OPINII 12 octombrie 2021

EDITORIAL. Fericiţi cei săraci cu duhul

de Dumitru Manolăchescu | 1886 vizualizări

O zice Sfânta Scriptură: „Fericiţi cei săraci cu duhul, căci a lor va fi Împărăţia Cerurilor”. Păi să nu-i credem pe sfinţi?! Îi credem, avem şi motive s-o facem: cel puţin jumătate din populaţia ţării, o jumătate predominant ortodoxă, nu găseşte suficiente resorturi intime pentru a trăi şi a se bucura ori întrista de o oarecare normalitate a vieţii pe Pământ. Şi-atunci alternativa te duce cu gândul la Împărăţia Cerurilor, unde nu există durere şi întristare.

Pe fondul unei reflecţii profunde asupra învăţăturilor Bibliei, aflu că specialiştii în medicină şi microbiologie, nu madam Budeanu&Şoşoacă, dau ca aproape sigură apariţia în viitorul foarte apropiat a unei „tulpini româneşti” a SARS-CoV-2. Mi se pare normal, nu puteam rămâne noi de căruţă, tulpinile astea apar întotdeauna la cei foarte aglomeraţi, la cei cu condiţii precare de igienă şi, în general, în ţările în care relaxarea ţine loc de restricţii, iar autorităţile nu îndrăznesc să-şi deranjeze electoratul, pentru că ei conduc ţările alea doar cu gândul că li se cuvine totul . Alegeţi dvs. în ce categorie intrăm. 

Aş zice că apariţia „tulpinei româneşti” va aduce în actualitate sintagma „fericiţi cei săraci cu duhul” nu doar la hramul Sfintei Parascheva de la Iaşi, unde se bulucesc oamenii să atingă şi să pupe racla dezinfectată cu spirt sanitar la fiecare 10 minute. 86 de oraşe şi multe sute de comune din fericita ţară românească sunt vopsite în roşu de nefericiţii care nu s-au vaccinat împotriva Covid 19, preferând să tragă cu ochiul către Împărăţia Celui de Sus din spatele unei măşti prin care abia respiră.

Aceiaşi medici specialişti în microbiologie şi alte ştiinţe de-astea care nu cred în moaştele sfinţilor, nişte nenorociţi liber cugetători pe care nu-i bagă nimeni în seamă, avertizează că „tulpina românească” ar distruge complet firavul sistem sanitar românesc. După care, desigur, va urma potopul de morţi. Cele 40.000 de decese asociate Covid 19 pe care le contabilizează acum România vor părea floare la ureche pe lângă ce ne aşteaptă după ce tulpina românească, zdravănă, forţoasă, bine întreţinută de autorităţi şi cetăţeni deopotrivă, va creşte, se va întări, va prospera şi, la rândul ei, va face pui.

În acel moment, care nu-i deloc departe dacă românii antivaccin vor continua să fie discriminaţi pozitiv de autorităţi fricoase şi stupide, România va deveni ultimul loc din Europa în care ai vrea să trăieşti şi primul în care ai vrea să mori – dacă, desigur, te bat gânduri suicidale.

Deocamdată încă mai sperăm să se producă un platou garnisit cu „doar” 13-14.000 de infectaţi zilnic şi „doar” 1500-1600 de amărâţi pe paturile insuficiente din secţiile ATI. În primul val Covid 19, ăla care nu i-a speriat îndeajuns pe „fericiţi” ca să-i trimită la vaccin, cifrele astea păreau un coşmar. Uite că relaxarea criminală a autorităţilor anesteziate de alegeri interne şi a românilor amatori de vacanţe fără măşti şi certificate verzi oriunde, oricum, în orice condiţii, ne-a adus rapid în situaţia de a fi numiţi „Lombardia românească”.

Am o întrebare pentru „fericiţii” liberi de vaccin şi de restricţii sanitare: o fi mai bine aşa? Vă simţiţi mai bine, mai în siguranţă, mai împăcaţi cu viaţa şi conştiinţa voastră?!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ibolya Ilyés, 12 octombrie 2021
DA.Sunt.Fericită, liberă, nemanipulabilă, trecută cu bine prin boală.Dumneavoastră?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.