OPINII 6 octombrie 2021

EDITORIAL. Marţafoi politici cu sânge tricolor

de Dumitru Manolăchescu | 935 vizualizări

Mi-aş fi dorit să-i pot ignora pe toţi marţafoii politici, mi-aş fi dorit să pot ignora şi morţii, şi viii dependenţi de marţafoi şi Covid 19. Nu pot, nu reuşesc, politica şi boala sunt fatalităţi cu care trebuie să trăim. Şi să murim.

Am văzut un titlu la nu mai ştiu ce televiziune de ştiri: „Criză în sănătate şi politică majoră în România”. Să mori tu, Prelipcene?! „Politică majoră”? Când aţi văzut voi ultima oară o politică majoră în România?! Eu îmi amintesc, cu oarecare jenă, recunosc, că de la alegerea lui Iohannis nu s-a mai întâmplat nimic major în politica românească. Nu pentru că n-ar fi fost cazul, ci pentru că nu ştim, nu ne pricepem să facem decât politici minore. De la Cotroceni până la Victoria, de la Palat la Palat. Atât. Nimic care să treacă de zidurile acestor palate. Nimic care să însemne politică pentru oameni, pentru cei în numele cărora luptaţi, vă jertfiţi, juraţi, furaţi şi minţiţi.

Aşa că, mărturisesc, nu m-a interesat deloc dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură de ieri. Oricare a fost rezultatul, niciun partid din Parlamentul actual nu poate face decât o politică minoră. De gaşcă, de imagine, de „prezidenţiabil” – gen USR plus Dacian Cioloş. Cea mai bună dovadă că nu m-am înşelat ignorându-i pe marţafoii politici strânşi să aşeze România pe dric votând o moţiune absolut inutilă: s-a cerut un minut de reculegere în memoria victimelor ultimului incendiu Covid 19, cel de la Constanţa. Bă, nu vă e ruşine?! Cât de falşi, cât de ipocriţi, cât de nesimţiţi puteţi fi!

Vom avea un parlament dominat de stânga şi extrema stângă pentru că dreapta politică s-a ticăloşit definitiv şi irevocabil. Nu-i mai salvează în ochii electoratului niciun Dacian şi niciun Orban. Să vrei alegeri anticipate, ori să guvernezi minoritar la discreţia unor politicieni analfabeţi care încă nu ştiu ce vor, n-au aflat care-i dreapta şi unde-i stânga, e o dovadă de iresponsabilitate politică. Ciolacu, Barna, Simion – noua tripletă de aur a politicii minore româneşti – cred că partidele lor călăresc pe cai mari şi bagă pe holurile Parlamentului o închipuire: Florin Cîţu căzut în cap.

Păi care-i treaba, nu-i căzut în cap premierul sforărit de Iohannis?! Sigur că e, a şi demonstrat-o, doar că nu-i deloc singurul, cei trei de mai sus, plus o groază de pe la toate partidele trebuiau să fie laolaltă cu Cîţu, în aceeaşi poziţie. Bă, şi vouă nu vă e jenă, vă jucaţi cu glume proaste, de mahala politică minoră, în ziua în care România numără peste 15.000 de infectaţi şi peste 250 de morţi asociaţi Covid 19 în 24 de oare?!

„PNL a ajuns să miroase a PNŢCD”, spune acelaşi Ciolacu. Mare adevăr... Din care habar n-am cum vom ieşi. Şi, sincer să fiu, nici nu mă interesează. Mi-e totuna. Aud că a căzut guvernul Cîţu. Să fie primit, ce-am avut şi ce-am pierdut. Vor urma bătălii pentru banii de la UE, altă farsă penibilă pe care ne-o pregăteşte clasa politică românească. Va intra în scenă prezidentul Iohannis, alt penibil între penibili, poate cea mai mare dezamăgire pentru românii care l-au votat şi au crezut în el. Va ieşi din pălăria preşedintelui un guvern minoritar fără nicio putere, după care vor urma alte negocieri, înţelegeri, asocieri, frăţii şi promisiuni stânga-dreapta de n-o să mai ştie românii ce mama dracului se întâmplă la ei, acolo, la Bucureşti.

Vom avea un singur rezultat mereu măsurabil: criza Covid va mai prăpădi câte mii de români, iar criza politică va distruge şi-aşa puţina credibilitate de care se bucura ţărişoara noastră pe la cancelariile unor ţări civilizate şi deştepte. O lipsă de credibilitate care va readuce în prim-planul politicii româneşti un cuplu profund toxic: PSD-AUR. Care va stăpâni această ţară mult şi deloc bine, dar asta e o impresie absolut subiectivă, pe care mi-o asum pentru că nu pot să uit prin ce a trecut România în guvernările social-democrate.

De ce „sânge tricolor”? Pentru că roşul e în ADN-ul urmaşilor politici ai tătucului Iliescu, galben e politicianul marţafoi liberal, iar albastru e sângele ăla nobil pe care sunt convinşi că-l au toţi marţafoii politici, inclusiv cei care s-au aliat cu PSD şi AUR ca să pună de-o criză politică peste cea sanitară.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.