OPINII 5 februarie 2019

EDITORIAL. LND – un „drog” de mare risc politic

de Dumitru Manolăchescu | 873 vizualizări
Sursa foto - Facebook @psdbiroupresa
Sursa foto - Facebook @psdbiroupresa

Când în anul de graţie 2019 visezi securişti peste tot prin preajmă e clar că ai nevoie de-un psihiatru. Sau măcar de puţină minte şi oarece bun simţ, dacă-i vorba doar de jocuri politice de joasă speţă. Dragnea nu are de niciunele, mintea lui, atâta câtă e, este mult prea ocupată de poarta puşcăriei, iar bunul simţ... Să fim serioşi, poţi să numeri pe degetele unei mâini politicienii de la vârful PSD dotaţi cu acest ingredient miraculos. Uitaţi-vă cum vorbesc şi ce mesaje transmit purtătorii lor de vorbe pe la televiziuni şi vă convingeţi că nu exagerez deloc.

Liviu Dragnea e înconjurat de securişti sub formă de partide şi oameni din Opoziţie, servicii de informaţii, sepepişti şi câţi alţii or mai fi şi nu-i ştie decât el. A terminat cu statul paralel, şi-a redescoperit o mai veche pasiune: securismul. A ajuns cu numărătoarea la securiştii Dacian Cioloş şi Victor Ponta. Cum să nu-l urăşti pe Cioloş, care şi-a făcut partid, s-a aliat cu USR şi te ameninţă cu bătaia politică la alegeri?! Cum dracu’ să nu-l urăşti pe Ponta?! Ăsta ştie tot despre tine, a fost prietenul tău, ai apelat la el în clipe de cumpănă, când aveai mare nevoie de serviciile de informaţii, când îi alergai în jurul mesei pe Coldea şi Maior cu şoriciul porcului tăiat de tine în mână... Ai ajuns mare şef, l-ai părăsit pe Ponta exact atunci când el avea mai mare nevoie de tine şi-acum... te superi pe el că-ţi fură parlamentari? Bă, eşti prost?!

Arendaşul politic de Teleorman e în vrie, şi-a pierdut direcţia. Nu mai vrea servicii de informaţii pentru că serviciile au lucrat pentru compromiterea lui. Aşa-i în viaţa asta, don’ Liviu: o dragoste puternică se transformă într-o ură şi mai puternică. Dar nu neapărat Ponta e marea problemă, că nişte amărâţi de deputaţi şi senatori mai poţi cumpăra, vezi că stau pitiţi şi te aşteaptă prin budele Casei Poporului cei de la PMP, nici UDMR nu-i departe. Problema ta, meştere, este cu electoratul pe care l-ai minţit şi manipulat cu neruşinare de când te ştii mare politician. Ce-ţi face acum Victoraş e nimica toată, să vezi cum va fi când iei bătaie la Europarlamentare şi Prezidenţiale şi-aleargă ai tăi cu furcile după tine, să-ţi pună pielea pe băţ!

Ce voiam, de fapt, să spun dar m-am luat cu vorba este că degeaba  reduce Dragnea bugetele serviciilor de informaţii, lăsând ţara la voia întâmplării pe segmentul ăsta atât de pretenţios – segment din care el n-a înţeles niciodată nimic, pentru el toţi cei care nu-l pupă-n fund sunt fie securiştii lui Ponta, fie securiştii lui Cioloş... Degeaba se laudă el că face programe de vitamina D la copii din banii serviciilor, pentru că nu cu banii de la servicii ajuţi tu sănătatea copiilor, dacă-ţi era de sănătatea naţiunii ai fi luat demult banii pe care i-au furat Dan Voiculescu, Năstase, Şova şi gaşca de corupţi transpartinică de averile căreia nimeni nu se poate atinge.

Vrei vitamină D pentru copii, don’ Liviu? Ţi se pare că „D” vine de la Dragnea? N-ai nimerit-o, vitamina D vine de la Soare, poate că l-ai făcut şi pe-ăsta pesedist?! Deci, e clar, n-are nicio legătură bugetul serviciilor secrete cu nevoia copiilor de vitamina D. E încă o penibilă abureală marca LND, un „drog” de mare risc politic cu care nu-i mai convingi nici măcar pe vecinii cărora le bagi noaptea în cutiile poştale scrisori de adeziune la partid. Duci în derizoriu o dezbatere serioasă, pe care nu o stăpâneşti pentru că n-ai destulă minte: ce spune legea despre rolul şi mijloacele folosite de serviciile de informaţii pentru îndeplinirea misiunilor.

Te-ai supărat pe servicii ca văcaru’ pe sat, ai vrut să-ţi pupe şi ele mâna după ce tu, ditamai baronul de Teleorman uns şef de partid, ţi-ai lăsat amprenta buzelor pe dosurile lor. Nu ţi-a ieşit şi-acum ai găsit salvarea: copiii românilor au nevoie de vitamina D, s-o cumpărăm din bugetul SRI, SIE, SPP. Dar de ce nu din bugetul PSD şi-al altor partide de doi lei care consumă sute de milioane de euro pe învârteli, şmenuri, afaceri, avioane şi trafic de influenţă?! Banii partidelor care căpuşează ţara asta nu-s buni pentru programele pesediste cu vitamina D?!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.