OPINII 29 octombrie 2019

EDITORIAL. Camarazii patrioţi şi Prezidenţialele

de Dumitru Manolăchescu | 1145 vizualizări

Pe cine mai interesează că ieri a fost ziua de naştere a „patriotului” Liviu Dragnea? Nu i-au dat permisie nici măcar de ziua lui, să stea omu’ să sărbătorească lângă familie cele 57 de primăveri... Ce urât! A avut parte, în schimb, de încurajările „camarazilor” din PSD. Urări scrise, lacrimi vorbite, telenovele emoţionante. „Te iubesc adânc şi larg şi-nalt” îi scrie iubita Irina. Mă rog, se pot naşte interpretări sexiste, noi suntem însă serioşi şi-o credem...

Camaradul Ştefănescu Codrin îi ţine pumnii: „Să fii puternic, camarade!”. Ca între legionari, doar ei îşi mai spuneau „camarade”. Se mai camaradereau câteodată şi Petre Roman cu ai lui, imediat după Revoluţie. Nu i-a ţinut prea mult.

Pesediştii din Teleorman sunt mai expliciţi: „El este patriotul care ne-a insuflat puterea de luptă”. Cui şi unde i-o fi insuflat-o? Îmi închipui că celor care nu vor suferi dacă Dragnea va reuşi desfiinţarea PSD, acţiune pentru care luptă în instanţă. Mare patriot, mare luptător, mare pesedist! Cu Viorica luptă el mai ales, această Miţa biciclista care i-a furat partidul şi l-a predat neamţului răzbunător Iohannis... Ce nu înţeleg eu e de e nu vă duceţi să-i ţineţi de urât acolo unde e, să-l încurajaţi mai îndeaproape, aşa cum merită camaradul patriot?! Ar fi un exerciţiu util şi pentru el, şi pentru voi, şi pentru ţară.

Pentru unii, încă nu se ştie cât de mulţi, el este eroul zilei de ieri – mai că-mi vine să scriu El. Pentru alţii, mai puţini decât unii, eroi sunt cei doi condamnaţi secui din Tg. Secuiesc care aşteaptă eliberarea din închisoare de la preşedintele Iohannis. Reiau puţin subiectul de ieri, ca să lămurim nişte lucruri despre un anume fel de „eroi”.

Dacă Dragnea poate fi eroul câtorva sute de mii de pesedişti înrăiţi, de ce n-ar fi Beke şi Szocs eroii câtorva sute de mii de conaţionali maghiari din HarCov chitiţi pe autonomie teritorială?! Dacă infractorul Dragnea poate fi „patriotul care insuflă putere de luptă” din puşcărie atâtor votanţi PSD, de ce n-ar putea fi şi cei doi conjudeţeni ai noştri „patrioţii” votanţilor maghiari care cred cu obstinaţie în autonomia Ţinutului Secuiesc, în Ardealul eliberat de Bucureşti, în revizionismul care să refacă graniţele fostului Imperiu?! O să spuneţi că nu seamănă cele două cauze. E drept, nu seamănă, dar sunt la fel de toxice amândouă. Şi unii, şi alţii ameninţă şi şantajează statul român din interiorul său.

Prin urmare, de pe poziţia unei judecăţi obiective reacţia liderului PCM Covasna, care i-a cerut preşedintelui Iohannis eliberarea celor doi „patrioţi” din închisoare, este de înţeles. De neînţeles este cui crede dl. Kulcsar Terza Iozsef că face un serviciu ameninţându-l pe preşedintele României că „la Prezidenţiale vom avea în vedere acest caz şi eu cred că Iohannis a pierdut sprijinul comunităţii maghiare din Ardeal”?! A pierdut ceva ce n-a prea avut niciodată, aş zice, dar asta-i altă poveste.

Sigur, dacă e să facem comparaţii, nici măcar dl. Kulcsar n-o întrece pe femeia mamă suflet neconflictual patriot pesedist luminat Viorica Dăncilă, care, agăţându-se războinic de scaunul de premier, face mai mult rău României decât „patrioţii” Dragnea, Beke şi Szocs din închisori, cu toţi camarazii lor guralivi, lobişti cu funcţii importante în ţară şi prin vecinătăţi. Cum şi de ce îndrăznesc eu să spun o asemenea blasfemie nepatriotică? Pentru simplul motiv că unii sunt în celulele închisorii, în vreme ce ceilalţi se plimbă cu bicicleta şi fac pomeni electorale naţiunii. E o diferenţă, nu?!

Camarazii patrioţi pesedişti şi puterea lor de luptă pentru păstrarea privilegiilor şi funcţiilor ne mai pot amâna o vreme speranţa de a trăi într-o Românie sănătoasă. Multe vor depinde de clasamentul în alegerile prezidenţiale, în care candidatul de pe locul doi va fi mai important chiar decât primul clasat – este valabil pentru toţi, dar mai ales pentru Dăncilă.

Cât despre „sprijinul comunităţii maghiare din Ardeal” pentru orice candidat de etnie română, ce să zic, el nu va influenţa hotărâtor acest clasament – cred mai degrabă că  electoratul maghiar va alege să lipsească de la urne, eventual să voteze Kelemen Hunor. Ceea ce e cam totuna.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.