OPINII 7 octombrie 2019

EDITORIAL. Să mori rănit că pleacă Viorica?

de Covasna Media | 1106 vizualizări
Sursa foto - Guvernul României
Sursa foto - Guvernul României

Sâmbătă seara Cetepeul ne-a dat pe Digi 24 un film românesc vechi, ca toate filmele româneşti: „Să mori rănit din dragoste de ţară”. Când am văzut titlul mintea m-a dus urgent la „capodopera” de interviu cu d-na Dăncilă Viorica la un post TV la care pesediştii pot spune orice fără să fie contrazişi – alegeţi din cele două-trei pe care le ştiţi. Acolo, în faţa „specialistului” de casă mut de admiraţie, Viorica s-a dezlănţuit cu dragostea de ţară, de pensionari, de broşe şi coc. Femeie, mamă, tovarăşă de viaţă, om politic fără reproş dar şi om obişnuit supus greşelii, victimă a represiunii nemiloase din partea neamţului nepatriot, calculat şi rece. Poţi să plângi dacă vrei, dar nu merită. Poţi să râzi, e mult mai sănătos, dar nu-ţi vine. Un interviu după care nu-ţi mai arde să mori din dragoste de ţară, un subiect cu înţelesuri profunde pentru mulţi dintre români, discreditat însă de oameni politici care îl folosesc în exces şi cu evidentă ipocrizie.

Deci, să ne implicăm şi noi, să nu fim mai prejos decât catindata Viorica „muncitoare şi implicată” de pe afişele electorale. Glăsuieşte premierul, întrebată de ce se sacrifică, de ce rezistă eroic, de ce nu demisionează: „Nu pot să las guvernarea, nu pot să las ţara în haos, nu-i pot lăsa pe pensionari fără pensii, pe bugetari fără salarii...”. Nu e prima oară când neconflictuala Viorica ne face să plângem de emoţie, confundând România cu Dăncilă-PSD. Fără acest prea-fericit cuplu ţara s-ar duce de râpă, e clar?! Ce ne-am fi făcut noi, pensionarii, fără Dragnea, Dăncilă şi PSD? Ce s-ar fi făcut bugetarii fără ei? Haos, vraişte, nebunie, stat paralel, sărăcie. Au crescut toate alea, ce nu vă place? Evident, d-na premier nu-şi dă seama că rezistenţa ei eroică avantajează doar partidele de Opoziţie, cufundând partidul de guvernământ într-o obscuritate vecină cu întunericul deplin.

Ce nu pricep eu e de ce nu-i spune cineva lucrurile astea. Ori, poate i le spune dar ea nu mai ascultă de nimeni? Şi încă ceva: cine-i învaţă pe ăştia din PSD tâmpeniile pe care le debitează fără jenă în public? Rovana Plumb accesa la Bruxelles acelaşi tip de limbaj: dai în mine, dai în România. Madamei cu gene false negru-tăciune nu i-a ajutat deloc, n-au făcut-o nenorociţii ăia de capitalişti comisar european. Să sperăm că nici blondei Viorica, în ţară, n-o să-i ajute confuzia victimizantă România-Dăncilă-PSD. La urma-urmei, nu-i poţi păcăli şi minţi la nesfârşit nici măcar pe români – un popor permisiv, moale ca mămăliga... dar şi când explodează, să te fereşti!

Revin la întrebare: de ce face ea ce face? Un prim răspuns: n-o duce capul. Bun, răspuns valabil, dar insuficient. Ne mai gândim şi-adăugăm: e speriată, a ajuns la 17% până şi în sondajele comandate de PSD. E cu 3 procente sub partid. Te sperii, normal, şi-ncepi să spui prostii. Te agiţi inutil, nu înţelegi că eşti deja o amintire şi te agăţi de pensionarii amărâţi, uşor de influenţat, şi de bugetarii mult prea bine plătiţi pentru ce (nu) fac – nu toţi, desigur, ca să nu mă-njure foştii mei colegi de la Prefectură.

  D-nă Viorica, să ştiţi că pensionarii nu păţesc nimic dacă dvs. şi partidul pe care-l conduceţi pleacă de la Palatul Victoria. Nici bugetarii utili şi eficienţi nu păţesc nimic. Poate că se vor mai tăia nişte pensii total nesimţite (cum dracu’ să-ţi faci o pensie de 70.000 de lei pe lună după ce ai comandat nişte deţinuţi?!), poate că se vor mai reduce nişte funcţii bine plătite de bugetari tăietori de frunză la câini... Dar nu va pieri România bunului simţ pentru că nişte analfabeţi incompetenţi părăsesc guvernarea pe uşa din dos, fluieraţi de 80% din electorat. Dimpotrivă, fără voi România se va face bine. Îi va lua un timp, c-aţi făcut prăpăd, dar se va face până la urmă bine.

Cât despre avere, soţ, broşă şi coc... Nimic ieşit din comun pentru o respectabilă d-nă premier dintr-o respectabilă ţară europeană. Am văzut-o şi pe preşedinta Croaţiei, femeie şi ea, la fel de blondă şi ea, pupându-i pe fotbalişti, pe Macron, pe Putin şi pe cine mai prindea pe lângă ea la Mondialele din Rusia. Gesturi şi gesturi, de ce să fim răi? Dar preşedinta blondă, subţirică şi frumoasă a Croaţiei are şi-un nume ca o rază de soare: Kolinda. Cum să n-o ţii la sân, lângă inimă, cum să n-o ierţi pentru toate păcatele, cum să n-o votezi?!

În frumoasa şi bogata noastră ţară, însă, dacă pleacă de la Palatul Victoria blonda cu broşă şi coc nu suferă, nu e rănit şi nu moare nimeni. Sau aproape nimeni.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.