OPINII 19 februarie 2019

EDITORIAL. „Croitoraşul cel viteaz” face bugetul ferfeniţă

de Dumitru Manolăchescu | 757 vizualizări

Nu mai ştiu care „maimuţoi”, tânăr deputat PSD, a comis în plenul Parlamentului României următoarea întrebare stupidă, ipocrită, ticăloasă în mizeria ei de chintesenţă a gândirii economice pesediste: „Vreţi să mărim alocaţia pentru copii, ori vreţi un buget al SRI din care să nu se taie?”. În tâmpenia lui, ipocritul a dezvăluit cum împarte PSD bugetul ţării: ca să dau copiilor alocaţii mai mari, trebuie să tai sute de milioane din bugetul SRI. Ca să strângem relaţiile cu Trump şi Netanyahu, născocim nişte teste prenatale executate obligatoriu de-o firmă americano-israeliană care are nevoie de bani din bugetul serviciilor. Chiar şi o banală vitamină D pentru copii înseamnă mai puţini bani pentru SRI, SIE şi SPP. Şi tot aşa, rezolvăm rapid bolile cronice ale românilor, dacă n-ar fi NATO am desfiinţa şi Armata, că oricum nu ne atacă nimeni, cu ruşii şi ungurii o rezolvă „prietenul” Dragnea, iar turcii au treabă în altă parte.

Un cretinism politic mai abject mi-e greu să găsesc. Avem cea mai mică alocaţie pentru copii din UE, dar ne codim s-o mărim pentru că niciodată nu sunt bani. Îi irosim pe aventuri bugetare fără niciun argument de performanţă, pe lefuri uriaşe şi pensii speciale nemeritate pentru parlamentari analfabeţi şi funcţionari guvernamentali în care românii n-au încredere nici de doi bani. Pe maşini de lux şi sume enorme date fără niciun control partidelor politice. Da, ştiu, s-au luat şi 140 de milioane de lei de la Autoritatea Electorală Permanentă. Teoretic, suma asta s-ar reduce de la subvenţia partidelor. Aiurea, fiţi convinşi că banii ăştia vor fi luaţi de la organizarea alegerilor, vor fi mai puţine cabine de vot pentru Diaspora, ori în marile oraşe, ca să nu poată vota românii împotriva PSD. Să fim serioşi, AEP este subordonată politic, ca mai toate instituţiile care pot influenţa în vreun fel rezultatul alegerilor.

Şi totuşi, „maimuţoiul” pesedist şef (repet, pentru CNCD: „maimuţoi” nu este eticheta mea lipită de PSD, aparţine chiar unui fruntaş pesedist fugit la „Pro România”) îşi arogă mărirea alocaţiilor pentru copii şi-o masă caldă pentru elevi. PSD măreşte, PSD micşorează, PSD este croitoraşul cel viteaz care omoară şapte dintr-o lovitură... Sictir! Alocaţia pentru copii va ajunge la 150, respectiv 300 de lei pentru cei până la doi ani, datorită partidelor din Opoziţie, în frunte cu PNL. Ei au profitat de absenţa majoritarilor pesedişti şi-au trecut amendamentul, votat inclusiv de „partenerul ideal” al Puterii, UDMR. Doar 4 parlamentari din PSD au empatizat cu proiectul PNL şi-au votat „pentru”. Esenţiali dar... atât, nu e meritul partidului şi, mai ales, nu-i meritul lui Liviu Dragnea. Mai sunt oameni zdraveni la cap, cinstiţi şi corecţi şi-n PSD; poate ar trebui să se-ntrebe din când în când ce caută ei acolo?!

Manipularea tipică propagandei PSD va continua. SRI a devenit inamicul nr. 1 al penalilor din partide, după ce DNA a fost trasă pe linie moartă prin alungarea Codruţei Kovesi. Drept pentru care dl. Helvig nu a avut susţinerea majorităţii la votul final. Nu ştie nimeni cum vor putea funcţiona SRI, SIE şi SPP cu un buget din care s-au tăiat peste 500 milioane de lei. Singurele instituţii care pot micşora daunele aduse siguranţei naţionale de această Putere iresponsabilă într-un an cu foarte multe evenimente internaţionale la nivel de lideri sunt CCR şi preşedintele Iohannis. Preşedintele poate reclama legea bugetului la CCR pentru nerespectarea unor hotărâri ale CSAT. Probabil că legea se va întoarce la Parlament. Nu mă întrebaţi cum vor rezolva situaţia asta extrem de gravă Dragnea şi Tăriceanu. Pe ei nu-i interesează siguranţa naţională, vizita Papei Francisc, ori summitul UE de la Sibiu, ei sunt preocupaţi exclusiv de siguranţa propriilor feude politice.

Oameni mici, proiecte mici... Nu sunt bani pentru copii, pentru autostrăzi, pentru Sănătate şi Învăţământ, dar Jandarmeria se dotează spectaculos cu arme tactice şi muniţie nu ştim încă de ce fel, probabil nu de război. De asemenea, Jandarmeria angajează la greu, se vorbeşte de vreo 6.500 de noi cadre de nădejde. Ce să înţelegi din asta decât că PSD-ALDE se pregăteşte pentru ce-i mai rău, iar Jandarmeria a rămas unicul sprijin în faţa revoltei populare pe care liderii acestor partide o tot aşteaptă în momentul în care vor da OUG pentru amnistie şi graţiere, pentru revocarea sentinţelor definitive şi alte porcării menite să arunce ţara în haos, zbucium şi întuneric – cum ar fi răzbunarea împotriva Codruţei Kovesi şi a lui Augustin Lazăr. Dar PSDragnea uită un lucru: jandarmii nu sunt o masă amorfă, întoarsă cu cheia de un ministru trecător sau de-un şef de partid penal panicat de sondaje.

 „Croitoraşul cel viteaz” începe să-şi piardă ucenicii, nu va mai doborî multă vreme şapte dintr-o lovitură, ca-n poveste, şi nici nu va mai tăia şi spânzura cu mâinile altora. Oamenii, inclusiv jandarmii, încep să priceapă impostura, dispreţul suveran, ipocrizia şi minciuna guvernanţilor. Alegerile pentru Parlamentul European vor fi începutul sfârşitului pentru cei mai mulţi dintre impostorii care ne conduc acum.

Şi o remarcă de final: în 2015, PNL reuşea mărirea alocaţiilor pentru copii de la 42 la 84 de lei, profitând de acelaşi somn al pesediştilor. Dacă doar de somn e vorba, cred că PSD ar trebui să doarmă 24 din 24 pentru ca ţara asta să aibă un viitor.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.