OPINII 25 martie 2019

EDITORIAL. Cum să fii şi patriot vopsit, şi mincinos, şi prost în acelaşi timp!?

de Dumitru Manolăchescu | 734 vizualizări
Sursa foto - psd.ro
Sursa foto - psd.ro

N-ai cum să taci, nu poţi să nu reacţionezi când vezi dezmăţul patriotard care a început să inunde drumurile, stâlpii, gardurile patriei în acest început de campanie electorală pentru Europarlamentare. Mai ales în comunele pesediste, majoritare în multe regiuni ale ţării (dacă se-ntâmplă în judeţul Braşov, pe drumul spre Bran, imaginaţi-vă cum e în Moldova sau în Sudul teleormănean!), poţi citi o propoziţie simplă, dacă nu simplistă de-a dreptul: „România merită mai mult. Patrioţi în Europa”. Bănuiesc că este mesajul PSD pentru alegătorii care încă nu s-au dumirit ce este şi ce vrea acest partid. Pentru cei care au îndrăznit să nu creadă minciunile propagandei pesediste e mult mai clar: este mesajul patriotard aiuritor al celor care nu-şi doresc o Românie integrată în Europa, ci în Eurasia. Patriotism curat PSD: suveranism şi izolaţionism din izvorul la care ne-a adăpat decenii întregi Partidul Comunist Român. Un activism de partid mizerabil, de care aş fi crezut că ne-am despărţit definitiv. Nici vorbă, uite că apare şi mai puternic în democraţia năşită de Iliescu şi cumetrită de urmaşii FSN, până la a şaptea spiţă a lui Codrin Ştefănescu.

Ţineţi minte aceste 4 cuvinte: „România merită mai mult”. Ţineţi-le minte şi comparaţi-le cu acţiunile antieuropene, prin urmare antiromâneşti, ale PSD din ultimii ani ai deceniului nostru european integrat. Asociaţi-le cu două-trei informaţii de dată recentă: la meciul de fotbal din preliminariile Campionatului European dintre Suedia şi România, de la Stockholm, fanii echipei noastre naţionale au fost împiedicaţi să transmită ţării şi lumii mesaje politice precum „Fără penali în funcţii publice”, „M..e PSD” şi altele din nesfârşita recuzită a protestatarilor anti PSD. Suporterii români au fost cenzuraţi de jandarmi români, duşi în Suedia cu misiune precisă: protestele anti-guvernamentale româneşti trebuie oprite cu orice preţ!

Dar cum opreşti o informaţie furnizată de o pacientă dintr-un spital românesc de stat? Auzi, maestre Iordache, spital de stat, să fie clar! Femeia a pozat şi-a transmis pe Net micul dejun de la acel spital de stat care, în opinia lui Iordache, n-are nimic în minus faţă de un spital privat. Aşadar, „mic dejun la Tiffany”, cum suna titlul unui film celebru din tinereţea mea: jumătate de felie de parizer, o chiflă nemestecabilă, o linguriţă de marmeladă, o nucă de margarină şi-o câtime mică de castravete. A, da, să nu uit, şi trei biscuiţi „populari”, din spiţa celor interzişi consumului pentru conţinut de substanţe dăunătoare organismului uman.

Nu-i aşa că România merită mai mult? Sigur că merită, problema este că dacă n-avem cât ne-am dori sau cât ne-ar trebui  noi suntem vinovaţi, nu Europa, iar despre „mai multul” ăsta nu PSD trebuie să vorbească, la ei ar fi valabil „ciocul mic”, mic de tot, să nu-i audă şi să nu-i vadă lumea, că se iscă imediat scandal. Biscuiţii şi marmelada cu margarină mic dejun într-un spital de stat exprimă exact realitatea pe care pesediştii şi-ar dori s-o escamoteze: umilinţele pe care sunt nevoiţi să le suporte pacienţii români din spitalele de stat în ţara guvernată 27 de ani din 30 de Iliescu şi urmaşii lui. Şi, daţi-mi voie, încă o probă de tâmpenie din partea unuia pentru care Dragnea este Dumnezeu; e normal ca într-un spital privat, în care plăteşti din propriul buzunar sume nu tocmai mici, să ai o mâncare mai bună decât la stat. Dar de ce să pui, ca prostu’, semnul egal între entităţile astea în România anului 2019?! De ce să fii, Iordache, atât de vizibil tembel?!

Sigur că România merită mai mult decât oferă alde Dragnea, Iordache, Nicolicea, Dăncilă, Plumb. Mult mai mult, chiar, dacă te gândeşti ce i-a dat PSD României în toţi aceşti ani: bulversarea valorilor, corupţie, legi cu dedicaţie, impostură, incultură, haos legislativ. Şi tocmai pentru că România merită mai mult, va trebui să vă gândiţi la un vot care să schimbe ceva şi în Europa, şi în ţară, un vot care să nu trimită în Parlamentul European oameni educaţi şi crescuţi în spirit antieuropean, analfabeţi care cred că a fi „patriot în Europa” înseamnă să scoţi România din Uniunea Europeană pentru a-i salva pe penali de puşcărie.

Că România merită mai mult ne-o spun şi protestele românilor peste tot pe unde apar lideri ai PSD. Vreţi mostre de „patriotism” pesedist care învrăjbeşte naţiunea? Iată câteva din „puţul gândirii” patriotarde rostite ieri, la Braşov, unde românii s-au bătut între ei, atent supravegheaţi de jandarmi: „Nu uitaţi că PSD este singurul partid românesc, nu este finanţat din străinătate, este format din oameni normali, muncitori, nu ca ceilalţi” (înţeleptul neamului Codrin Ştefănescu dixit). Şi încă o pildă de autocritică sinceră, ca pe vremuri: „Este multă minciună în spaţiul public, multă dezinformare şi denigrare”. Aşa este frumosule, chiparosule Teodorovici, ai dreptate, mânca-ţi-aş, dar chiar voi sunteţi artizanii minciunii, dezinformării şi denigrării. Voi, „patrihoţii” Partidului Unic, vopsiţi în trei culori pe toate afişele electorale, voi, care aţi încercat să transformaţi Centenarul românesc în sărbătoare pesedistă! Voi, care vă luaţi maşini scumpe la partid din banii românilor, nu din finanţări din străinătate! Complicat, nu?! Adevărul e că nu-i uşor să fii şi patriot vopsit, şi mincinos, şi prost în acelaşi timp!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.