OPINII 19 septembrie 2023

EDITORIAL. Alcoolul, şcoala politică şi violul

de Dumitru Manolăchescu | 717 vizualizări

Nu doar rimează, ci se şi potriveşte. O tânără din Slobozia s-a prezentat zilele trecute la Poliţia din acest oraş ca să reclame că a fost violată. Nu ştie cum, nu ştie sau nu vrea să spună cine – pentru că băuse cam mult împreună cu alţi tineri perfect onorabili. Dar ştie unde: un hotel din Constanţa. Şi mai ştie că atunci când s-a trezit din beţie „a constatat urme de sânge în zona inghinală” şi-atunci s-a speriat şi s-a dus la serviciul de Medicină Legală Ialomiţa, unde i s-au prelevat probe biologice.

Şi de ce vă spun eu toate astea?! E vreo noutate aici? Ar fi prima sau ultima persoană violată într-o cameră de hotel din Constanţa, oraşul drogurilor, prostituatelor şi afacerilor tenebroase?!

Nu, desigur. Doar că, atunci când a luat-o somnul şi n-a mai ştiut de ea, tânăra somnolentă nu era singură în cameră, că dac-ar fi fost singură şi totuşi s-ar fi trezit cu uşoare „urme de sânge în zona inghinală” am fi putut bănui o intervenţie amoroasă divină, moment de care ne-ar fi fost jenă să pomenim-analizăm-calculăm efecte altfel decât în şoaptă, tainic şi discret.

Nu, tânăra „consumase” împreună cu colegii de şcoală... Droguri?! Blestem pe capul ăluia de i-a pus prafuri în pahar! Nu, frate, nu s-a plâns nimeni de droguri, băuse şi ea alcool curat, aşa cum face orice cursant prins cu învăţătura la Şcoala politică de vară a unui partid politic. Care partid? N-o să credeţi, dar e unul serios, în continuă creştere şi valorificare a inteligenţei politice naţionaliste româneşti: AUR.

Deci tânăra slobozeană a făcut cunoştinţă cu colegii la această Şcoală de vară organizată de AUR la Neptun-Olimp începând din 14 septembrie. Important e că violul – deocamdată prezumtiv pentru că, nu-i aşa, violatorul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie –, s-a petrecut în linişte şi anonimat, nu a fost simţit nici măcar de persoana vătămată. Doar urmele de sânge au lămurit-o cumva...

Auraş, Auraş! Păi cum şi de ce să îmbeţi tu, partid sobru şi telectual, altfel decât cu vorbe tinerimea studioasă? Ce farmece le faci tu fetelor şcolite în arşiţa verii încât să nici nu simtă un viol care lasă urme?!

Aici mă simt obligat să revin la ce nu-mi place să aud, că m-am intoxicat de-atâtea breaking-uri: drogurile. Oare la frumoasa şi distinsa Şcoală politică de vară AUR nu s-a combinat alcoolul cu drogurile?! Că atunci s-ar cam explica somnul adânc al fetei prezumtiv violate. Sau poate nu, că nu mă pricep.

La respectiva Şcoală de vară s-au lansat cu succes organizaţiile de Tineret, Studenţi şi Femei ale AUR. Tânăra care a reclamat violul din noaptea îmbătătoare are doar 17 ani. Intră la prima şi, eventual, a treia categorie. Adică e în legalitate, n-a intrat fraudulos în hotelul închiriat de partid.

Eu cred că e un semnal pe care liderii de opinie ai partidului au vrut să-l transmită alegătorilor: în organizaţiile noastre de tineret, studenţi şi femei somnul adânc este asigurat. De urmările somnului nu răspunde partidul, AUR garantează doar distracţia legală, care nu lasă urme şi semne.

Concluzie: nici cu alcoolul nu-i uşor! Bine că-l mai scumpeşte guvernul, să nu ajungă minorii dependenţi şi de alcool, şi de droguri, că oameni ne-am făcut!

Altfel, desigur, viitorul naţiei este asigurat de impresionanta putere de seducţie a şcolilor politice de vară asupra tinerei generaţii.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.