OPINII 6 decembrie 2018

EDITORIAL. Ode şi parodii mioritice

de Dumitru Manolăchescu | 892 vizualizări
Sursa foto - Facebook @psd.teleorman
Sursa foto - Facebook @psd.teleorman

Două doamne care-şi spun „jurnaliste”, Floriana Jucan şi Lavinia Şandru, îi închină ode premierului Viorica Dăncilă. De unde până unde? Adică doar din nevinovate porniri feministe? Nu suntem naivi, ştim bine cât de eficient funcţionează şi în presa noastră regula vânzării şi cumpărării; revista Florianei a primit câteva milioane de euro pentru nişte activităţi pro-guvernamentale amărâte şi fără sens. Cum să nu se vândă Jucan?! La fosta luptătoare pe baricadele democraţiei şi libertăţii de la Realitatea TV e şi mai simplu de înţeles: soţul Laviniei Şandru este chiar „eminenţa cenuşie” a guvernului Dăncilă, omul cu tablourile ascunse prin cimitire, posesorul unei condamnări la 8 ani de închisoare, numitul Vâlcov Darius. Cum să n-o apere Lavinia pe Veorica?! Ce mai contează c-o să ne facem de râsul Europei cu un premier care nu leagă două vorbe inteligente nici măcar în limba română, exclus în altă limbă de largă circulaţie în Consiliul Uniunii Europene, pe care îl va prezida la anul?!

Parodie e tot restul vieţii noastre chinuite şi stresate – strâns legată viaţa asta, din păcate, de tot ce înseamnă politică. În Parlament se chinuie Opoziţia să-l dea jos pe Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor. S-ar părea că alianţa toxică PSD-ALDE nu mai are majoritate în Cameră, motiv pentru care Opoziţia se bate să voteze o modificare a regulamentului Camerei, care să-i permită apoi un vot pentru schimbarea lui Dragnea. Dar n-ai loc de întors, e ca la turci, Florin Iordache se ţine de scaun, nu-l părăseşte nici dacă-l taie vreo urgenţă fizică... Circ mult, pâine puţină.

Greu de dat jos Dragnea şi Iordache fără sprijinul combatanţilor ALDE. Care nu mişcă fără acordul şefului Senatului, CP Tăriceanu. Care, să vezi ce potriveală tâmpită, nu mai poate să-l trădeze pe Dragnea pentru că PSD îl şantajează cu propriul lui dosar în care DNA a cerut acceptul Senatului pentru efectuarea urmăririi penale. Înţelegeţi cum devine treaba? „Căline, dacă tu mă părăseşti cu amnistia şi graţierea, te las şi eu în braţele procurorilor!”. Aşa că OUG salvator de politicieni infractori va fi darul de Crăciun al lui Tăriceanu pentru Dragnea.

Aţi crezut, cumva, că în politica românească e vorba de altceva decât de potlogării şi interes personal? Aţi greşit atunci. Pe majoritari nu-i interesează soarta României. Cu PSD-ALDE la Putere nu vom avea niciodată altceva decât o dictatură a unei majorităţi analfabete şi corupte. Trist, dar adevărat: ode, parodii, comploturi, asta livrează majoritatea parlamentară.

Am numărat până acum două ode şi două parodii. Olguţa-cea-fără-minister a contabilizat şi-un complot al serviciilor, Preşedinţiei, corporaţiilor lui Soros împotriva lui Dragnea – normal, fără complot nu se pot victimiza şeful, partidul, miniştrii... Avem şi-un al şaselea element: UDMR. Un partid aflat mereu pe centura politicii, în căutare de fraieri. Acum i se aruncă ocheade, i se fac propuneri atractive şi temenele orientale dinspre PSD. Nu se îndoieşte nimeni că UDMR îşi va urmări interesul, parlamentarii maghiari vor vota cu PSD în schimbul unor privilegii etnice care pot afecta statul naţional unitar român, influenţând continuitatea elementului românesc în cele două judeţe cu populaţie majoritar maghiară din inima României. Dragnea, Iordache, Nicolicea şi-ai lui vând România pe bucăţi. De cel puţin două judeţe din Transilvania sunt interesaţi liderii maghiari din interior şi exterior. De celelalte se vor ocupa îndeaproape alţi vecini, mai mult sau mai puţin apropiaţi. Nu ducem lipsă de peţitori...

Ode jalnice, parodii războinice. O ţară ocupată, capturată de infractori care fac legile. Ce poate fi mai aiurea decât nişte preşedinţi ai Parlamentului, condamnaţi sau în curs de cercetare penală, care apelează la amnistie şi graţiere în folosul lor personal şi-al apropiaţilor politic?! Adică tu centrezi, tu dai cu capul?!

Urât, păgubitor dar lămuritor, sper eu, pentru cei care încă mai cred în onestitatea şi bunele intenţii ale alianţei majoritare PSD-ALDE. Aproape că mi-aş dori să vină amnistia şi graţierea, pentru ca prăbuşirea electorală a acestor două partide să fie definitiv încununată la viitoarele alegeri. Pentru că, se va vedea din ce în ce mai limpede, România nu va putea performa în nicio direcţie cu nişte penali, analfabeţi şi antieuropeni la cârmă. Au trecut doi ani şi nu ne-am ocupat decât de amnistie, graţiere, fentarea Justiţiei, intimidarea procurorilor şi judecătorilor. Nimic altceva n-au făcut netrebnicii care ne conduc. Cât o s-o mai ţinem aşa?! Când ne vom da seama că drumul pe care ne-au aşezat PSD şi ALDE nu duce nicăieri?!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.