OPINII 23 octombrie 2019

EDITORIAL. Partidul-dinamită

de Dumitru Manolăchescu | 1339 vizualizări

N-am văzut la niciun guvern post-decembrist atâta elan distructiv ca la guvernul PSD al neconflictualei Dăncilă. Pare a fi o lecţie care se-nvaţă din mers: „Distrugeţi tot, dărâmaţi tot, dinamitaţi tot ce puteţi, să se înece liberalii în gunoaiele lăsate, în legile populiste fără acoperire financiară!”. Ne aşteptam oare la altceva? Chiar dacă par un visător incorigibil, parcă aş fi zis că femeia-mamă Dăncilă mai păstrează o urmă de bun-simţ, de sentiment uman pentru ţara în care s-a născut şi pe care se laudă c-o iubeşte şi-o apără. Uite că m-am înşelat, dar e ultima oară, m-am convins definitiv că PSD are în genă trădarea, incompetenţa, fudulia, orgoliul, minciuna, manipularea.

Pe oamenii ăştia nu-i interesează Ţara decât ca s-o spolieze, s-o asuprească, s-o îngroape în mizerie fizică şi morală. Uitaţi-vă la ministrul Transporturilor, Cuc, un vătaf de ţară capabil să deturneze avioane în folosul Partidului. Luaţi aminte la liota de vechili provinciali cu carnet de membru PSD care vor fi urcaţi în scaune de şefi la ANAF şi pe oriunde se mai poate după nişte concursuri măsluite. Aceşti şefuţi aleşi după chipul şi asemănarea liderilor – nişte „maimuţe” analfabete, cum le spunea un membru important al PSD – vor fi „coloana a cincea” a PSD în orice regim sau guvernare liberală. Greu, foarte greu pentru oricine va veni după acest partid.

În vreme ce gaşca Dăncilă dinamitează instituţiile publice, Opoziţia se lamentează încercând să încropească un guvern care să reziste măcar câteva luni. Orban Lajos se face frate şi cu Tăriceanu, şi cu Kelemen, şi cu Ponta doar-doar va trece puntea suspinelor într-un Parlament ostil şi indiferent la nevoile ţării. Cu USR-ul nu s-a hotărât nimic, useriştii au în continuare pretenţii, dar dacă oamenii lui Barna nu votează guvernul Orban ei vor mai oferi o gură de oxigen guvernului demis al madamei Dăncilă. Care nu va ezita să provoace daune considerabile în continuare, imposibil de remontat de noul cabinet, oricare va fi el. Se vorbeşte de-un ultim tun de vreo 15 miliarde de lei dat de PSD în contul viitoarei guvernări. O sumă pentru primarii PSD care nu va fi plătită de PSD, ci de copiii şi nepoţii noştri.

Pe plan extern PSD-ul d-nei Dăncilă s-a făcut iremediabil de râs. Nimeni n-o mai sprijină, nimeni n-o mai crede, raportul MCV dat publicităţii pe surse ieri este extrem de dur la adresa PSD şi Justiţiei pesedizate. Legislaţia penală impusă de nişte amatori analfabeţi gen Nicolicea sau Iordache a distrus orice urmă de încredere a lumii civilizate în guvernarea d-nei Dăncilă. Au ratat intrarea în spaţiul Schengen, au ratat ridicarea monitorizării, au ratat toate ţintele care ne apropiau de un statut de ţară civilizată, membră cu drepturi depline a Uniunii Europene.

Da, astea au fost „victoriile” lăsate nouă moştenire de guvernarea analfabetă şi incompetentă PSD-ALDE. Au crescut lefurile medicilor? Au crescut degeaba, spitalele sunt pe avarie, n-au medicamente, n-au personal, n-au aparatură. Au crescut lefurile amploaiaţilor la stat? Au crescut, şi? Se vede vreo schimbare? S-a terminat cu birocraţia şi nepotismul? Aiurea, au crescut şi astea, s-a dat cep butoiului cu „nepotism de partid”. Au crescut pensiile? Vai de mama lor, creşteri minore mâncate de inflaţie, de creşterile de preţuri la gaze şi electricitate. Bătrânii vor resimţi acut efectele unor legi cu dedicaţie date de nişte miniştri impostori din cabinetul Dăncilă.

Dar în mintea puţină a unor lideri PSD totul este pe dos: guvernul Dăncilă a scos ţara din noroaie, în vreme ce liberalii şi Iohannis sunt nişte netoţi care vor s-o vândă străinilor. Asta auziţi acum, asta veţi auzi ori de câte ori veţi face greşeala de a o asculta pe Viorica Dăncilă glăsuind electoral. Va trebui să ne păstrăm cumpătul şi să nu spargem televizoarele, un dram de umor negru este absolut necesar în lunile care urmează. Până pe la Localele din primăvară veţi auzi şi veţi vedea spectacole groteşti cu patrihoţi, victime inocente, robinhuzi viteji şi neînfricaţi apărători ai dreptăţii. Vax, niente, nada, zero! Păstraţi-vă umorul şi-o urmă de optimism, vom avea mare nevoie de ambele.    

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.