OPINII 30 iulie 2019

EDITORIAL. Luiza şi Alexandra schimbă, după moarte, legi ticăloase

de Dumitru Manolăchescu | 748 vizualizări

Curtea Constituţională aservită majoritar Puterii n-a mai rezistat emoţiei  şi presiunii publice produse ca urmare a uciderii Luizei şi Alexandrei: la a şaptea înfăţişare, „onorabilii” au recunoscut că modificarea legilor penale adoptată în Parlament de PSD-ALDE este o mizerie neconstituţională. Au spus acest lucru foarte mulţi oameni politici, foarte mulţi specialişti în drept constituţional, premierul Dăncilă a primit mustrări la scenă deschisă de la Comisia Europeană în legătură cu riscurile majore pe care le presupune favorizarea infractorilor în dauna siguranţei naţionale. Cu patru luni în urmă, 12 ambasade europene aproape o rugau pe Viorica Dăncilă într-un comunicat de presă: „Abţineţi-vă de la modificări care ar slăbi capacitatea României de a lupta împotriva criminalităţii şi corupţiei”.

Nimic n-a clintit-o pe Viorica Vasilica, marii corupţi din politică au continuat să-şi subordoneze Justiţia, să înfiereze protocoalele „ilegale” şi să reducă la tăcere un SRI care şi-a cam pierdut obiectul muncii. Pe de altă parte, CCR a amânat de şapte ori o decizie în cazul sesizării de neconstituţionalitate înaintate de preşedintele României, PNL şi USR la modificarea legilor Justiţiei. Sunt sigur că hotărârea de respingere a acestei legi n-ar fi avut loc dacă Alexandra n-ar fi avut curajul să sune de trei ori la 112, sperând să poată fi salvată de poliţişti şi punând, astfel, în mişcare o uriaşă presiune publică. A fost nevoie de sacrificiul acestei copile pentru ca nişte judecători să nu mai asculte comenzile politice ale PSD, a fost nevoie de moartea Alexandrei pentru ca instituţiile de forţă ale statului să facă primii paşi în apărarea cetăţenilor oneşti, nu a infractorilor. 

Nu e prima oară când e nevoie să moară oameni pentru ca în România să se schimbe ceva. 64 de arşi la Colectiv au schimbat un guvern PSD, iar un premier a revenit la micimea lui reală. Încă mai sper ca parlamentarii majorităţii PSD-ALDE să înţeleagă că rolul lor nu este acela de a-i apăra pe politicienii infractori, ci de a sluji cetăţenii oneşti din banii cărora îşi iau uriaşele lefuri, laolaltă cu o mulţime de privilegii absolut nemeritate. Încă mai sper ca majoritatea parlamentară să adopte legi pentru o Românie curată, nu pentru o minoritate infracţională apărată de politicieni corupţi.

Mai am o convingere: schimbarea acestui sistem politic putred patronat de PSD-ALDE se va face nu de către politicienii corupţi ai majorităţii, ci de către electoratul românesc. Partidele de la Putere nu vor pricepe niciodată nimic, nicio Viorică şi niciun Călin nu plâng la căpătâiul copiilor morţi din cauza nesimţirii şi nepăsării lor criminale. Aş lua-o pe Viorica Vasilica de braţ şi-aş duce-o acum în familia Alexandrei, din Dobrosloveni, să-i privească puţin în ochi pe părinţii fetei, să le simtă durerea şi revolta. Mi-e teamă, însă, că această blondă „primadonă” n-ar prea reuşi să simtă mare lucru... Ea şi cei care-o consiliază îşi vor păstra „agenda” politică: distrugerea Justiţiei, mici şi nedemne câştiguri electorale bazate pe minciună şi fals.

Mulţumim, Alexandra. Mulţumim, Luiza. Mulţumim tuturor arşilor de la Colectiv. Moartea voastră n-a schimbat din temelii România, dar a reuşit să le pună autorităţilor româneşti criminale, inerte şi inepte o oglindă în care vor fi obligaţi să se privească. O oglindă mare cât ţara. O ţară care, atunci când va vota, îşi va aminti de voi, de năpraznica şi nedreapta voastră moarte.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.