OPINII 25 aprilie 2018

EDITORIAL. Dezbină, sărăceşte, tâmpeşte, stăpâneşte!

de Dumitru Manolăchescu | 965 vizualizări
Sursa foto - Facebook
Sursa foto - Facebook

Cenzura PCR a fost o instituţie detestată. A fost şi s-a dus, am zis noi, odată cu Revoluţia din Decembrie, când cea mai importantă cucerire s-a numit libertatea de exprimare. A fost nevoie doar de 30 de ani pentru ca libertatea de exprimare să fie „vax“. Acţionează în această direcţie nu doar Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, o cenzură mascată care nu suportă „generalizările“, ci şi Consiliul Naţional al Audiovizualului, instituţii căpuşate politic, care retează din faşă orice tentativă de a vorbi şi scrie critic despre importanţii oameni politici de la Putere şi prietenii lor – că de ceilalţi nu se îngrijeşte nimeni...

Partidul Conducător şi-a pus oamenii să vegheze peste tot. La Televiziunea Română, postul nostru naţional, există o emisiune de pamflet făcută de Dragoş Pătraru, un tip deştept şi cu umor. Nu ştiu cu cine-o face, cine-l ajută, cine-i scrie, dacă-i scrie, textele etc. Treaba e că emisiunea e tare, se leagă de toţi şi de toate, dar mai ales de politicienii care ne conduc şi ne sfidează. Normal, Opoziţia e atât de slabă, atât de căzută, încât nu merită s-o mai loveşti şi nici n-ai avea de ce, întrucât nu poate face nimic. Ei bine, lui Dragoş Pătraru nu CNCD şi CNA îi sapă ieşirea de pe postul naţional, ci chiar reprezentanţii partidelor de la Putere aflate în Consiliul de Administraţie al TVR. Motivul e simplu: Pătraru „vorbeşte prostii“ despre oamenii Puterii, foşti, prezenţi şi, Doamne fereşte!, viitori.

Tentaculele „caracatiţei“ PSD-ALDE se întind peste tot. Reprezentanţii acestor partide fac tot ce pot, şi pot multe..., ca să închidă gura singurei Opoziţii reale, cea a societăţii civile, reprezentate de presa independentă. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se chinuie să scoată o Lege a defăimării care să introducă în presă Cântarea României Pesediste. Va reuşi, n-am nicio îndoială, majoritatea din Parlament îi dă voie să facă tot ce doreşte. Iar dorinţele lui n-au nicio legătură cu democraţia, cu libertatea de a gândi şi de a te exprima.

În rest, aţi cam văzut ce se-ntâmplă prin oraşele ţării: simfonii electorale, adunări tovărăşeşti pentru păcălirea acelor pensionari şi oameni ai muncii care nu înţeleg cum se poate ca salariul şi pensia să crească scăzând... Şi mitinguri pentru propăşirea Familiei tradiţionale. Păi nu?! Că trece viaţa peste noi şi habar n-aveam ce înseamnă Familia asta tradiţională dacă nu ne spuneau minţile agere ale unor politicieni familişti convinşi, cum ar fi Dragnea şi Tăriceanu. Şi alţii ca ei, că nu mai ştie nimeni cine cu cine se îmbârligă prin înaltele sfere ale politicii – ea însăşi, politica adică, o mare curvă, după cum bine ştiţi!

Încep să număr zilele până la schimbarea regimului Dragnea-Tăriceanu-Iordache-Toader. Încep să-mi pierd răbdarea, oamenii ăştia vor cădea cu siguranţă, întrebarea este ce se va mai putea reclădi după ce ei vor avea suficient timp pentru a dărâma aproape tot. Mai sunt doi ani până la alegerile parlamentare şi încă nu-mi dau seama câţi români înţeleg ce mare e pericolul prin care trecem, în ce tunel întunecos ne bagă nişte partide care plănuiesc să conducă România până în 20-40. Nu c-ar putea, dar e sfidător să-ţi propui aşa o tâmpenie în faţa unui popor care abia o duce de azi pe mâine. Sau poate tocmai de-aia?! La urma-urmei, deviza latină „Dezbină şi stăpâneşte!“, care impune interesul şi forţa în detrimentul principiilor morale, n-a născut-o PSDragnea. Ei n-au făcut decât s-o coafeze puţin, au mai adăugat două cuvinţele, sună şi mai frumos, şi mai total: „Dezbină, sărăceşte, tâmpeşte şi stăpâneşte!“. Altceva, nu?! Cum să nu te uiţi cu speranţă la alegerile din 20-20?!

Să nu credeţi că nu mai ştiu ce scriu, dar eu sunt convins că tocmai deviza asta a Puterii pesediste îi va scoate din cărţi la viitoarele alegeri. Nu se poate ca românii să nu-şi dea seama cu cine au de-a face, ce li se-ntâmplă  şi ce li se pregăteşte...

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.