OPINII 1 februarie 2019

EDITORIAL. Începe declinul DDT

de Dumitru Manolăchescu | 879 vizualizări
Sursa foto - Facebook
Sursa foto - Facebook

Din capul locului vreau să precizez că prin „jandarmi-brute” sau alte calificative oarecum dure nu înţeleg jandarmii de bună credinţă, dotaţi cu inimă şi empatie, actori anonimi în misiuni periculoase de salvare a românilor aflaţi în dificultate. Nu despre aceştia va fi vorba în ceea ce urmează.

Aşadar, jandarmii-brute care-au bătut şi-au gazat pe 10 august mii de protestatari paşnici din Piaţa Victoriei, la ordinele unor şefi obişnuiţi doar cu bătaia, au parte de momente de cumpănă. După ce procurorii militari au înghesuit nişte file albe într-un dosar care-i incriminează pe bătăuşi şi şefii lor, după ce o misiune a ONU a venit în ţară să verifice miile de reclamaţii trimise de românii care au fost răniţi de intervenţia brutală a jandarmilor, după ce comandanţi, miniştri, şefi de partide s-au dat peste cap ca să acopere fărădelegea, să facă uitate nenorocirile de pe 10 august 2018, după toate astea, ce să vezi, apare viceprimarul Capitalei, dl. Bădulescu, pesedist de felul lui, şi-i dă în gât pe autori: „Am minţit în faţa procurorilor, Dragnea şi-ai lui m-au forţat să spun că n-a fost o intervenţie brutală, că jandarmii au acţionat legal”...

Vine acest domn Bădulescu şi spune tot: cum au fost aduse camioane cu pietre şi vărsate în spatele Muzeului Antipa, cum nu au acţionat şefii jandarmilor pentru extragerea sau împiedicarea „durilor” din galerii să-i provoace pe jandarmi, cum au venit camioane cu jandarmi de prin alte judeţe să-i „prelucreze” pe protestatari, cum au primit ordine să „facă curat” în piaţă prin orice mijloace. Asta ştie el, ce mai ştim noi e că, ulterior, procurorii militari obedienţi, fricoşi sau ticăloşi n-au luat în considerare mărturiile lui şi ale altora care au fost chestionaţi pe subiect.

Viceprimarul n-a vrut să fie asociat fărădelegii. Mai mult, omul s-a supărat pe-un prost violent numit Codrin Ştefănescu, care l-a ameninţat că-i coase gura dacă mai zice ceva, şi a mărturisit totul la Realitatea TV; bănuim noi că aceleaşi lucruri le-a spus, ieri, şi procurorilor militari care l-au rechemat la audieri. Din spusele „trădătorului” de conjunctură, ordinul de la Împăratul Dragnea şi ministra de Interne către Jandarmerie era clar: să terminăm odată cu protestele astea, nu mai trebuie să le suportăm, învăţaţi-i minte să prindă frică... Iar asta cam schimbă datele problemei, cu atât mai mult cu cât mai aşteptăm şi observaţiile misiunii ONU pe aceeaşi temă. Care, cu siguranţă, nu vor fi favorabile bătăuşilor. Altfel spus, se cam vede că întreaga represiune din 10 august a fost orchestrată de şeful şefilor, Liviu Dragnea. Nasol moment, dacă-mi daţi voie să filozofez adânc...

Începe declinul alianţei toxice Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu. CCR nu l-a salvat deloc pe Dragnea de efectul „protocoalelor” în procesele pe care le are, rămâne de văzut cum va hotărî Înalta Curte judecarea dosarelor lui Dragnea de completurile de 5, de 3 şi de câţi judecători or mai fi. Încep să apară semne că Dragnea şi Tăriceanu nu fac chiar tot ce le trece prin cap. Dacă adăugăm acestora şi multe semne de slăbiciune electorală în sondaje, plecările din partid şi opoziţia preşedintelui Iohannis, avem tabloul unui an cu alegeri care nu vor fi câştigate de PSD-ALDE.

Lucru remarcabil în sine, dar şi prin urmări: de ciotul putred Dragnea nu se vor mai împiedica prea mulţi. Nici anul ăsta, nici anul viitor. România şi românii pot din nou să spere în normalitate şi în viitor.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.