OPINII 10 noiembrie 2017

EDITORIAL. Binele cu forţa într-o Republică a hoţilor

de Dumitru Manolăchescu | 817 vizualizări

Eu sunt convins că partidele politice din România, aproape toate, îi cred pe alegători idioţi. Altfel nu s-ar explica fervoarea cu care insistă în greşeli, în minciună, în dispreţ, în trufie, în păcălirea electoratului. Tăriceanu, Dragnea şi toţi cei care-i susţin îi cred pe români incapabili să facă diferenţa între bine şi rău, între prost şi deştept, între ticălos şi onest. Prin urmare, clovnii ăştia joacă într-un spectacol de circ ieftin, improvizat pe o scenă la bâlciul din Buhuşi (de ăla îmi aduc eu acum aminte, altfel bâlciuri şi circ sunt peste tot). Ei se fac că nu mai pot de grija faţă de Neamul ăsta oropsit, asumându-şi datoria de a băga binele în noi cu forţa unor legi aiuristice. N-au nicio treabă cu poporul, îl dispreţuiesc profund, dar în acelaşi timp îl şi reprezintă în „forumul suprem al democraţiei româneşti, Parlamentul” – când aud formularea asta îmi vine să-mi dau palme, dar asta-i altă poveste.

Pe borfaşii ăştia care hotărăsc de-un sfert de veac destinele ţării nu-i atinge nicio altă judecată, indiferent de unde ar veni. Nu-i impresionează niciun aviz negativ, de la nicio instituţie a statului român, nicio critică la proiectele lor de legi sau grăbitele şi interesatele lor Ordonanţe de urgenţă. De parcă în ţara asta ei ar fi stăpânii de moşii şi noi, iobagii. O neoiobăgie mascată de nesfârşite bune intenţii: „Lăsaţi-ne să-i salvăm pe penalii care ne conduc şi vom face noi să curgă râuri de lapte şi miere!”. La o analiză atentă, pur financiară, nişte „râuri” de fix doi lei, dar cine să bage în seamă amănuntele astea?! De moralitate ce să mai zic, nimeni nu mai vorbeşte despre nevoia de morală în politica românească, e un ingredient aproape exotic.

Aceiaşi stăpâni ai României atacă mereu Justiţia. Nu le ajunge sistemul discreţionar oferit de majoritatea parlamentară pentru legi cu dedicaţie, ei vor să termine odată cu procurorii şi judecătorii, să nu mai trăiască mereu cu frica de puşcărie. Ce să-şi dorească doi penali din fruntea Camerelor parlamentare decât subordonarea Justiţiei?! Tăriceanu şi Dragnea, penalii ăştia fruntaşi, urmaţi fidel de cohorte de Codrini Ştefăneşti, avertizează că România se transformă într-o Republică a procurorilor. Bun, şi ce-i cu asta? Dacă suntem o naţie de hoţi, atunci e nevoie de o Republică a procurorilor! Punct. Nu, că mai e o virgulă, un vicepreşedinte al CSM, dl. Cristian Ban, transmite şi el un avertisment: PSD-ALDE vor să transforme o inexistentă Republică a procurorilor într-o extrem de actuală Republică a hoţilor. Mi-a plăcut asta, dar dac-ar fi să alegeţi, oare cum aţi vota?! E o întrebare care naşte multă introspecţie, mi-e teamă de-un referendum pe tema asta...

Şi-am mai găsit un mesaj pozitiv, el aparţine filosofului Mihai Şora, un om care tocmai şi-a sărbătorit a 101-a zi de naştere pe apele Mării Egee. Acest domn ne-a făcut mai înţelepţi cu un veac spunându-ne: „Când nedreptatea devine lege, rezistenţa devine o datorie”. Nu e doar o afirmaţie, e şi un îndemn explicit la #rezistenţă sub toate formele.

Avem, aşadar, de ales: Republica procurorilor, sau Republica hoţilor? Republica Legii, sau Republica Fărădelegii? Mai pe înţelesul comun: binele României, sau binele unei alianţe politice născute la umbra fricii de procurori?! La întrebările astea n-au a răspunde doar partidele aflate la guvernare, ci şi cele din Opoziţie. Şi iată cum o fac: liberalii lui Ludovic Orban se dau răniţi din dragoste de ţară şi propun o moţiune de cenzură inutilă contra Guvernului. Cred că la ora asta PNL mai dispune de cel mult 5 oameni care pot vorbi logic, coerent şi credibil despre starea naţiunii. Cam puţin... USR vrea să adune 500.000 de semnături care să impună un Parlament şi-un Guvern lipsite de penali. E bine, vom vedea cu ocazia asta şi ce forţă organizatorică are acest partid sfâşiat de orgolii futile. Restul... Mi-am propus să nu mai vorbesc de PMP, un partiduleţ condus de un marinar fără busolă. Alţii din Opoziţie nu mai ştiu, ceea ce-i foarte trist. Nu, n-am uitat UDMR-ul, doar că băieţii ăştia sunt şi acum la guvernare, alături trup şi suflet de Dragnea şi Tăriceanu. Liderii maghiari au atâtea interese comune cu PSD împotriva Justiţiei, încât riscă să devină fraţi gemeni.

Binele României?! Un „bine” cu forcepsul, la care pun umărul toţi cei certaţi cu Legea. Dacă le reuşeşte figura, vom deveni o Republică a hoţilor!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.