ECONOMIC 29 iunie 2018

Veştea (CJ Braşov): Putem semna contractul pentru lucrările din cadrul etapei a III-a la aeroport

de Agerpres | 996 vizualizări

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a anunţat, joi, semnarea contractului pentru execuţia lucrărilor în cadrul celei de a treia etape de construire a aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav, urmând ca acestea să înceapă luna viitoare, după organizarea de şantier.

„Azi am primit un telefon de la constructor pentru a semna contractul pentru execuţia lucrărilor prevăzute în etapa a treia de construire a aeroportului, pentru care am derulat procedura de achiziţii. Nu au fost contestaţii în perioada prevăzută de lege şi, astfel, putem semna contractul. Este vorba despre Execuţie cale de rulare Alfa, platforma de îmbarcare-debarcare şi extindere a reţelelor de canalizare şi drenaj aferente pistei de decolare-aterizare, o parte din balizaj şi o parte din iluminarea pistei. Tot în această perioadă, se lucrează la caietul de sarcini pentru Proiectare şi execuţie terminal şi sperăm să-l avem finalizat într-o lună. De asemenea, se lucrează pe partea de arhitectură exterioară a clădirilor care urmează să fie construite. Fiind primul aeroport construit de la zero în ultimii 50 de ani, trebuie să aibă o imagine reprezentativă pentru România, pentru judeţul Braşov“, a declarat, joi, după şedinţa forului judeţean, preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.

Acesta a adăugat că, după semnarea contractului, va urma organizarea de şantier şi, ulterior vor începe lucrările, urmând ca, în termen de patru luni, acestea să se finalizeze.

„Sper să ne încadrăm în termen şi să facem un lucru de calitate, având în vedere că vremea va permite, fiind perioada de vară“, a punctat preşedintele Consiliului Judeţean.

Veştea a afirmat că, săptămâna viitoare, va merge la Bucureşti, la Ministerul Transporturilor, unde va cere consultanţă la forul european Euroconstruct pentru a găsi o soluţie tehnică pe partea de radionavigaţie, în aşa fel încât tot ce înseamnă echipamente din turnul de control, cât şi de dirijare a traficului aerian să se poată realiza în momentul în care aeroportul va fi gata.

La licitaţia pentru lucrările etapei a treia de construire a aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav au participat şase firme şi asocieri de firme, câştigătoare fiind declarată o companie din Bucureşti.

În ceea ce priveşte etapele următoare pentru această investiţie, se lucrează la pregătirea documentaţiilor pentru demararea procedurii de achiziţie pentru proiectarea şi, ulterior, execuţia obiectivelor: clădire energetică, remiza PSI, posturi de control acces, gospodărie de apă, parcare auto plus drum de acces terminal DJ 103 C, drumuri tehnologice interioare, împrejmuiri şi porţi, reţele interioare în aeroport, platforma antisuflu.

În prezent, la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav s-a construit pista, în lungime de 2850 de metri şi lăţime de 45 de metri, care a fost finalizată în toamna anului 2014. Consiliul Judeţean Braşov a contractat în acest an un împrumut de 200 de milioane de lei, din care mai mult de jumătate va fi folosit pentru finalizarea aeroportului, iar restul pentru cofinanţarea proiectelor contractate prin Programul Operaţional Regional.

Întrebat dacă termenul pentru finalizarea aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav rămâne jumătatea anului 2020, preşedintele Consiliului Judeţean a răspuns: „Da, asta vreau“.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.