OPINII 21 august 2018

EDITORIAL. Realitatea pe dos: Iohannis anchetat, jandarmii decoraţi!

de Covasna Media | 763 vizualizări
Sursa foto - Diaspora Europeana, Facebook
Sursa foto - Diaspora Europeana, Facebook

Cel mai simplu e să dai vina pe alţii, să zici că Opoziţia şi preşedintele Iohannis ne fac ţara de râsul curcilor, ignorând cu bună ştiinţă cât de prost şi haotic conduci tu ţara pe care o ai vremelnic în subordonare guvernamental-parlamentară. Se lansează savantlâcuri tip „genunche“ Liviu Pop: vor trece ani de zile până când România să-şi refacă credibilitatea distrusă de preşedintele Iohannis... O realitate întoarsă pe dos, despre care am mai vorbit şi care încununează 2 ani de regim politic catastrofal susţinut de PSD-ALDE. Când tu eşti la originea răului, faci pe alţii vinovaţi de durerea pe care o produci.

Cam asta fac toate regimurile dictatoriale: pasează răspunderea. PSDragnea face exact acelaşi lucru, doar că nu mai e credibil, dac-o fi fost vreodată... Iohannis incită la revoltă, Iohannis cheamă ţara în stradă, Opoziţia ne vinde străinilor! Să-i judecăm, să-i pedepsim, să-i fugărim, iar pe jandarmii bătăuşi să-i decorăm! Adevărul e că n-am ieşit din anii 90, acolo suntem, locul lui Raţiu, Câmpeanu, Coposu şi alţi „vânzători de ţară“ liberali şi ţărănişti care n-au mâncat salam cu soia la vremea potrivită l-au luat cetele de diasporeni, nu mulţi, vreo 4-5 milioane de românaşi, care aduc în ţară câteva miliarde bune de euro pe an. Neisprăviţii ăştia, împreună cu Iohannis, huliganii din fotbal şi şefii de partide din Opoziţie duc România de râpă, nu analfabetismul economic, social, politic şi cultural al guvernanţilor PSD-ALDE! Condamnaţii penal şi slugile lor dau sfaturi de corectă şi patriotică purtare la televiziuni şi mai sunt câteva milioane de români care-i cred!

Ideea e clară, coaliţia de guvernare are multe explicaţii de dat la nivel european, şi ce alte scuze mai bune să găseşti decât „acarii-Păun“ Iohannis-Opoziţie-Diaspora-golanii din Piaţa Victoriei?! Tot ce se-ntâmplă în acest august 2018 aminteşte până la disperare de Piaţa Universităţii 1990 şi mineriadele care au urmat. FSN-ul de-atunci e PSD-ul de azi, manipulările pro-pesediste au atins un nivel grotesc, Jandarmeria acţionează precum Miliţia ceauşistă.

În toată nebunia asta politică profund dâmboviţeană, adică vesel-iresponsabilă, apare o „ştire-bombă“: agenţia de ştiri DC News, a pesedistului-fan-Dragnea Bogdan Chirieac, aia care dă tonul schimbărilor dorite de baronul de Teleorman, cere schimbarea premierului Viorica Dăncilă pentru incompetenţă şi analfabetism. Poţi să zici decât că Bogdănel are dreptate, este?! Graţiosul personaj mediatic ne umple de respect, şi-a dat seama, în sfârşit, care e natura răului: d-na Dăncilă. Nicio vorbă, desigur, despre păpuşarul Dragnea, cel care îl trage de sfori pe premierul de carton. Preşedintele PSD nu poate fi demis, e ales pe viaţă şi, cum altfel?!, e prieten la cataramă cu Chirieac. Deci, interzis să te-atingi de el.

Eu aş zice că Dragnea şi-a dat seama ce piatră de moară cară partidul în spinare şi încearcă să scape „elegant“ de ea; elegant însemnând nu prin lovituri de cuţit politic, ci printr-o demisie sugerată şi rapid acceptată, acţiune menită să nu crispeze excesiv nici liderul, nici partidul conducător, nici demisionarii. Că, oricum, în sondaje PSD-ul s-a dus acolo unde îi e locul, pe la 20-25%. Fără mari speranţe de creştere, s-a prins lumea ce mistificări ruşinoase, ce minciuni cu parfum de trandafiri FSN aruncă urmaşii lui Iliescu în populaţie fără nicio jenă după 30 de ani de capitalism de cumetrie năşit de acelaşi Ion Iliescu.

Revin mereu la o întrebare obsedantă, care mi se pune şi mie: bun, scăpăm de Dragnea, de Dăncilă, scăpăm peste doi ani şi de PSD, dar ce punem în loc? Îmi nuanţez răspunsul în funcţie de evenimente: răbdare, e timp pentru toate, se ivesc mereu soluţii, la ora asta aş zice că orice partid e mai bun decât PSDragnea. Chiar şi un PSD Andronescu, de pildă, social-democraţii au şi oameni cumsecade, habar n-am de ce stau la cutie şi nu se descotorosesc de liderul lor, un puşcăriaş nefrecventabil! Cât despre Opoziţie, eu încă mizez pe Dacian Cioloş şi alţi politicieni de sorginte liberală, care pot schimba raportul de forţe din Parlament în favoarea unei democraţii autentice, nu mimate de păpuşari netalentaţi şi analfabeţi. Şi mai mizez pe Uniunea Europeană, care nu va lăsa România la cheremul PSD, al Rusiei, Ungariei şi Turciei. Nu pentru că ne iubeşte Europa de nu mai poate, ci pentru că nu-şi permite...

Cei mai în vârstă, care au citit ce scriam prin 1990 şi câţiva ani după despre „golani“, Iliescu şi Piaţa Universităţii, s-ar putea să fie miraţi: parcă aveai alt discurs atunci... Aşa este, atunci gândeam altfel, atâta puteam, dar nimeni nu trebuie să fie rudă cu boul, animalul gingaş care merge drept înainte fără să privească în jur şi fără să schimbe direcţia. Evoluăm, nu? Ne deşteptăm, nu?!

Dumitru Manolăchescu  

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.