OPINII 22 noiembrie 2018

EDITORIAL. „Băbăiatul” Laufer ne arată ce n-are sub pătrăţele

de Dumitru Manolăchescu | 849 vizualizări
Sursa foto - Facebook @IlanLauferOfficial
Sursa foto - Facebook @IlanLauferOfficial

Ringul luptei politice devine foarte dur când nu mai ai argumente, eşti speriat şi vezi cum te afunzi în nisipuri mişcătoare fără nicio speranţă. Este exact situaţia coaliţiei PSD-ALDE la acest moment. Dragnea şi Tăriceanu şi-au propus să mai păcălească o dată electoratul român şi pe liderii UE „reformând” parţial un guvern absolut ridicol, dar li se opune cu neaşteptată inteligenţă preşedintele României. Mai au puţin şi corifeii de la guvernare intră în cele 12 luni capitale nu doar pentru PSD-ALDE, ci şi pentru România: * preşedinţia Consiliului Uniunii Europene * campania electorală pentru Europarlamentare * campania electorală pentru Prezidenţiale. Toate astea se vor întâmpla inevitabil în 2019.

Dar până atunci în ringul politic se vor duce şi alte lupte, nu mai puţin importante pentru coaliţia majoritară, care se vor termina prost pentru liderii ei: * CP Tăriceanu va ieşi mototolit bine din încleştarea tembelă cu liderul ALDE european, Guy Verhofstadt; olandezul ăsta nu e doar foarte bine informat, e şi corect, aşa că înfumuratul nostru Tăricean n-are nicio şansă să-l manipuleze, să-l impresioneze cu minciuni, lacrimi, promisiuni şi vorbe goale; astea merg la electoratul nostru, nu la olandezul profund european care a venit în România ca să-i bată pe bună dreptate obrazul Tăriceanului iliberal ofuscat * Liviu Dragnea şi PSD vor pierde umilitor alegerile europarlamentare după discursul total antieuropean cu care se străduiesc să-şi motiveze incompetenţa, hoţia şi buimăceala în materie de guvernare * Alegerile prezidenţiale din toamna viitoare n-au, practic, miză pentru PSD şi ALDE. Nu există un candidat comun, Dragnea n-are nicio şansă, Tăriceanu se compromite pe zi ce trece, până la toamnă va fi „îngropat” * Deloc în ultimul rând: chiar dacă nu-mi doresc, prestaţia miniştrilor PSD-ALDE la preşedinţia Consiliului UE va fi una jenantă.

Afirm acest lucru privind cum arată guvernul României, chiar remaniat: păi cu Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării vreţi voi să-i impresionaţi pe români şi pe europenii de la Bruxelles?! V-aţi tâmpit de tot, altfel nu-mi explic, l-am văzut vorbind dezlânat-agramat la televizor, acuzându-l aiurea pe Iohannis de antisemitism, cu ăsta defilaţi voi la UE?! „Băbăiatul” ăsta – îmi place cum i-a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei romano-catolice de Alba Iulia, Francisc Doboş – este „reşapat” acum de Dragnea după ce tot Dragnea l-a dat afară din guvernul condus de Grindeanu. Cum devine, onorabililor, treaba asta?! Cum de nu l-a acuzat nimeni atunci pe Dragnea de antisemitism?! „Băbăiatul” Ilan are decât muşchi, creier ioc – ca să vorbesc şi eu pe limba voastră, agramaţilor! Cu ăsta vreţi voi să impresionaţi, să convingeţi Uniunea Europeană?! Cu el, cu condamnatul penal Dragnea, cu Veorica şi cu Olguţa-peremista?! Vai de capul nostru, că rău am ajuns...

Vin zile grele pentru coaliţia asta politică încă majoritară în România. Nu ştiu cum va reacţiona Tăriceanu după întâlnirea deloc profitabilă electoral cu şeful său olandez de la UE, dar se anunţă schimbări de direcţii în coaliţie. Mai pune gaz pe foc şi Firea cu grupul ei anti-Dragnea, se mai opinteşte şi Iohannis să apere ţara de ruina în care au adus-o guvernările Dragnea, mai scrie câte-o scrisoare demascatoare şi Stănescu-pesedistul opozant... Ca să faci faţă acestor realităţi extrem de incomode nu-ţi ajung Lauferii, Nicolicii, Olguţele şi Nicolaii, nu-ţi ajung nici măcar degetele mijlocii ale unor mojici lipsiţi de cultură şi maniere precum Iordache şi Rădulescu. Nici măcar „ataşaţii” politic de la Curtea Constituţională nu mai sunt suficienţi ca să-i salveze pe DDT-işti, se uită şi judecătorii în jur şi văd ce se-ntâmplă, din ce direcţie şi încotro bate vântul schimbării...

În aceste condiţii, să-l pui pe un necuvântător ca Ilan Laufer să-l facă antisemit pe preşedintele Iohannis e ca şi cum l-ai obliga pe Iordache să fie deştept... Adică nu se poate, este ceva ce n-ar trebui să intre nici măcar în tărtăcuţele cuplului politic trist-infatuat Dragnea-Dăncilă. Nu merg, nu ţin lucrurile astea, nu le mai cred românii, s-au lămurit cât de oneşti şi competenţi sunt guvernanţii! Întrebarea următoare vine automat: atunci de ce-o fac? E atât de prost Dragnea încât să-şi dea singur cu stângu-n dreptu’?!

Şi răspunsul tot automat vine: da! Chiar e atât de prost. Şi speriat. Şi nevolnic, şi înfumurat, şi iresponsabil. Se simte hăituit. El, vânătorul Alfa, masculul Alfa, se simte vânat. Cum să mai gândeşti limpede când ştii că te vânează nu doar procurorii DNA, ci însuşi Măria Sa Electoratul?! Masa aia de 3 milioane pe care, în nemernicia ta, o credeai amorfă a prins viaţă şi te atacă la vot. Nasol, Livache!

Ar trebui să închei, dar nu pot fără încă două întrebări: de ce n-ai lăsat-o, Liviule, pe Olguţa să-şi continue mandatul de succes la Muncă, unde toţi salariaţii şi pensionarii o cer?! Şi de ce nu l-ai pus pe Ilan la Tineret şi Sport, dacă tot are abdomenul pătrăţele şi a terminat Institutul de Educaţie Fizică şi Sport?! Ce să caute aceste două mici trestii gânditoare la Transporturi şi Dezvoltare?!

Nu c-aş aştepta răspuns, dar zic şi eu...

 

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.