OPINII 15 februarie 2019

EDITORIAL. LCK şi răzbunarea penalilor

de Dumitru Manolăchescu | 1129 vizualizări

Încerc să nu mă ambalez inutil, lupta împotriva trădării de ţară pe care o prestează Partidul Conducător e de lungă durată şi cere răbdare, calm şi nervi tari. Altfel te ia rapid dracu’ sau ruda sa apropiată, depresia.

Prin urmare, cu calm şi înţelepciune de om trecut prin destule, întreb: ce face Guvernul României cu LCK? O blochează la mantinelă, refuzând României o funcţie mai mult decât onorantă, cea de procuror şef european? Acelaşi om trecut prin destule, calm dar puţintel nervos, răspunde: da, Guvernul României trădează interesul naţional şi va încerca s-o blocheze pe Laura Codruţa Kovesi în lupta ei pentru a ocupa cea mai înaltă funcţie în Justiţia europeană. Pentru că LCK procuror şef european înseamnă execuţia publică a politicienilor infractori din partidele care guvernează România şi nu numai. PSD şi-a pus oamenii în funcţii-cheie în Justiţie şi-acum penalii din acest partid şi altele cu care s-a aliat se răzbună pe „vârful de lance” în lupta anticorupţie.

Înseamnă asta „trădare de neam şi ţară”, cum spun mulţi, ori este o banalitate tipică mocirlei politice dâmboviţene? Şi una, şi alta. Este o trădare de ţară, ştim asta chiar de la onorabilul dublu condamnat penal Liviu Dragnea, iniţiatorul unei legi care urma să-i pedepsească pe politicienii români care îşi denigrează ţara la Uniunea Europeană. Păi ce denigrare mai evidentă vrei decât să te opui tu, guvernul României, tu, parlamentar român la PE, candidaturii unui român pentru înalta funcţie de procuror şef european?!

Da, este trădare de ţară ce încearcă acum PSD-ALDE şi slugile lor din Parlament, Guvern, CSM şi alte instituţii subordonate Puterii. De fapt, situaţia e mult mai complexă. E o luptă pe viaţă şi pe moarte pe care o dau rămăşiţele de sorginte totalitară ale FSN împotriva lumii libere, împotriva democraţiei reale, atâta cât a mai rămas în România. E o luptă pe care o dau politicienii infractori şi condamnaţi penal împotriva procurorilor şi judecătorilor (nici preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, d-na Stanciu, nu doarme liniştită...) care le-au instrumentat dosarele. E lupta unora de teapa lui Dan Voiculescu, Sebastian Ghiţă, Liviu Dragnea. Aceşti indivizi, sprijiniţi de o parte toxică a Mediei, luptă pentru prezentul şi viitorul lor, nu pentru prezentul şi viitorul României. Ei vor libertatea lor, nu libertatea României. N-au nicio treabă cu dreptatea, cu adevărul, cu democraţia, cu statul de drept. Îi interesează doar banii şi propria lor libertate, pusă în pericol de procurori şi judecători independenţi. E şi motivul pentru care nu cred nimic din mizeriile pe care nişte infractori le pun în cârca fostului procuror şef al DNA.

 Codruţa Kovesi nu e o sfântă, niciun procuror nu e sfânt, dar nu poţi să nu vezi cum pregăteşte PSDragnea întoarcerea României în dictatura proletariatului analfabet din anii ’60. Acum se cheamă dictatura parlamentarilor analfabeţi. Au trecut 60 de ani şi am închis cercul, revenind de unde am plecat: analfabeţi „patrioţi” în înalte funcţii publice, burghezia intelectuală putredă la „coşul istoriei”. Prin urmare, LCK este acuzată de un urmărit penal patriot fugar prin Serbia, ajutat în această acţiune de oameni importanţi din guvernul şi parlamentul României, nişte „maimuţoi” analfabeţi funcţional gen Dăncilă, Rădulescu, Ştefănescu et comp. Cum dracu’ sună asta în urechile şi ochii Europei civilizate?! Cum vor accepta ei în UE „Republica borfaşilor” pe care şi-o doreşte PSDragnea?!

Sunt întrebări la care Europa va trebui să răspundă rapid, până ce Kovesi nu va împărtăşi soarta procurorului italian Corrado Cattani, omorât de Mafie după arestările şi condamnările din acţiunea cunoscută drept „Mâini curate”. Până ce Partidul Unic nu va interzice alegerile libere în România. LCK poate fi răpusă de mafia borfaşilor politici nu prin împuşcare, ca în filmul despre Cattani, ci prin manevre de culise menite să o „îngroape” nu doar în România, ci şi în Europa. Ofensiva PSD-ALDE împotriva Justiţiei va reuşi atunci când LCK va fi împiedicată politic să obţină o funcţie europeană pentru care s-a calificat tehnic. În acel moment, speranţele noastre într-o Românie liberă şi democrată vor fi egale cu zero pentru următorul sfert de secol. Uniunea Europeană trebuie să împiedice asta, datorează măcar atât poporului român.

 E vorba de viitorul copiilor şi nepoţilor noştri, e vorba de ţara pe care le-o lăsăm. Este motivul binecuvântat pentru care nu ar trebui să ne permitem să contemplăm doar cruda realitate, acest an va însemna mai ales acţiune, revoltă paşnică, desprindere de un trecut condamnabil, care încă ne manipulează prin Partidul care se doreşte Unic. Acest an va însemna acţiune nu doar în stradă, ci şi la vot, în două sau chiar trei  rânduri, dacă preşedintele Iohannis îşi va învinge comoditatea şi va declanşa un Referendum pentru Justiţie care să oprească accesul infractorilor la Putere.

Un semnal binevenit, încurajator, ne oferă un sondaj INSCOP de dată recentă: parlamentul şi guvernul României au o încredere de 9-10% în rândul populaţiei de la oraşe şi sate, în vreme ce Uniunea Europeană şi Comisia Europeană ating 47, respectiv 43%. Spune asta ceva? Spune. Şi ne dă speranţe că încă mai suntem vii, încă nu ni s-a închis gura, încă mai avem o ţară.   

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.