OPINII 23 martie 2022

EDITORIAL. Patriarhul fără Dumnezeu

de Dumitru Manolăchescu | 1182 vizualizări

De patriarhul Kirill al Rusiei e vorba, nu de Prea-Fericitul nostru, Doamne fereşte-ne de mai rău! Kirill nu arată, nu vorbeşte, nu se comportă ca un om al lui Dumnezeu, cum s-ar cădea să o facă marii prelaţi, trimişii Proniei cereşti întru ajutorul nedemnei lumi pământeşti.

Pentru Kirilul lui Putin armata rusă eliberatoare ar trebui să intre şi să ocupe, să omoare şi să ardă tot ce se opune Lumii Ruse. O Lume analfabetă în bună parte, radicalizată de dictatorul de la Kremlin, prostită şi manipulată de preoţi fără niciun Dumnezeu aidoma Întâiului Stătător al Bisericii Ortodoxe Ruse. 

Ultima ispravă a acestui patriarh care ia lumină direct de la Vladimir Putin este motivarea folosirii bombei nucleare dacă situaţia din războiul cu Ucraina o va cere. Acelaşi Kirill a motivat fără să stea pe gânduri şi distrugerile produse de armata rusă invadatoare în ţara vecină. Război să fie, omor să fie!, a instigat omul fără Dumnezeu, preocupat exclusiv de Lumea Rusă, de lupta cu homosexualitatea şi alte năzbâtii născute în creieraşul radicalizat al slugii putiniste.

Drept urmare, Lumea Rusă a început războiul cu Lumea cealaltă. Un război din care nu va ieşi nimeni învingător. Un război al orgoliilor ortodoxe stupide, contrare vieţii în libertate şi demnitate pe Pământ. Un război al celor care se cred drepţi şi puternici doar pentru că au o bombă cu care ameninţă lumea civilizată.

Care lume, evident, se sperie. Papa Francisc condamnă războiul, toate bisericile normale din lumea asta condamnă uciderea pruncilor, femeilor, bătrânilor, nevinovaţilor de către beligeranţii ruşi motivaţi să omoare chiar de mai-marele Bisericii ortodoxe ruse. Ameninţarea cu distrugerea omenirii în numele Bisericii n-a mai fost exersată până acum, e o noutate care oripilează orice credincios.

Înţeleg că sunt vreo 260 de milioane de ortodocşi pe Pământ. Din care în jur de 100 de milioane trăiesc cu frica unui dumnezeu întruchipat bicefal: Kirill şi Putin. Ei bine, dacă m-aş mai naşte o dată şi ar fi posibil să-mi aleg religia, aş refuza să fiu botezat ortodox. De fapt, aş refuza să fiu botezat. Punct.

Şi nu pentru păcatele Bisericii noastre strămoşeşti, care sunt destule dar nu intră în ecuaţia acestui posibil refuz. Ci pentru că n-aş putea să accept că o religie care mă reprezintă poate să îndemne la război, la distrugeri, la crime împotriva umanităţii. Tot ce pot să fac ca să îndrept puţin situaţia este să mă declar ateu sau agnostic la recensământ. Puţin, foarte puţin, dar necesar.

Veţi spune că BOR-ul nostru nu e BOR-ul lor. Nu seamănă, nu răsare, adică nu vine de la Răsărit chiar totul. Poate că aşa e, dar mie mi se pare că patriarhul Kirill cel fără Dumnezeu a făcut un teribil deserviciu Bisericii Ortodoxe în general, indiferent de ţară. Motiv pentru care multe biserici din lume s-au disociat de Ortodoxia propovăduită de un popă care încurajează ucideri, distrugeri, blestemăţii împotriva oamenilor nevinovaţi. Oraşul ucrainean cu 400.000 de locuitori Mariupol, ras de pe faţa Pământului,  va deveni simbolul distrugerii vieţii în numele Puterii îngemănate Biserică-Stat.

Dar asta se-ntâmplă când dumnezeul fals al celor care ar trebui să-L slujească cu modestie şi dreaptă credinţă pe Dumnezeul adevărat coboară din cerurile Puterii absolute direct în măruntaiele pământului, acolo unde nu există decât nedreptate, durere şi întristare vegheate de chipuri cioplite de dictatori paranoici.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.