OPINII 18 aprilie 2018

EDITORIAL. Ce-i aia „familie tradiţională“?

de Dumitru Manolăchescu | 974 vizualizări

Întreb şi eu, ca omul care nu-i dispus să gireze, fie şi prin tăcere, mişcări nevrotice de susţinere a partidului de guvernământ. Plin de un „umor tradiţional“ vecin cu „hoţia tradiţională“ românească, Liviu Dragnea le-a şoptit persuasiv gazetăriţelor care-i pândesc mustaţa de dimineaţa până seara: „Vom face un mare miting de susţinere a familiei tradiţionale româneşti în luna mai“.

N-ai cum să-l întrebi pe culoarele bântuite de curenţi de aer reci şi neprimitori ale Parlamentului ce înseamnă pentru marele pesedist „familie tradiţională“. Sau ai cum, dar ştii deja răspunsul, aşa că n-are rost să-i pierzi timpul preţios: familie tradiţională înseamnă cea formată dintr-un bărbat şi o femeie. Punct. Virgula o adăugăm noi: ce rost are un asemenea miting când 90% dintre români exact asta înţeleg prin familie? De ce să-i aduni prin pieţele Bucureştiului pe aprigii susţinători ai familiei tradiţionale creştine româneşti? Doar ca să te pui bine cu Biserica tradiţională şi cu Partidul Conducător?

Aici avem de explicat următoarele: mitingul n-are treabă, de fapt, cu familia creştină românească, ci cu susţinerea Guvernului şi şefului său priponit în umbra fotoliului de şef al Camerei Deputaţilor. Pentru că, dacă ar avea treabă cu familia tradiţională, pesediştii ar cam trebui să se-ntrebe ce-i aia „tradiţională“ în România când vine vorba de familie. Căci iată ce mai poate însemna „tradiţional“ la familia creştină românească: să-ţi baţi nevasta de trei ori pe zi şi o dată noaptea pentru că ştie ea de ce, să-ţi trimiţi copilul la cârciumă să-ţi cumpere băutură pe datorie, să preacurveşti fără nicio frică de învăţătura biblică şi, deloc în ultimul rând, să te însori ori de câte ori partenera „tradiţională“ de viaţă te plictiseşte, ori nu mai face faţă obiceiurilor amoroase deprinse în hotelurile de lux din Capitală.

Aici, la urmă, e durere mare la politicienii noştri fruntaşi: nu dau un bun exemplu muritorilor de rând în materie de fidelitate faţă de soţii; nici Dragnea, nici, mai ales, Tăriceanu. Şeful de la Senat s-a însurat a cincea oară, Dragnea se pregăteşte să-şi ia o a doua soţie, mai tânără cu vreo 30 de ani, de Bombonica se săturase cu procesele ei cu tot. Ar mai fi o deprindere ciudată la politicienii noştri – o cam bănuiam noi, dar ne-o spune chiar un mare fost şef pesedist, Victor Ponta: îşi înşeală, dom’le, nevestele cu secretarele, consilierele, „vedetele“ micii politici de partid. Sunt mai aproape decât amărâtele alea lăsate în anosta provincie. Şi mai zburdalnice, desigur, căci asta-i calitatea de căpătâi a unei neveste de politician – după cea de membră PSD, v-aţi prins...

Nu-i vorba aici doar de pesedişti, să fim înţeleşi, aproape toţi procedează la fel în ce priveşte „tradiţia“ familiei româneşti: după ce se pricopsesc cu funcţii mari în politică, inclusiv cu sprijinul soţiei şi al copiilor, îi cuprinde un amoc nebun („amoc“ e un soi de dor de ducă, n-are nimic comun cu „amorul“), nu le mai ajunge apartamentul la bloc, le put cartofii prăjiţi în bucătăria de-acasă, e obligatoriu să aibă cel puţin două băi la patru camere, îi agasează temele copiilor etc.

Ca să n-o mai lungim şi să revenim niţel la subiect: ce-i aia „familie tradiţională“, frate român pesedist? Te mulţumeşti cu aiureala că schimbând definiţia familiei din Constituţie vom salva România şi lumea tradiţională? Eşti în stare să crezi că, la adăpostul „uniunii dintre un bărbat şi o femeie“, ai voie să faci în familie orice măgărie te taie capul doar pentru că nimeni nu ştie cum s-ar traduce sintagma „familie tradiţională“ la români?!

Dacă da, ieşi la mitingul PSD-ului în mai, susţine Guvernul care n-are nicio treabă cu nevoile reale ale „familiilor tradiţionale“ şi salvează România de apocalipsă. Dacă nu, ia o bere la cârciuma din colţ şi uită-te peste gard cum se-agită „familiştii“ confundând tradiţia cu manipularea politică.

Sursa foto - Facebook

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.