OPINII 6 februarie 2020

EDITORIAL. Balamuc tango cu trandafiri ceardaş: tot înainte, tovarăşi!

de Dumitru Manolăchescu | 1310 vizualizări

Bă, se certară rău, rău se certară ăştia în Parlament. Cică unii ţin cu poporul, iar ăilalţi cu corporaţiile. Idioţenia asta aparţine, desigur, unui prost fost ministru pe la Sănătate. Ăsta e ofticat, ca şi Ponta, pe spitalele private, ei operându-se când au nevoie tot la privat, dar în străinătate. Belea mare cu sinceritatea aleşilor...

Să nu intru şi eu în balamuc, să păstrez o oarecare ordine în discurs. Ieri a căzut guvernul Orban. Era de aşteptat, mai ales după ce partidul-moluscă al fostului premier Ponta s-a înfrăţit cu cei pe care-i înjura cu trei luni în urmă. Perfect româneşte? Ba bine că nu, dar a devenit şi perfect ungureşte după ce UDMR a hotărât că nu România contează, ci cei câţiva primari şi consilieri locali pe care i-ar pierde partidul etnic dacă alegerile în două tururi s-ar concretiza prin asumarea răspunderii. Loialitate şi consecvenţă în toată regula de la unii care votaseră cu trei luni în urmă pentru învestirea guvernului Orban.

Nu-i o nenorocire, zice Kelemen Hunor, deschidem calea spre anticipate. Perfect logic, chiar de apreciat, dacă asta ar fi fost înţelegerea liderului maghiar cu Ludovic Orban. Altfel, ajungem la trei-trandafirii ofiliţi cu care Dan Barna vrea să ornamenteze sigla UDMR. Mişto discursul useristului, mi-a plăcut, în opinia lui dl. Kelemen Hunor este un „virgin interesat”... În rest, de peste tot platitudini şi minciuni, ameninţări şi victimizări. Unii au uitat rapid cum au îngenuncheat România în trei ani de stăpânire Dragnea-Grindeanu-Tudose-Dăncilă, ceilalţi s-au văzut prea repede stăpânii inelelor. Ar fi, totuşi, o întrebare: scorul mare în favoarea PSD-PRO-ALDE-UDMR, înţeleg că au fost 261 de voturi pentru moţiune, înseamnă că au votat pentru căderea guvernului şi nişte liberali. Păi ce făcurăţi, Ludovice?

Căderea guvernului Orban nu-i o tragedie, ci un început al sfârşitului pentru PSD. Paradoxal, dar adevărat. Pesediştii vor trage de timp, vor ţine România în interimat fără nicio tresărire de patriotism luminat, pentru că au o majoritate verificată la această Moţiune. Dar atât, indiferent când vor fi alegerile, PSD se va reduce la jumătate, ceea ce va fi triumful poporului român, nu al PNL. Încă două „victorii” precum cea de ieri şi PSD va înfrunta alegerile anticipate. Nu pot să le doresc decât „tot înainte, tovarăşi!”.

Adevărul este că urăsc acest parlament dominat de analfabeţi, proşti, hoţi, mincinoşi. Pe cine mai reprezintă troglodiţii ăştia? Se mai simte cineva apărat de Nicolicea, Nicolae, Iordache, Ciolacu, Ponta, Tăriceanu? Nici măcar istoria nu-i va primi în vreo carte, locul lor e pe tăbliţele alea cu m..e. Nişte îmbuibaţi care atunci când te privesc se uită prin tine de plini de ei ce sunt.

Sper să avem anticipate în iunie. Poate că UDMR se mai suceşte o dată şi susţine ceea ce până mai ieri îşi dorea: alegeri înainte de termen. Dacă nu, vom rezista cumva până în iarnă, la parlamentarele la termen. Dar va fi greu, foarte greu să înfrunţi o majoritate pesedistă, cred că după o asemenea traumă România va intra îngrozitor de slăbită în iarnă.

Vom vedea acum la lucru talentele preşedintelui Iohannis. În mod normal, Klaus se va grăbi spre anticipate, atâta cât îl vor lăsa noii aliaţi ai stângii: Ciolacu, Ponta, Tăriceanu, Kelemen. Dacă nu va reuşi cu anticipatele, Dumnezeu cu mila, vom intra într-un scenariu falimentar pe model grecesc, pe care doar o nouă revoluţie îl va putea evita. Desigur, cu costuri uriaşe pe care nu PSD-Pro România-ALDE şi UDMR le vor plăti.

Revenind la ziua de ieri şi la căderea guvernului, încă nu m-am lămurit dacă e de râs sau de plâns. Abia acum începe balul la balamucul politic româno-maghiar, sper ca şeful de orchestră neamţ să nu-şi rupă vreo mână...

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.