nişte procese penale şi, declarativ, de viitorul familiei tradiţionale româneşti. Sigur, premierul Dăncilă nu consideră manifestările astea campanie pro-referendum, altfel nu i-ar fi minţit pe parlamentarii europeni că PSD stă cuminte în banca lui socialistă europeană... Ce ruşine! Cât de departe este PSD de tot ce înseamnă Europa civilizată, liberă şi tolerantă pe care o reprezintă Uniunea Europeană!

BOR-ul este în plină campanie politică şi bisericească, una din care şantajul asupra Puterii pesediste se vede de la distanţă. Logica acţiunilor politice în biserici, interzise până acum, este una cu limpede adresă către politicieni: vedeţi că dacă nu ne sprijiniţi cu tot ce avem nevoie, inclusiv cu bani pentru Catedrala Mântuirii, mâine ne întoarcem în biserici şi uităm de voi; fără noi, să fie clar, nu se câştigă nicio alegere în ţara asta. Noi suntem stăpânii!

Ştiam demult asta, nu mă îndoiam că ei stăpânesc Cerul şi Pământul, cheile Raiului şi Iadului, vieţile noastre aici şi dincolo, dar parcă mai aveau o urmă de decenţă, de sfială prea fericiţii ăştia, parcă nu se repezeau atât de brutal asupra sufletelor şi trupurilor noastre derutate de întrebări existenţiale, oscilând mereu între a fi sau a nu fi Eu, Omul, singurul meu stăpân.

Acum o fac, încurajaţi de politicieni mincinoşi şi enoriaşi creduli. Referendumul nu face doi bani, e o aiureală explicabilă doar prin dorinţa PSD şi PNL de a-şi îmbunătăţi procentajul electoral. Contează spectacolul electoral pe care îl desfăşoară politicienii şi preoţii la adăpostul referendumului. „Votaţi DA pentru că vă iau homosexualii copiii“ e doar o mostră de ticăloşie-prostie-minciună proprie cuplului PSD-BOR, următoarele îndemnuri vor fi mult mai explicite: „Familia noastră tradiţională, sfânta noastră credinţă sunt susţinute de câteva partide politice, cum ar fi PSD şi PNL, nu uitaţi acest lucru atunci când veţi vota la alegerile care vin!“. Asta va fi ideea, indiferent de cuvintele în care va fi ea îmbrăcată. Asta va fi răsplata BOR pentru sprijinul politic acordat de două foste mari partide. Uitaţi-vă la declaraţiile liberalilor, inclusiv din judeţul nostru, despre referendum şi vedeţi cât de mare e frica politicienilor de puterea Bisericii – singura Putere cu P mare în România anului 2018. Putere care legitimează minciuni, supunere şi subdezvoltare la scară naţională. Cât de trist, dar şi cât de profitabil pentru BOR şi PSD!

Şi-atunci, să nu ţi se-ntoarcă stomacul pe dos? Să nu înjuri de sfinţi şi mucenici, prea cuvioşi şi prea fericiţi?! Ba să, pentru că dacă te vede Cineva acolo, Sus, cu siguranţă te va ierta judecând şi blasfemia slujitorilor Lui. Care slujitori, nu cu multă vreme în urmă, prin vocea aceluiaşi purtător de cuvânt care aprobă acum cu detaşare manifestările politice în Sfânta Biserică, interzicea organizarea unor spectacole de cultură şi artă în interiorul bisericilor. Păi nu? Dublă măsură pe faţă! Minciună să fie, şantaj să fie, dar să le ştim şi noi, prea fericiţilor! Altfel, văd că unii dintre voi n-au niciun respect pentru familie şi copii, ba s-au învrednicit chiar de nişte dosare penale pentru pedofilie sau pidosnice obiceiuri sexuale... C-aşa-i textul din cântările voastre: vrednic este!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.