OPINII 3 septembrie 2019

EDITORIAL. Pomeni pentru „cei care trăiesc astăzi”

de Dumitru Manolăchescu | 1173 vizualizări
Sursa foto - Facebook @EugenOrlandoTeodorovici
Sursa foto - Facebook @EugenOrlandoTeodorovici

Junele-prim de la Finanţe m-a băgat într-un tipar: eu sunt unul din cei peste 5 milioane de pensionari care „trăiesc astăzi” – a se înţelege că am nevoie de bani azi, nu mâine ori în 2021, când ar urma să crească pensiile până la cer şi preţurile să stea cuminţi, în poziţie de drepţi, în faţa aceloraşi guvernanţi de la PSD. Cu gândul la mine, desigur, Orlando s-a declarat pregătit să dea în avans pensiile alea mari programate pentru 2021. Nu ştie exact de unde să ia banii, dar e gata să rupă gura bătrâneilor votanţi. Ca să fim bine înţeleşi, vreau să-i spun câteva lucruri finanţistului habarnist şi narcisist:

* E o tâmpenie fără margini să te dai mare apărător al celor care nu mai au timp să trăiască mâine, sacrificându-i în schimb pe cei care chiar vor trăi mâine. Mi-e greu să înţeleg cum poţi crede că se lasă pensionarii păcăliţi de gogoşile pe care le vindeţi tu şi Veorica. Ori îi credeţi pe toţi tâmpiţi, ori aveţi voi probleme serioase la mansarda morală.

* În fond, cu o nonşalanţă tulburătoare tu ne zici următoarele: nu avem bani pentru ziua de mâine, nu ştim nici măcar cum va arăta ea, de aceea important e să trăim azi, să trăim clipa! Bucuraţi-vă de clipă, viitorul nu se ştie al cui şi cum va fi, noi nu ne pricepem să-l gestionăm.

* Măgăria supremă e să le spui, aşa cum le-ai spus tu pensionarilor din Constanţa: faceţi-i pe nepoţi să gândească şi să trăiască aşa cum aţi gândit şi trăit voi! N-am reţinut exact vorbele, dar asta era ideea: bunicii să-şi educe nepoţii în numele respectului necondiţionat faţă de autoritate, faţă de Putere. A se subînţelege: lămuriţi-i pe nepoţi să voteze pe cine votaţi voi... Ce mizerie!

* Dacă pe voi, liderii PSD, nu vă interesează cum va arăta viitorul ţării, uite că pe mine mă interesează. Drept pentru care îmi voi învăţa nepoţii – pe copii nu mai am cum, ei ştiu deja mai multe decât mine... – să nu voteze niciodată cu un partid care nu gândeşte mai departe de votul de azi, care amanetează nu doar viitorul tinerelor generaţii, ci şi viitorul României în numele unui prezent pe care vrea să şi-l subordoneze în folos personal. Mai simplu spus: tinerii să-şi respecte şi să-şi ajute bătrânii, dar să voteze cu oamenii pe care-i interesează şi viitorul acestei ţări, nu doar prezentul ei mocirlos.

Ieri a început sesiunea de toamnă a Parlamentului. O sesiune în care alde Teodorovici, Dăncilă şi alţi făuritori-trăitori ai „clipei” se vor chinui să-i cumpere pe cei de la ALDE şi minorităţi pentru a face faţă celor două mari momente: votul de încredere anunţat de preşedintele Iohannis şi moţiunea de cenzură anunţată de Opoziţie. La această oră am o singură certitudine: partidul lui Tăriceanu se va dezintegra, oportuniştii precum senatorul Daniel Zamfir vor dezerta spre PSD, ceilalţi se vor înghesui în Pro România îngroşând artificial o stângă aflată în pierdere de viteză. Aşa încât, guvernul Dăncilă n-o să cadă, se va face că lucrează până după alegerile prezidenţiale, deci vom mai suporta cel puţin jumătate de an poveţele idioate şi cinice ale miniştrilor habarnişti pe care nu-i interesează soarta celor care vor mai trăi sau vor mai guverna în ţara asta şi poimâine.

Îmbucurător este că pensionarii, amărâţi şi săraci cum sunt, sunt mai  interesaţi decât guvernanţii de starea naţiunii, de viitorul ei, de gaura bugetară uriaşă mărturisită în nemernicia lui de însuşi Călin Popescu Tăriceanu. Motiv pentru care cred că cei care vor să le cumpere voturile cu câteva sute de lei în numele prezentului, ignorând generaţiile următoare, o vor lua, din nou, în barbă.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.