OPINII 20 septembrie 2019

EDITORIAL. Kovesi – PSD: 17-5

de Dumitru Manolăchescu | 1250 vizualizări
Sursa foto  - Facebook, @LauraCodrutaKovesi
Sursa foto - Facebook, @LauraCodrutaKovesi

Acesta a fost scorul în meciul LC Kovesi împotriva unui guvern PSD care n-a înţeles nimic din mersul Europei. 17-5 înseamnă votul ambasadorilor UE în COREPER în favoarea Codruţei. Sau, după cum bine spunea împricinata, este o victorie a românilor în faţa propriilor guvernanţi, nişte tâlhari antieuropeni la drumul mare pe care nu-i interesează nici statul de drept, nici lupta anticorupţie, nici interesul cetăţeanului.

N-a fost simplu. Kovesi a avut împotriva ei guvernul propriei ţări. Ciudat şi nasol. A avut împotriva ei o parte a justiţiei româneşti subordonate încă lui Dăncilă, Dragnea şi Tăriceanu. Şi totuşi, sprijinită de votul la Europarlamentare al românilor pro-europeni, a reuşit. Sunt absolut convins că dacă la alegerile din mai pentru Parlamentul European ar fi câştigat PSD, nu PNL şi USR, Codruţa Kovesi n-ar mai fi fost luată în calcul pentru funcţia de procuror-şef european.

Votul de ieri din COREPER a consfinţit o realitate pe care o bănuiam cu toţii: PSD nu mai înseamnă nimic în Europa, e „oaia neagră” a stângii europene, e jena pe care o simte orice european când o salută pe Rovana Plumb sau pe madam Grapini. Nu mai sunt frecventabili pesediştii, s-au făcut de rahat şi-n Europa, nu doar în România. E dureros pe de-o parte, pentru că, la urma-urmei, e vorba de ţărişoara noastră, dar e şi hazliu să vezi cum se zbat pesediştii pe marginea gropii politice în care vor cădea mai rapid decât îşi imaginează.

La fel de hazliu e să-i auzi acum pe liderii PSD văitându-se şi plângând pe umărul bietei ţări, compromise de primul procuror-şef european român născut şi crescut în Sf. Gheorghe. „Dacă vor găsi procurorii de la Secţia Specială ceva împotriva ei?” – se întreabă d-na premier Dăncilă. „Imaginea României va avea de suferit” – răspunde aceeaşi doamnă. Să lămurim: procurorii SS, atâta timp cât vor mai avea slujba asta nesigură, vor găsi cu siguranţă tot felul de scame albe pe haina neagră a Codruţei. Dar imaginea României nu va avea de suferit, pentru că nu România a candidat, a candidat d-na Kovesi pe persoană fizică, înţelege oare madam Dăncilă treaba asta?! Spre deosebire de Kovesi, Rovana Plumb angajează imaginea României când va fi respinsă prin vot de parlamentarii europeni pentru că are probleme în Justiţie. Cât de greu o fi de priceput?!

Ca să fie şi mai de râsul curcilor, se pare că premierul Dăncilă nu mai este ascultat nici măcar de ambasadorul României la UE, care n-a respectat ordinul Guvernului şi a votat „pentru” Kovesi. Mi-aş dori să nu fie o ştire falsă asta.

Culmea ridicolului e că tot d-na profesoară de lucru manual ajunsă premier este de părere că d-na Kovesi n-ar fi trebuit să candideze la funcţia de procuror-şef european atâta vreme cât asupra ei planează oarece suspiciuni de rele tratamente aplicate Justiţiei. Bun, dar de ce nu-i spuneţi treaba asta şi prietenei Rovana, cea care nu se află în boxa acuzaţilor, ci la Uniunea Europeană, numai pentru că s-a ascuns de Lege în Parlamentul României? La ea nu se aplică principiul retragerii?! Ce mizerabile sunt aceste mari doamne din mica politică românească!

Victoria d-nei Kovesi în Europa este victoria sutelor de mii de protestatari pentru independenţa Justiţiei de pe străzile României, este victoria milioanelor de alegători care au votat majoritar în 26 mai reprezentanţi ai unor partide pro-europene la Bruxelles, lăsând PSD în off-side. Şi este victoria altor multe milioane de români care au votat DA la întrebările puse de preşedintele Iohannis la Referendumul pe Justiţie din această primăvară.

E bine, cred că va fi şi mai bine după votul la Moţiunea de cenzură a Opoziţiei. Am senzaţia aproape fizică a eliberării naţiei de toxinele injectate aproape 30 de ani de un partid corupt şi totalitar. E o senzaţie plăcută, pe care o aştept demult.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.