OPINII 7 februarie 2018

EDITORIAL. Autoritatea pentru Reformă Feroviară!?!?!?!

de Dumitru Manolăchescu | 806 vizualizări

Ministrul Olguţa Vasilescu a vorbit ieri mult, foarte mult, prea mult despre cât de mult au crescut salariile şi pensiile. N-am înţeles mare lucru, e o discuţie tehnică, dar e clar că sunt zeci de mii de oameni cărora „revoluţia” fiscală le-a micşorat veniturile. Ei nu sunt recunoscuţi sau asumaţi de d-na Olguţa. Ei sunt ai nimănui, eventual ai regimurilor trecute.

Ni se mai spune că totul se va rezolva până prin 2022. Cine? Acelaşi PSD, desigur, bunăstarea poporului român este indestructibil legată de coaliţia PSD-ALDE, de „biblia” guvernării lui Dragnea şi Tăriceanu, de menţinerea lor la Putere până când România va dispărea din Europa civilizată. Cum? Nu se ştie, probabil schimbând trei guverne pe an.

Dar cu salariile şi pensiile vom mai vedea ce şi cum, pe mine altceva m-a-ntors pe dos ieri: am auzit din gura Olguţei că le-au crescut lefurile angajaţilor de la Autoritatea pentru reformă feroviară! Bă, suntem nebuni?! Adică plătim nişte reformatori ai CFR ca să nu avem căi ferate româneşti, ca să circulăm în condiţii groaznice, cu 40 de km. pe oră viteză medie?

Normal, te-ntrebi ce-or face angajaţii ăştia cărora tocmai li s-au majorat salariile. Pauză. Nu găseşti un răspuns. Nu găseşti pe nimeni care să ţi-l dea. Cine să ştie cu ce se ocupă o Autoritate inexistentă?! Bun, caut pe Google. Aflu că un „acar” Păun care nu ştie să lege două fraze s-a ocupat de problemă. Chestia cu legatul frazelor nu-i nouă la guvernele PSD-ALDE, nouă este doar angajarea prin concurs a zeci de oameni în 2017 la această Autoritate care se ocupă cu... autoritate, conform unor surse credibile din presa încă liberă, de trucarea licitaţiilor.

Bun, dacă dai „search” pe Google la Autoritate vei găsi o groază de Autorităţi despre care nici măcar n-ai auzit, dar care mănâncă o mulţime de bani publici. Cui folosesc Autorităţile astea fantomă? Doar partidelor politice, care le cultivă ca pe castraveţi, udându-le mereu cu lefuri mari ca să-şi mulţumească lipitorii de afişe din campaniile electorale. O pepinieră de incompetenţi cărora li s-a dat un nume generic: clientelă politică. Pe ăştia nu-i vezi la televizor înjurându-şi adversarii politici, sunt prea mici, ei se mulţumesc cu o slujbă sigură şi-o leafă bună de la generosul stat român.

Dar să reţinem ce ne-a spus în mai bine de o oră ministra Muncii: cresc lefurile şi pensiile, fluturaşii pe care zeci de mii de oameni îi primesc în zi de leafă şi care le arată că primesc bani mai puţini nu-s adevăraţi. Adevăr grăieşte doar d-na Olguţa, care recită pe de rost biblia guvernării d-lui Dragnea. Are cineva nevoie de creier? Pentru ce?! Are cine să gândească pentru noi.

Până mai avem voie să ne folosim CRBL-ul din dotare, să luăm aminte: în România există o Autoritate pentru Reformă Feroviară!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.