OPINII 10 august 2018

EDITORIAL. Hai să fim „proşti cu certificat“, nu cu leafă de ministru!

de Covasna Media | 1028 vizualizări
Sursa foto - Diaspora Europeana, Facebook
Sursa foto - Diaspora Europeana, Facebook

Anunţuri-bombă ne vâjâie pe la tâmple ca dulcele glonţ al patriei: se dublează pensiile după ce se vor recalcula. Se pune ordine, carevasăzică, până acum s-au jucat guvernele cu noi de-a bătrânii pomanagii şi statul milos, dar de-acu’ să vezi bunăstare, viaţă lungă şi fericită pe capul pensionarilor! Este epoca Dragnea-Dăncilă-Olguţa, am terminat cu sărăcia, ne îndreptăm ca pasărea-n zbor spre apusul roz-bombon al României.

Şi totuşi, ignorând toate semnele bunăstării şi fericirii bugetarilor şi pensionarilor, nişte cete de frustraţi sosiţi în maşini elegante din toate cele patru zări se-adună la un protest în Piaţa Victoriei. Un protest împotriva Guvernului şi-a bărbatului de stat care ne promite orice dacă-i mai votăm o dată partidul. Păi de ce, fraţi români din toată lumea?! De ce să nu credeţi voi bunele intenţii ale Puterii pesediste?

Au dreptate, nu?, alde Premaimuţoiu, Grapini şi alţi futurologi ai coaliţiei guvernamentale să mârâie, să-njure, să-i facă de doi bani pe protestatarii din Piaţa Victoriei: n-ai motive, frate diasporean, să protestezi! Ai tot ce-ţi trebuie „dincolo“, trimiţi bani acasă miliarde de euro şi-ai tăi românaşi cheltuie ca la sfârşitul lumii, creşte PIB-ul pe baza unui consum cum n-a mai avut ţara asta şi noi tot cârtitori suntem?! S-o credem, deci, pe semianalfabeta europarlamentară Maria Grapini: „Fără certificat de prost nu poţi participa la mitingul de astăzi din faţa Guvernului. Certificatele se găsesc la sediul USR“.

Aş extinde, doar puţin, aria judecăţii de valoare a euro-gânditoarei: fără certificat de prost înscris în partid nu poţi fi membru al Guvernului, parlamentar şi europarlamentar de doi bani din partea coaliţiei aflate la Putere în România. Certificatele astea se găsesc la sediul PSD. Nu vă-nghesuiţi, sunt destule! Diferenţa e că unii sunt „proşti cu certificat“ în Piaţa Victoriei, în vreme ce alţii sunt analfabeţi funcţional în sediul Guvernului, în Parlamentul României sau la Bruxelles. E de preferat prima variantă, nu credeţi, madame?!

Vorbind serios acum, înţeleg frica şi disperarea autorităţilor pesediste: „muie psd“ se extinde cu o viteză ameţitoare, prohodul conducerii acestui partid se cântă cu un umor deşănţat pe toate televiziunile independente (nu-s prea multe, dar ZDraNG se vede şi se-aude pe Net în foarte bune condiţii, versurile creează rapid dependenţă...), iar pomenile sub formă de pensii dublate promise doar dacă PSD câştigă alegerile, lefuri mărite la bugetari şi alte jonglerii financiare cu iz populist n-au prea prins... Oare de ce? E o întrebare care nu-i lasă să doarmă pe Vasilica, Liviu şi Olguţa: ce-au, dom’le, românii ăştia că nu se mulţumesc cu ce le dăm?

Nici nu vor înţelege vreodată, la vârful PSD inteligenţa se ascunde ca dracul de tămâie. Nu vor înţelege un lucru atât de simplu, de fapt: aroganţa, bătaia de joc şi dispreţul autorităţilor pesediste nu mai pot fi suportate nici de la mii de km. distanţă. De-aia se strâng, amărâţilor, românii în Piaţa Victoriei pe 10 august, de-aia protestează, de-aia strigă măscări şi râd de analfabeţii, hoţii, mincinoşii şi corupţii care ne conduc. S-au săturat şi ne-am săturat! Nu mai merge, nimic nu mai merge!

E o zi cu emoţii astăzi. Oamenii mai simţitori se întreabă ce-o să se-ntâmple diseară: vor veni măcar 300.000 de români, diasporeni sau nu, la protest? Va ieşi cu „bătaie, omor şi sânge pe pereţi“, cum manipulează nişte anonimi iresponsabili mulţimile ca să taie avântul revoluţionar al maselor? Daţi-mi voie să cred că vor fi mai mult de 300.000 de români în Piaţa Victoriei şi nu, nu se vor întâmpla nenorociri, cel mult nişte lupte paşnice, corp la corp, dacă îşi vor face apariţia găştile de „revoluţionari“ ai Puterii; românii din Diaspora ştiu foarte bine cum se procedează în astfel de situaţii, au învăţat nişte lecţii extrem de utile în ţările în care muncesc şi trăiesc 11 luni pe an, nu-şi vor distruge viaţa şi viitorul nici măcar ca să-l dea jos pe Dragnea. Dublul condamnat va pica singur, eventual ajutat tot de-ai lui „fani până la moarte“. Diaspora a învăţat să aibă răbdare, exersează asta demult. E drept, s-a ajuns la un punct de maxim conflict social, aşa ceva n-a reuşit să facă niciun guvern post-decembrist, dacă exceptăm perioada Iliescu-Roman şi Piaţa Universităţii. Dar nu ne mai putem întoarce în anii ’90, iar Diaspora nu e Valea Jiului şi mineriadele aferente.

Indiferent cât de mare sau mic va fi protestul de astăzi, semnalul pe care Diaspora şi Bucureştiul îl dau guvernanţilor PSD-ALDE este extrem de important: aşa nu se mai poate! Nu ne mai puteţi cumpăra tăcerea cu firimituri de la masa voastră! Nu suntem dispuşi să mai suportăm aroganţa şi bătaia voastră de joc!

Va trece şi-acest protest, va trece vara, va veni 2019 şi vom alege un preşedinte al României cu răspundere limitată. Chiar şi-aşa, la Prezidenţiale vom vedea „starea naţiunii“ votante într-un moment când minciunile, pomenile şi manipulările nu mai sunt suficiente pentru a impune un partid în nişte alegeri care vor rămâne, sperăm, libere!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.