OPINII 14 noiembrie 2019

EDITORIAL. Maghiarii din Teleorman într-o poveste cu alegeri, dragoste şi sex

de Dumitru Manolăchescu | 1857 vizualizări
Sursa foto - psd.ro
Sursa foto - psd.ro

La votul din 10 noiembrie în judeţul Teleorman au votat pentru Kelemen Hunor 433 de oameni. La alegerile europarlamentare din mai în Teleorman votaseră pentru UDMR 669 de persoane. În judeţul Teleorman trăiesc, conform recensământului din 2011, 18 etnici maghiari.

Multe întrebări, puţine răspunsuri: de unde vin 433 sau 669 de voturi pentru Kelemen sau UDMR într-un judeţ cu 18 etnici maghiari? Da, există liste suplimentare de vot, pe care la aceste alegeri au fost înscrise 20.083 de persoane. În acest context există doar două explicaţii logice: 1. Românii din Teleorman s-au îndrăgostit de UDMR şi Kelemen Hunor 2. Maghiarii din Secuime s-au îndrăgostit de judeţul Teleorman. Alegeţi una dintre variante, poate că reuşim să înţelegem.

Eu unul simt nevoia să mă laud: constat cu indubitabilă satisfacţie că propunerea noastră de înfrăţire în muncă şi idealuri pentru supravieţuirea covăsneano-teleormăneană dă roade. Iată şi rezultatele: etnicii maghiari s-au îndrăgostit de Teleorman ignorând discursurile xenofobe promovate de unii lideri ai UDMR. Probabil ei au înţeles că partidul condus de Kelemen Hunor nu condamnă exodul maghiarilor în aşezările din sud-estul patriei, pe ei îi interesează doar venirea românilor din aceste provincii istorice în Ţinutul dominat etnic de maghiari. În acelaşi timp, sute de români din aşezările judeţului Teleorman au înţeles că unde dragoste nu e, nimic nu e...

Acestea fiind spuse, rămâne să constatăm că întrebările noastre nu vor căpăta niciodată un răspuns. Cu 6 luni în urmă, după Europarlamentare, acuzam o înţelegere PSD-UDMR în favoarea candidatului maghiar pentru Bruxelles. Acum ce şi pe cine să mai acuzăm!? E clar că PSD nu-şi mai putea permite să direcţioneze nişte voturi pentru alt candidat, Viorica fiind, teoretic, umăr la umăr cu Dan Barna în lupta pentru locul 2. Aşa că alegeţi dvs.: s-au îndrăgostit românii din Teleorman de Kelemen Hunor, ori maghiarii s-au îndrăgostit de Teleorman şi-au ales să meargă să voteze din Har-Cov în Alexandria, Videle etc. de dragul frumuseţilor acestor pitoreşti şi civilizate meleaguri sudice?

Aparent fără nicio legătură cu subiectul de mai sus, aflăm că în Sex-ul PSD, consumat într-o atmosferă palpitantă marţi seara, printre sughiţuri şi răcnete Viorica Dăncilă a răspuns acuzaţiilor de „proasta noastră” formulate de un foarte apropiat colaborator, Claudiu Manda: „Nu-i frumos să-mi spuneţi proastă, înseamnă că nu sunteţi bărbat”. Corect. După care, bine fardată, în faţa presei Viorica a personalizat aluzia la sex: „Numai d-na Olguţa Vasilescu ştie dacă dl. Manda e bărbat. Eu pot spune că el a demonstrat că e bărbat la alegerile prezidenţiale, când a obţinut un foarte bun rezultat în judeţul Olt”. Înţelegem de aici că nu poţi fi bărbat decât dacă ştii să aduni voturi pentru o doamnă la nişte alegeri. Deloc pretenţioasă femeia-mamă Dăncilă, asta explică multe, nu şi formularea deloc amicală a amicului politic Claudiu Manda: „E proastă, dar e proasta noastră, trebuie să mergem înainte cu ea”. Corect, dar e doar proasta voastră, de ce ne-aţi obligat pe noi s-o acceptăm vreme de doi ani în fruntea Guvernului?!

Da, fraţi români şi maghiari, unde dragoste nu e, nici alegeri nu e... Mă rog, nu contează acordul gramatical, important e acordul politic împlinit de dragostea care leagă Teleormanul de Covasna, pe Olguţa de Claudiu, pe Claudiu-bărbatul de Viorica-proasta noastră, acord care desăvârşeşte unirea în cuget şi simţiri româno-maghiară mai mult decât orice negociere subterană între partide.

Nu pot să închei fără a completa tabloul politico-amoros cu accente sexist-vulgare: o altă ţaţă Olguţa, soţia singurului perdant important la alegerile prezidenţiale, s-a exprimat furioasă în intimitate fără să ştie că va fi auzită de-o ţară întreagă: „Căcaţii ăştia care n-au făcut nimic la alegeri...”.  Ţaţa Olguţa e chiar soţia blondă a unui bărbat neîmplinit de bune rezultate în alegerile prezidenţiale: Dan Barna. Ce fel de primă-doamnă ar fi fost femeia asta?! Vedeţi, e şi asta o lecţie, înainte de a vota un candidat sau o candidată la cea mai înaltă funcţie în stat poate ar fi bine să-i auzim şi să-i vedem în intimitate consoarta (consortul). Sunt curios dacă membrii USR-PLUS îl vor mai vota preşedinte pe soţul soţiei sale după aceste ieşiri vulgare ale ţaţei blonde.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.