OPINII 15 noiembrie 2019

EDITORIAL. „Proasta noastră” se uită în urechea lui Iohannis

de Dumitru Manolăchescu | 2423 vizualizări

Lui Iohannis i se suflă în casca din urechea stângă ce să vorbească la întâlnirile cu ziariştii. Ministrul Finanţelor, deloc atrăgătorul Florin Câţu, trage pe nas sau îşi bagă în vene, că nu mă pricep, marijuana. Din cauza unei defecţiuni tehnice, câteva mii de pensionari din judeţul Olt atât de fan Olguţa Vasilescu au primit pensii mai mici luna asta. „Uite că nici n-au ajuns bine în Guvern şi ne taie pensiile”.

Fake-news-urile umblă slobode prin ţară. Mai libere decât gândurile noastre. Cum altfel să-l „demaşti” pe duşmanul poporului pesedist decât dezvăluind incompetenţa acestui preşedinte care ne-a păstorit 5 ani de zile? Bă, i se suflă în urechea stângă ce să spună, e în legătură directă cu serviciile, cu Hellvig, cu generalii, cu americanii, cu CIA şi cu masonii...

Mai jos se poate? Nu ştiu, n-aş crede. La Prezidenţialele trecute ţaţa Firea Pandele îl acuza că a preferat să-şi cumpere 6 case decât să facă nişte plozi. Ţaţa evlavioasă nu ştia, şi nimeni nu ştie, dacă nu cumva d-na Carmen nu putea să facă copii. Sau, cine ştie, poate familia Iohannis nu şi-a dorit copii. E o problemă asta? Ştie oare ţaţa Firea vorba neaoş românească, născută din înţelepciunea populară, cum că „cine-i are, să-i trăiască, cine nu, să nu-i dorească”?! Ce treabă avea Firea Pandele cu copiii lipsă ai lui Iohannis?

Ce vreau să spun e că la PSD mizeria atacurilor sub centură la copii şi familie se combină perfect cu ştirile false gen „marijuana la ministrul Finanţelor”, „cască la urechea lui Iohannis” sau „tăierea pensiilor în judeţul Olt”. Totul e să îngropi candidatul advers şi guvernul lui. Cine crede prostiile astea?

Uite o bună întrebare. În primul tur al acestor alegeri Dăncilă a fost votată de vreo două milioane de oameni. Sunt extrem de curios care va fi scorul în turul 2. Văzând reacţiile isterice ale şefilor PSD încep să am speranţe că Iohannis va prinde măcar 70% din voturi. N-ar face măgăriile pe care le fac dacă ar sta ceva mai bine. De fapt, tâmpeniile şefuţei de campanie pesedistă Olguţa vor avea un efect invers: cei care n-ar fi mers la urne să-l voteze pe Iohannis vor fi mobilizaţi de campania agresivă, sălbatică, mincinoasă până la saturaţie a pesediştilor. Adică, stai frate, până unde şi până când să vă tot bateţi joc de noi?! Chiar ne credeţi proşti?! Au trecut, totuşi, 30 de ani de când minerii lui Iliescu găseau în Bucureşti „droguri la Peneleu, maşină de scris automată, fabrică de bani”.

Abia aştept să-l văd marţi pe Iohannis „consultat” la urechi de fotografi, televiziuni şi medici la dezbaterea organizată cu mediul academic, societatea civilă, ziarişti, formatori de opinie. Că pe madam Dăncilă n-o poate consulta nimeni la creier în conferinţele ei de presă cu „mediul” Antena 3, TVR şi România TV. E invizibil...

Nu există comparaţie între Iohannis şi Dăncilă, pur şi simplu nu există. De-aia spuneam că nu înţeleg cum poţi vota o „proastă a satului” (Claudiu Manda dixit...) în dauna unui om care, chiar dacă vorbeşte rar şi puţin, spune totuşi ceva inteligibil, uneori chiar inteligent. Nu sunt deloc un fan al talentului oratoric lipsă la Iohannis, dar n-am cum să nu văd prăpastia dintre cei doi.

Iar dacă vă întrebaţi cum de-a ajuns atât de deşteptul popor român să fie nevoit să-şi aleagă preşedintele dintre un candidat „proasta satului” şi-un „neamţ ciudat şi taciturn”, uitaţi-vă la nişte statistici: 4 milioane de români tineri şi creativi muncesc în străinătate, au votat „doar” 700.000. Viorica Dăncilă a fost votată în primul tur de pensionari uşor manipulabili cu „suta de lei” (57%), dar şi de 14% persoane cu studii superioare – ce-or mai însemna astăzi studiile astea superioare care se vând la kilogram rămâne de văzut... E uşor de detectat ce monştri politici naşte somnul raţiunii, este?

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Costin Cristea, 18 noiembrie 2019
Domnule Manolăchescu, citește, te rog, analiza prof.dr.Andrei Marga despre Zeus al PNL și apoi, vă rog să comentați!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.