OPINII 28 februarie 2019

EDITORIAL. LCK: ură şi decepţie, bucurie şi speranţă

de Covasna Media | 880 vizualizări
Sursa foto - Facebook @LauraCodrutaKovesi
Sursa foto - Facebook @LauraCodrutaKovesi

Un eurodeputat trecut de curând la USR-PLUS mărturisea că n-a văzut în viaţa lui o combinaţie mai expresivă de ură şi decepţie precum cea de pe feţele madamelor Grapini, Ţapardel şi Zoană, onorabile pesediste-n cuget şi simţiri nepatriotice, atunci când s-a anunţat rezultatul votului pentru Kovesi în comisia LIBE a Parlamentului European. Meritau măcar fotografiate, dacă nu filmate, ca să rămână în vreo arhivă de feţe neputincioase împietrite. Dar asta a fost reacţia generală a „patrioţilor” români din PSD-ALDE, nu-i o surpriză pentru nimeni.

La Bucureşti, românii cu adevărat patrioţi s-au bucurat şi au început să spere – poate prea devreme, pentru că mai e mult până departe şi votul din aceste două comisii, favorabil Codruţei, poate fi întors prin negociere politică ticăloasă în detrimentul României. Speranţa acestor români este şi speranţa mea. Ea nu are neapărat legătură cu persoana d-nei Kovesi, ci mai degrabă cu simbolistica europeană a unui succes românesc la UE. Kovesi-procuror şef european ar însemna, de fapt, speranţa că Europa a înţeles ce se-ntâmplă în România, a priceput cum se pregătesc să violeze statul de drept, Justiţia şi drepturile omului un guvern, un parlament şi două partide politice conduse de oameni corupţi şi fără ştiinţă de carte. Despre asta e vorba, de fapt, nimeni nu e atât de naiv încât să creadă că d-na Kovesi se va grăbi să-l ancheteze pe Dragnea, ori să le dea peste bot corupţilor din politica românească. Nu poate, Parchetul ăsta european va fi şi el supus comenzilor politice majoritare, să nu ne facem iluzii, Uniunea Europeană nu-i deloc o sfântă.

Dar era nevoie de-o palmă pe obrazul gros al PSD-ALDE şi uite că ea a venit de la o femeie pe care nişte corupţi ticăloşi au crezut c-au îngenuncheat-o. Este victoria ei, cam la fel cum Roland-Garros a fost victoria Simonei Halep. Statul român nu le-a ajutat nici pe una, nici pe cealaltă. Dimpotrivă, aş zice, mai ales în cazul d-nei Kovesi. Îmi pare bine că pot s-o spun fără să fiu patetic: victoria ei este şi victoria noastră, a celor care susţinem independenţa Justiţiei şi statul de drept în lupta cu justiţia paralelă creată de Dragnea, Tăriceanu, Toader, Dăncilă.

Este, într-un fel, o gură de oxigen pentru mulţi români istoviţi psihic de minciuna permanentă în care sunt obligaţi să trăiască. De aceea spun că este şi victoria românilor care rezistă, trăiesc şi creează în această Românie abulică. O victorie a românilor deştepţi, oneşti şi cinstiţi, care nu pun botul la propaganda şi minciunile slugilor Puterii. O victorie a celor care ies în stradă să-i aplaude şi să-i susţină pe magistraţii independenţi.

Vă daţi seama cât de disperaţi sunt? Madam Grapini, o agramată celebră, a ajuns să încerce să fure un vot din „zestrea” Codruţei Kovesi la numărătoare. Ne-a făcut încă o dată de râs, dar poate că-i bine aşa, se vor fi lămurit europenii de ce sunt în stare europarlamentarii din PSD-ALDE.

Sper să nu fie degeaba efortul Codruţei Kovesi. Dacă negocierile vor duce la alt rezultat, vom fi şi noi lămuriţi ce-i cu Uniunea asta Europeană şi cât poate ea ajuta un stat membru pe cale să fie capturat de dictatură şi corupţie. Indiferent ce se va întâmpla, Codruţa Kovesi va fi, măcar pentru o vreme, eroina României.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.