OPINII 3 octombrie 2018

EDITORIAL. Mai vrem în UE, sau ne dorim RPR?!

de Dumitru Manolăchescu | 791 vizualizări

Sunt zile, săptămâni, luni importante, definitorii pentru ce vrem să fim şi încotro ne îndreptăm. Direcţiile sunt date din două părţi: *Biserica Ortodoxă Română cu un referendum inutil, care nu face decât să nască ură, să adâncească falii în societate, demascând totodată implicarea puternică a BOR în politică de partea celor puternici, nu de partea celor mulţi şi amărâţi; un succes al acestui referendum ticălos ar desăvârşi dezagregarea unei unităţi naţionale şi-aşa frânte de politicieni corupţi, proşti, demagogi. Am reveni în feudalismul primitiv la care visează Biserica de când se ştie. *Cealaltă direcţie e dată de politicienii care fac jocurile în România anului 2018. După perdaful umilitor la care ne-a supus PSDragnea în faţa Comisiei LIBE, au urmat noi umilinţe în Parlamentul European, unde cea mai inadecvată persoană-premier de care a avut parte ţara asta în toată istoria ei s-a făcut, încă o dată, de râs cu minciunile şi incoerenţa-i caracteristice.

Încerc să fiu calm, ca să nu patinez prea mult pe lângă subiect: când o ţară ca România stă şi-ascultă, vede şi nu reacţionează faţă de derapajele unui condamnat penal sinistru, sprijinit de o gaşcă de politicieni inculţi, analfabeţi, ticăloşiţi de puterea oferită de votul a 3 milioane de români, de averile la care au ajuns prin fraudă şi târg politic cu ăla pe care-l apără acum fără să-i intereseze o clipă Ţara căreia i-au jurat credinţă şi loialitate, când o naţiune centenară distrusă, îmbolnăvită, ameninţată în fibra ei esenţială de aceiaşi politicieni stă în genunchi în faţa unor ipochimeni precum Dragnea şi analfabeţii corupţi care-l preaslăvesc, atunci începi să-l dai dracului de Centenar, începi să-ţi doreşti o peşteră în munţii prin care-a hălăduit Decebal, începi să dai anunţuri de vânzare a casei, maşinii, câinelui şi soacrei şi-ţi muţi gândul şi speranţele spre alte zări – mai normale, mai corecte, mai puţin corupte, mai tolerante, adică mai europene, cât mai departe de RPR.

Mi-e ruşine de mine, mi-e ruşine de noi: ce căutăm, frate, în Europa civilizată cu un neghiob tembel precum Victor Boştinaru, ditamai parlamentarul european pesedist, sau V. Zoană, Dan Nica şi alţii ca ei, la fel de...?! N-au fost trimişi în PE ca să ne reprezinte cu cinste şi demnitate?! Şi-atunci cum îşi permit să mintă fără ruşine în acest Parlament şi în toate comisiile din care fac parte?! Lovituri de stat, protestatari drogaţi, jandarmi excesiv de îngăduitori... Mi-e ruşine şi mi-e frică, pentru că mă-ntreb dacă nu cumva s-or fi tâmpit şi europenii ăştia şi i-or crede... Este o ofensivă nemaiîntâlnită în istoria noastră: o ofensivă de totul sau nimic a unei găşti politice aflate la Putere pentru salvarea unui condamnat penal de închisoarea care îl aşteaptă. Nu cred că mai există în Europa o ţară la fel de debusolată, de fără direcţie, de bătută de soartă ca România!

Bun, de fapt de ce ne zbatem? Judecătorii sunt corecţi, judecă după lege şi hotărăsc în numele legii. Dacă Dragnea a încălcat legea, va plăti. Da, aşa ar fi normal într-o ţară normală, dar o spun a nu ştiu câta oară: noi nu suntem normali! Ţara asta a noastră nu-i normală, e pervertită de urmaşii lui Ceauşescu, e condusă de o şleahtă pe care n-o interesează decât Banul şi Puterea. De-aia ne zbatem, pentru că nu ştim cum şi cât timp vor rezista judecătorii presiunilor şi ameninţărilor găştii lui Dragnea, susţinută de alţi ticăloşi abia ieşiţi din puşcării, posesori de televiziuni private care mint la comandă, contra-cost.

Îmi dă târcoale încă un gând sinistru: dar europenii, oamenii ăia civilizaţi şi toleranţi din Parlamentul European, din comitetele şi comiţiile lor, ăştia cât vor mai rezista jignirilor şi proastelor purtări specifice caprelor râioase cu trei trandafiri sub coada ridicată, ajunse în PE pe spinarea voturilor date de o majoritate subţire, care nu ştie de ce şi ce a votat? Când se vor sătura ei de noi, spre ce ţărm ne îndreptăm? Ne aşteaptă Erdogan, Putin, Viktor Orban cu braţele deschise?! Va fi Republica Pesedistă România o nouă Republică Sovietică Socialistă înglobată în marea Rusie? Sau ne vom dezintegra de parcă n-am fi fost, cedând Ardealul ungurilor, Moldova ruşilor, Dobrogea bulgarilor, Banatul sârbilor... Oltenia şi Teleormanul nu le vrea nimeni?! Adjudecat Olguţei-mama pensionarilor şi d-lui cu mustaţă, Livius-baron de Belina TelDrum. Neamul românesc pur e salvat, locul naşterii celor mai iubiţi fii ai Republicii Pesediste România e salvat, restul necredincioşilor-nefamilişti-netradiţionali-nepesedişti ducă-se pe pustii!

Sfârşitul ăsta de an va hotărî sau nu direcţia, dar alegerile de la anul şi de peste doi ani cu siguranţă vor decide soarta României. Dincolo de 2020 nimeni din Europa nu va mai suporta derapajele, prostiile, hoţiile şi gogomăniile unor corupţi care vor ajunge, eventual, din nou la Putere. Ne vom bate ca chiorii noi între noi, ne vom scoate ochii cu sadică plăcere până n-o mai rămîne piatră pe piatră din Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

„Aşa să ne-ajute Dumnezeu“ ar încheia patriotul mult prea fericit patriarh  Daniel, în sfârşit stăpân pe cea mai mare şi mai tare Catedrală Ortodoxă din câte-a văzut Europa. O Catedrală în care va intra să se roage el şi poporul pesedist tradiţional. Aici ne va aduce dezmăţul guvernelor pesediste, aici ne va aduce Liviu Dragnea şi şleahta lui dacă vom continua să dormim. Lor nu le trebuie România Mare, le trebuie o Românie după chipul şi asemănarea lor, adică o Românie mică, şmecheră, hoaţă.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.