OPINII 19 septembrie 2018

EDITORIAL. Atenţie la faţa de masă!

de Dumitru Manolăchescu | 757 vizualizări
Sursa foto - psd.ro
Sursa foto - psd.ro

Toată România ştie c-am scăpat de Liviu Dragnea, „răul primordial“, duşmanul statului de drept, condamnatul penal fără scrupule, „inamicul public nr. 1“ al românilor neafiliaţi partidelor de guvernământ. Aproape că nu mai trebuie un vot în PSD ca să-l dea afară din partid şi de la şefia Camerei Deputaţilor, îndepărtarea lui din schemă esta un fapt împlinit în conştiinţa naţiunii. Şi-atunci de ce nu ieşim pe străzi să ne bucurăm?! De ce nu închinăm ode bucuriei de a trăi într-o Românie stat de drept, fără „condamnatul esenţial“ într-o funcţie publică importantă?!

Îndrăznesc un răspuns: pentru că nu-i deloc simplu, pentru că există PSD-ALDE şi după Dragnea, iar politicile acestui cuplu toxic vor fi menţinute, urmărite şi transformate, atâta cât se va putea, în realitate. Îl vom pierde pe Dragnea fără niciun regret, dar rămâne Tăriceanu şi daţi-mi voie să nu cred nicio iotă din falsul europenism al acestui politician demagog până-n măduva oaselor. Cine îi ia locul lui Dragnea, frate? Să vedem gaşca de pesedişti buni rămasă: Stănescu, Tudose, Fifor, Grindeanu, Bădălău (ăla cu maneaua care se p..ă pe diasporeni...), Negoiţă, Ştefănescu, eventual Ponta şi tot aşa. Pe cine preferaţi? La un moment dat, desigur, poţi spune cu mâna pe inimă: oricine, numai Dragnea nu! Deci, fie ce-o fi şi cine-o fi, doar să scăpăm de condamnatul nr. 1. Iar PSD ne oferă şi-un bonus: amazoanele! Trupa feminină, adică Firea de la Primărie, Dan de la Interne, Dăncilă de la Guvern, Plumb nu ştiu pe unde mai e dar sigur are vreun minister, Gavrilescu de la Mediu, Speranţa de la Prefectură şi câte-or mai fi şi nu le ştiu eu, misoginul. Oricare dintre doamnele astea e mai tare decât oricare dintre domnii de mai sus. PSD-ul a devenit un partid de amazoane... E creaţia mustăciosului-şef, fără îndoială, pentru asta merită recunoştinţa „poporului pesedist feminin“. Pe care, sunt convins, o şi are, veţi vedea la alegeri!

O fi mişcarea asta de trupe din interiorul PSD ce-şi doresc românii? Or fi aceşti oameni capabili să scoată România din marasmul moral, financiar şi instituţional în care a băgat-o trupa politică fidelă lui Dragnea? Staţi că PSD mai are şi rezerve: Nicolicea, Nicolae, Iordache, Rădulescu... Marii neînţeleşi ai politicii româneşti, adevăraţii sforari ai păpuşilor vii de prin ministere, autorităţi şi agenţii. Ce facem cu ei, credeţi că se vor linişti după plecarea lui Dragnea? Să fim serioşi!

Aşa încât, nu prea avem de ce să sărim în sus. Ne vom putea bucura decent atunci când minunea debarcării lui Dragnea în anonimatul politic se va întâmpla, dar nu va fi decât o victorie mică, de etapă. Până la alegerile parlamentare din 2020 mai avem doi ani, iar PSD a renăscut nu o dată din propria cenuşă. Aş zice că mai e mult până departe...

Şi-apoi, daţi-mi voie să constat că nu prea ai ce alege la acest moment, te uiţi la Opoziţie şi n-o prea vezi bine, îl aşteptăm încă pe Cioloş cu un program electoral bine articulat, cu care se tot laudă, aşteptăm redefinirea USR şi chiar renaşterea PNL. Liberalii sunt cea mai mare dezamăgire, săracul Orban e dus rău de tot, el încă se crede într-un „turn de fildeş“, urcat acolo cu anasâna de strămoşii lui de la paşopt. Vrea să coboare, să dea piept cu „boborul“ dar nu ştie cum, i-a furat cineva scara...

Nu vreau să fiu rău cu Opoziţia, trebuie ajutată, am văzut ce se poate întâmpla când un singur partid domină autoritar politica românească. Nu-i bine, n-avem suficientă maturitate pentru a urca pe înălţimile astea fără să credem că suntem Dumnezei. Pe vremuri am crezut că Uniunea Social Liberală poate fi o soluţie, uite ce rău m-am înşelat. Aşa că acum suflu şi-n iaurt: oricine poate fi mai bun decât PSD, cu condiţia să nu repete greşelile PSD. Aparent simplu, de fapt teribil de complicat când Puterea ţi se urcă la cap. Şi se urcă, asta-i sigur, dacă nu e cenzurată de societatea civilă, de votul popular, de Stradă. Nu e suficientă o mare majoritate parlamentară, nu suntem singuri pe lume, iar societatea reacţionează chiar atunci când o cumperi cu lefuri şi pensii pe care nu ştii de unde le dai.

Aşadar, să nu ne bucurăml prea tare, nu ne mai e frică dar Liviu Dragnea încă n-a picat. Şi nu ştim ce şi cine va fi pe faţa de masă pe care o va trage după el când va simţi că se prăbuşeşte în gol!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.