OPINII 5 octombrie 2018

EDITORIAL. Ce înseamnă să-ţi aperi ţara?

de Dumitru Manolăchescu | 972 vizualizări
Sursa foto - Facebook
Sursa foto - Facebook

Până să ne lămurim cum înţeleg unii şi alţii să-şi apere ţara, să amintim doar câteva minciuni cu care s-a remarcat Veorica Vasilica Dăncilă în „apărarea ţării“:

* „Guvernul de la Bucureşti este iubit de milioane de români“, a spus fără să-i clipească ochii mari şi umezi. Cred că se referea la cei trei milioane de votanţi PSD-ALDE care, în lipsa electoratului dreptei, au hotărât îngroparea României în ură frăţească şi uitare internaţională de această Putere analfabeto-penală reprezentată de sinistra coaliţie de guvernare. „Poporul îşi iubeşte guvernul“?! Pe ce lume ireală trăieşte madam premier? Or mai fi vreo două milioane de rătăciţi în „meandrele concretului“ tovarăşului Iliescu, dar până şi fidelilor stângii le e ruşine cu trioul Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu.

* „Milioane de români s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete“. Niciun argument nu susţine afirmaţia de mai sus, SRI a dat o cifră de câteva zeci de mii şi nimeni n-a reuşit să dovedească altceva cu probe, nu cu vorbe scoase din puţul gândirii fostului colonel Dragomir. Câtă încredere poţi avea într-un asemenea personaj, pe care îl mai şi duce „liberala“ Norica Nicolai la conferinţe la Strasbourg?! Probabil tot atâta câtă ai în orice condamnat penal de talia lui Dragnea. C-aşa-i la noi, condamnaţii fac legi, poporul le execută!

* „S-au falsificat probe, au fost şantajaţi martorii pentru a obţine mărturii mincinoase“. Au fost, cu siguranţă, şi asemenea cazuri, procurorii nu sunt nişte sfinţi, am mai spus asta, dar nu şantajul şi falsificarea probelor caracterizează munca acestor oameni. Cei care s-au dedat acestor practici de tristă amintire să fie judecaţi şi condamnaţi fără ezitare, dar nu generalizezi fără nicio jenă câteva situaţii discutabile, aflate încă în cercetare.

Şi altele, că s-a dat în spectacol pe larg Veorica. Auzi probă de demnitate pură din gura dumisale: „N-am venit în PE ca să dau socoteală“... Dar pentru ce făcurăţi drumul, madame?! Ce m-a întristat mai tare decât prestaţia lamentabilă a delegaţiei pesedisto-iliberale au fost laudele pe care i le-a adus Tăriceanu prim-ministrului Dăncilă. Nu c-aş fi avut oarece aşteptări de la şeful Senatului, dar parcă mi-aş fi dorit o urmă de decenţă de la acest personaj. Onorabilul este de părere că premierul „face cinste“ României şi ar vrea să vadă şi alţi politicieni care să-şi apere ţara precum Veorica Vasilica.

Moment în care eu nu mai înţeleg ce înseamnă pentru Tăriceanu şi alţii ca el, în general pesedişti, „apărarea ţării“: minciunile sunt bune ca să-ţi aperi ţara? Coada sus, bătutul în piept sunt valabile chiar dacă te faci de râs? Falsul în acte e bun? Tăierea fondurilor europene pentru România o fi un lucru bun? Scoaterea ţării de pe orbita Uniunii Europene o fi o realizare remarcabilă a Puterii PSD-ALDE? La ultimele două întrebări am găsit deja un răspuns: tăierea fondurilor europene, care ne pândeşte, nu ne interesează pentru că şi-aşa nu le foloseam – nu puteau fura din ele fără să-i vadă Comisia Europeană. N-a accesat nimeni bani europeni pentru autostrăzi, de ce oare?! Ne chinuim cu nişte canalizări de toată jena prin localităţi care n-au încă staţii de epurare... Cam ăsta-i stilul caracteristic penalilor din PSD. Ungurii lui Viktor Orban au folosit cu adevărat banii europenilor, acum îşi pot permite să facă pe disidenţii, să le râdă-n nas şi să-i dea lecţii de viaţă iliberală amicului politic penal Liviu Dragnea.

Cât despre scoaterea României din UE, acţiunea asta e tot mai vehiculată de mediile prietene PSDragnea. Dacă nu poţi fura, dacă te monitorizează ăştia şi din sateliţi, dacă atâţia politicieni ai Puterii au intrat la puşcărie, ce folos să stai în această Uniune Europeană?! Cam aşa sună „proiectul“ secret al PSD, la care, cu siguranţă, va achiesa şi Tăriceanu, măcar într-o primă fază. Iar după ei, potopul...

Şi mai întreb, atunci, o dată: ce înseamnă să-ţi aperi ţara? Cine sunt adevăraţii patrioţi, cei care spun cu voce tare adevăruri care nu convin Puterii din România, ori cei care mint în favoarea acestei Puteri corupte, pitind gunoiul după uşă? Suntem atât de îndoctrinaţi încât confundăm Guvernul României cu România?! Pe mine, şi pe mulţi alţii ca mine, acest Guvern şi această Putere pesedisto-iliberală nu ne reprezintă. Şi-apoi, cui foloseşte să-ţi aperi ţara minţind sau furându-i speranţele?  

Aşa încât, onorabile, las-o mai moale cu apărarea ţării prin minciună şi falsuri vizibile şi de pe lună! Te faci de râs până şi-n faţa alor tăi din Parlamentul european!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.