OPINII 2 august 2019

EDITORIAL. Ştim vinovatul! „Căpitanul România” a găsit soluţia!

de Covasna Media | 1140 vizualizări
Sursa foto - Facebook
Sursa foto - Facebook

Şi îl ştim pentru că ni l-a spus premierul Dăncilă într-o declaraţie de presă în care a pozat în „Căpitanul România” – omul providenţial cu puteri de semizeu, apărătorul neajutoraţilor şi spaima răufăcătorilor. Vinovată pentru tot ce ni se-ntâmplă este lupta anticorupţie. Ştia el tăticu’-paralelu’-puşcăriaşu’-Dragnea de ce-i lasă cu limbă de zeghe Vioricăi o ultimă dorinţă: „Zdrobiţi orânduiala cea crudă şi nedreaptă, ce lumea o împarte între Iohannis, Timmermans şi Kovesi! Terminaţi cu anticorupţia, nu mai e nimic de furat în Românica, m-am ocupat eu de toate! Atenţie mare la criminalitate, la traficul de fete, la prostituţie, aici va fi bătaia peştilor!”.

Zis şi făcut, neconflictuala docilă Viorica Vasilica a preluat mesajul bosului în zeghe şi-a cuvântat cu tărie: „Am pus accent exclusiv pe lupta anticorupţie şi-am neglijat criminalitatea”. Prin urmare, se înţelege, în limita unui buget şi-aşa amărât cu anticorupţia s-a cam terminat. Nu c-ar fi început PSD vreodată ceva în direcţia asta, dar orişicât, se cheamă că anticorupţia trebuie ejaculată (scuzaţi cuvântul, mă bântuie amintirea înţeleptului Vanghelie...) din gâtul Guvernului, în care stă ca un os de peşte pescuit de primul puşcăriaş al ţării în lacul Belina.

Aşadar, să recapitulăm principalele idei din cuvântarea premierului: lupta anticorupţie ne-a vlăguit de puteri, de buget, de odihnă. N-am avut timp nici să dormim din pricina luptei ăsteia necurmate pentru zidirea corupţilor în temeliile sfintelor puşcării. Ne-am obosit, însă, degeaba, lupta asta nu ne-a dus nicăieri, avem acum faima unui stat iremediabil pierdut în oceanul corupţiei. Nu meritam un asemenea tratament înjositor, întrucât poporul român nu e corupt, nu e misogin, nu e hoţ, nu violează şi nu trafichează decât atunci când nu mai are alte soluţii.

Poţi să nu-i dai dreptate? Poţi, dar te amendează CNCD pentru că ai generalizat şi-ai discriminat partea bună a poporului român, cea creştină, deşteaptă, harnică, cinstită, empatică şi simpatică. Aşa că n-avem altceva de făcut decât să respingem hotărât tratamentul de care are parte statul român: acela de spaţiu în care corupţia şi criminalitatea prosperă, îşi dau mâna şi încing o geampara ca la Craiova, Videle sau Caracal.

Mai mulţi cititori întreabă: „Credeţi că zicerea doamnei premier din Videle va avea urmări? Cine-o mai ascultă pe asta? Vine Codruţa procuror şef european şi-i vedem mintenaş în zeghe pe toţi corupţii”. Răspunsul pe scurt la cele două întrebări şi-o afirmaţie: Nu. Nimeni. Da.

Mai pe larg, comentariul meu ar suna aşa: nici până acum madam Dăncilă şi guvernele lui Dragnea n-au luptat împotriva corupţiei, preocuparea lor exclusivă în materie de Justiţie fiind încurajarea şi salvarea infractorilor. Aşa că n-avem mari aşteptări din partea asta. Acum au găsit un motiv serios să pună cruce anticorupţiei: ne sunt omorîţi şi traficaţi copiii şi noi ne ocupăm de nimicuri precum furtul de milioane de euro din bani europeni sau de la buget. Ruşine să ne fie!

Aşa că DNA se va desfiinţa, anticorupţia se va transforma în anticriminalitate şi va fi transferată la o Secţie Specială a Parchetului General, unde va fi tratată cu binemeritatul sictir de-alde Iordache şi Nicolicea. Asta dacă nu cumva vom avea parte de două mari surprize: 1. Alegerile prezidenţiale din această iarnă vor aduce la Cotroceni un locatar dispus să-şi sacrifice liniştea şi să lupte cu Mafia din politica românească la vârf: Parlament, Guvern, Poliţie, alte instituţii esenţiale ale statului român capturat de baroni corupţi. 2. Alegerile parlamentare din toamna anului viitor vor permite accesul la guvernare a celor două-trei partide din actuala Opoziţie care par hotărâte să lupte pentru recuperarea statului şi-a instituţiilor sale, dându-ne Ţara înapoi. Doar de noi depinde.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.