OPINII 22 noiembrie 2019

EDITORIAL. Haideţi la vot, să-i băgăm în criză pe tonţi!

de Dumitru Manolăchescu | 1386 vizualizări

N-aş fi vrut să mai scriu despre votul de duminică. Dar am citit că ne aflăm în plină campanie de sacrificare a măgarilor. O ştire despre măgarii decimaţi m-a hotărât să fac un efort. Bref: 5 milioane de măgari din lumea asta mare a animalelor sunt omorâţi în fiecare an. Nu pentru creierul lor, nu pentru urechile lor, nu pentru alte organe lungi şi preţioase, ci pentru pielea lor. Din pielea de măgar se face o gelatină foarte indicată în îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. E de unde – vor zice câţiva măgari şefi. Nu prea, populaţia de măgari din lume se cifrează la vreo 55 de milioane. Să facă d-na Dăncilă un calcul...

Vreau să fiu bine înţeles: vorbesc despre măgarii-măgari, ăia cu 4 picioare, urechi şi alte organe mari. Măgarii „ăştia” sunt 55 de milioane. Măgarii ceilalţi, ăia care confundă Diaspora cu Pesedeul, nu contează la scară planetară. După ziua de duminică nu vor mai conta prea mult nici la scară mică de Românică. Deci măgarii-măgari sunt omorâţi în chinuri pentru ca nişte chinezi să fabrice un medicament care măreşte circulaţia sângelui la oameni. O fi normal?! Eu cred că nu. Nu merită să omori nişte măgari cinstiţi şi harnici pentru a salva nişte „măgari” care se cred superiori doar pentru că sunt bipezi.

Aşa încât fac un apel: nu omorâţi măgarii cu patru picioare pentru a salva nişte măgari care gândesc cu două! Să calculeze d-na Dăncilă câte unghiuri drepte formează cele patru picioare bipede...

Şi m-a mai impresionat ceva în săptămâna dinaintea votului la Prezidenţiale: efortul unor pesedişti de a o ajuta pe şefa lor cu orice preţ: ştiri false, anunţuri bombă, „surprize” de la prietenii poştaşi... O armată de patrupezi politici s-a ocupat de bombardamentul cu fake-news. Printre bombiţele astea naive în prostia lor s-a auzit şi glasul timid al unui prim gospodar fan Dăncilă. Aşadar, zice primarele de Buzău: „Suntem în pericol cu toţii dacă d-na Dăncilă nu iese ce trebuie să iasă”. Bă, eşti prost?! Păi să nu-ţi zică maimuţoii că eşti măgar? N-ai reuşit nici măcar să pronunţi cuvântul „preşedinte” vorbind despre Viorica, e clar că-l votezi pe Klaus!  Şi-apoi, ce înseamnă „suntem în pericol cu toţii”? Care „toţii”? N-ai uitat cumva un „n” după „o”? Sigur că „tonţii” vor fi în pericol cu toţii, aici ai nimerit-o, autocriticule!

Slavă Domnului că-s tonţi, altfel nu ştiu ce s-ar fi făcut Iohannis cu d-na Turcan, de care râd unii care nu ştiu vorba secuiască din bătrâni cu care mai adormeam noi la o bere la Şugaş pe vremuri: „Muncat bine, beut bine, culcat bine, dimineaţa trezit mort”. Dar de un’ să ştie „ăştia”, Raluco, frumoasele vorbe de duh din Secuime?

Şi un ultim îndemn: haideţi la vot, să-i băgăm în criză pe „tonţi”!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Costin Cristea, 22 noiembrie 2019
Textul pare a fi scris tot de un „măgar”.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.