OPINII 6 noiembrie 2019

EDITORIAL. Epitaf pentru „amazoane”: leprelor!

de Dumitru Manolăchescu | 1419 vizualizări
Sursa foto - Facebook
Sursa foto - Facebook

„Leproşii sunt nişte oameni bolnavi de care nu ai voie să te atingi pentru că te molipseşti” – aşa ar suna răspunsul unui copil de clasa a 4-a la întrebarea ce sunt leproşii. Leproşii – nişte nefericiţi. Leprele, în schimb, au o altă definiţie în DEX: „Oameni fără caracter, fără scrupule; ticăloşi”. Şi pentru că definiţia din DEX trebuia să poarte un nume, eu i-am dat mai multe din seria „amazoanelor” pesediste: Gabriela Firea, Sorina Pintea, Olguţa Vasilescu, Carmen Dan, Viorica Dăncilă.

Firea este, cu totul accidental, primar al Capitalei României, aleasă cu nu mai mult de 260.000 de voturi. Mă rog, e treaba bucureştenilor, veţi spune. Da, dar uite că madam Firea îi atacă pe toţi românii: femei, bărbaţi, bătrâni, copii. Mai ales pe copii îi atacă, cu toate că se laudă că ţine de nu mai poate la ei, de-aia l-a şi atacat pe Iohannis acum 5 ani, în campania electorală, că n-are copii.

Eu nu pricep ce au „amazoanele” pesediste, parcă le ia Dumnezeu minţile, vorbeşte gura fără ele sau chiar cred tâmpeniile pe care le spun? Pintea, Firea, Vasilescu, Dăncilă, Dan – a tunat şi le-a adunat. Doamnele astea fără caracter şi fără scrupule se bat cu societatea civilă reprezentată, în cazul de faţă, de alte două doamne, care îndrăznesc să construiască de la zero, cu banii donatorilor, un spital pentru copiii bolnavi de cancer. Ştiţi cazul, nu mai intru în amănunte. Simt nevoia să insist, însă, pe nişte aspecte.

Cum să te împotriveşti unei asemenea iniţiative? Cum să le pui piedici? Cum să te cheme femeia-mamă Pintea, femeia-mamă Firea, femeia-mamă Dăncilă şi să-ţi baţi joc, să duci în derizoriu efortul extraordinar al altor femei-eventual mame care au îndrăznit să creadă în empatia şi generozitatea românilor pentru o cauză nobilă? Două doamne interesate de viaţa copiilor bolnavi de cancer au cerut ajutorul românilor şi uite că s-au găsit peste 260.000 de oameni care să doneze bani pentru construirea acestui spital. Cum să lupţi împotriva acestor oameni şi a copiilor-bolnavi beneficiari ai generozităţii publice?

M-am gândit că-i vorba de invidia unor proaste. Dar oricât de prost ai fi, la un moment dat tot te gândeşti: cum să le pun eu piedici acestor oameni taman în campania electorală în care e implicat şeful meu de partid? Oare nu risc să-mi atrag antipatia şi înjurăturile votanţilor? Oare nu pierde şefa Dăncilă nişte puncte electorale esenţiale pentru supravieţuirea ei politică? Fie şi dintr-un calcul rece, cinic, electoral, prostia Firea-Pintea nu trebuia să se manifeste.

Şi-atunci?! Să fie doar prostie, sau e vorba şi de altceva? Daţi-mi voie să cred că leprele, adică persoanele fără caracter şi fără scrupule, n-au niciun Dumnezeu, chiar dacă-l pomenesc la fiecare vorbă şi pupă tot felul de moaşte. Cred că leprele acţionează instinctual, nu judecă urmările vorbelor şi faptelor lor. Motiv pentru care cred că Firea şi Pintea n-au nicio treabă cu campania şefei Dăncilă, ele au treabă doar cu propriile lor idiosincrazii, cu propriile lor interese meschine. Iar interesul Firei este să pice cât mai degrabă Dăncilă, motiv pentru care o şi ajută cât poate. Cu madam Pintea e mai complicat, eu am crezut la un moment dat că femeia asta e puţintel altfel, ieşită cumva din grupul de lepre marca „lideri PSD”. Se pare că m-am înşelat, e în pluton şi trage tare să câştige pe linia de sosire. Dar o dezamăgire-n plus aproape că nu mai contează la partidul ăsta aflat pe tobogan. Ce să aştepţi de la un ministru al Sănătăţii care poartă rochii Valentino de 2.000 de euro când vizitează un spital, ori când, împreună cu şefa ei de partid, ia în braţe, electoral, copii proaspăt născuţi ca să vadă poporul pesedist „grija” faţă de viitorul ţării?!

O altă interpretare a scandalului se referă la adversitatea ancestrală PSD-societatea civilă. Adică cum să facă românii de capul lor, prin contribuţii voluntare, un spital pe care ditamai guverne pesediste se chinuie de 30 de ani să-l construiască şi nu reuşesc?! Cum să reuşescă nişte civili amărâţi în nici doi ani ce n-au reuşit politicieni celebri în 30 de ani?? Exclus! Viaţa copiilor bolnavi nu contează, important e să nu pierdem controlul asupra societăţii civile, să nu iasă la iveală corupţia promovată şi întreţinută de PSD în sistemul de sănătate! Păi ce ne facem dacă se-apucă românii să se-ntrebe cât fură într-un asemenea proiect primarii, miniştrii şi clientela Partidului?! Dacă se-apucă să mai cerceteze şi procurorii unde se duc banii, e nasol de tot... Că la spitalul Gomoiu, cu care se laudă d-na Firea, un rezervor pentru WC de 272 de lei costă 2.800 de lei. O fi în regulă?!

Şi vă mai miră că vă-njură, vă huiduie, vă urmăresc cu maceta românii pe oriunde vă duceţi? Cum să vă mai suporte bădărănia, lipsa de caracter, analfabetismul, minciuna, prostia? Leprelor!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Costin Cristea, 7 noiembrie 2019
Păcat de cerneaă și timpul pierdut cu asemenea text. Și timpul de citit.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.