OPINII 24 noiembrie 2017

EDITORIAL Aţi reuşit, ne-aţi unit!

de Dumitru Manolăchescu | 1020 vizualizări

Este motto-ul protestelor reunite ale corporatiştilor, studenţilor, funcţionarilor şi sindicaliştilor din cel puţin două mari confederaţii: Cartel Alfa şi Blocul Naţional Sindical. Prima acţiune de acest fel va avea loc duminică seara în Piaţa Victoriei, acolo oamenii care s-au săturat de abuzuri, dispreţ şi minciună vor cere demisia Guvernului şi a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

Uite cum bâtele unor „ciobani” nepricepuţi şi hoţi reuşesc să unească sub acelaşi stindard de luptă anticorupţie cele mai diferite categorii sociale şi profesionale! Aş spune că pe aceşti oameni atât de diferiţi îi adună în Piaţa Victoriei nu atât respectul şi preţuirea reciproce, cât teama că maşinăria tâmpă a coaliţiei PSD-ALDE va naşte monştri dacă va fi lăsată să funcţioneze. Iar aceşti monştri pot distruge statul de drept, independenţa Justiţiei şi fragila stabilitate economică pe care am câştigat-o cu atâtea eforturi şi sacrificii. Iar trecerea de la „vrem salarii mai mari!” la „respectaţi statul de drept şi Justiţia” este o dovadă de maturitate. O dovadă că nimeni nu va mai putea face în România orice-i trece prin cap, indiferent de funcţia pe care o are, purtându-se ca pe moşia personală din Teleorman. S-ar părea că nu ne mai e frică de ziua de mâine, ci de cea de poimâine. 

Va fi greu, foarte greu să convingi o Românie încă abulică, încă subordonată cohortelor votante de asistaţi social şmecheri şi leneşi, că în ţara asta se poate trăi demn doar prin aducerea la lumină a adevărului şi responsabilităţii politice. Din acest moment, sindicatele şi societatea civilă vor trebui să lucreze împreună pentru a crea o clasă politică responsabilă şi corectă. Va fi greu, foarte greu, pentru că nu-i văd pe Dragnea, Tăriceanu şi toţi acoliţii lor din partid şi Parlament trecând de partea adevărului şi dreptăţii – cuvinte mari, prea mari pentru nişte oameni atât de mici. Sunt 28 de ani de când vorbele astea şi-au pierdut înţelesul pentru cei mai mulţi dintre politicienii noştri. A sosit timpul să se alfabetizeze, să le priceapă sensurile şi să acţioneze conform voinţei populare. Votul majoritar obţinut cu un an în urmă, extrem de subţire dealtfel, nu le dă dreptul să-şi bată joc de adevărata majoritate – mai puţin prezentă la vot, dar extrem de activă în Stradă. Este şi acesta un mod de a-ţi spune cuvântul: mai puţin obişnuit, mult mai puţin comod, dar perfect îndreptăţit.

Sunt pagini întregi de reproşuri la adresa Guvernului şi Parlamentului, pe care sindicatele şi societatea civilă le fac cunoscute pe reţelele de socializare. Minciunile şi batjocura nu pot fi ascunse şi mistificate la infinit. Tăriceanu şi Dragnea au reuşit „performanţa” de a întoarce pe dos întreaga Românie, aproape că nu mai ştii ce-i bine şi ce-i rău, la ce bun să munceşti cinstit, ori care-i diferenţa între „politician” şi „penal”, dac-o fi eventual vreuna. Aici ne-au adus „berbecii” ăştia păstoriţi de Dragnea, Tăriceanu şi „statuia vie” Daea.

La această oră, singurii care mai pot salva ţara din ghearele rapace ale coaliţiei PSD-ALDE sunt protestatarii din stradă şi instituţiile Uniunii Europene. De acestea din urmă, belferilor politici care ne conduc a început să li se fâlfâie. Vom vedea ce efect vor avea asupra lor protestele reunite ale societăţii civile şi sindicatelor.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.