Turismul la masa rotundă a organizațiilor covăsnene de tineret
Reprezentanții ONG-urilor de tineret din județul Covasna au discutat vineri la Sfântu Gheorghe cu autoritățile despre oportunitățile de turism în rândul tinerilor
În scopul unei dezbateri cu tema „Tinerii, turismul și județul Covasna”, circa 30 de persoane, reprezentanți ai organizațiilor de tineret și ai câtorva instituții din județ, s-au întâlnit vineri, 28 iulie, în sala de ședințe a Consiliului Județean Covasna, în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Identitate și Dialog.
Cine poate să cunoască mai bine problemele tinerilor din județul Covasna și să ofere soluții pertinente, dacă nu chiar tinerii? Tocmai acesta a fost și principiul pe care Asociația Identitate și Dialog a mizat când a propus Consiliului Județean Covasna proiectul pus în aplicare vineri, „Tinerii, turismul și județul Covasna”.
Potrivit organizatorilor, la proiect au luat parte reprezentanți de la majoritatea organizațiilor de tineret din toate zonele județului. Cel mai mare câștig de pe urma întâlnirii este în definitiv șansa oferită acestora de a se cunoaște, de a sta împreună la o masă rotundă, de a iniția și continua discuții și proiecte.
„Evenimentul a reușit să aducă la aceeași masă majoritatea organizațiilor reprezentative ale tinerilor din județul Covasna, importanța acestui lucru derivând din oportunitatea organizațiilor de tineret de a se întâlni și a relaționa unele cu altele. Asociația Identitate și Dialog consideră că atingerea acestui obiectiv secundar al proiectului este un aspect important în ceea ce privește segmentul organizațiilor de tineret din județul nostru. Doar lucrând împreună putem să ne dezvoltăm și să contribuim într-un mod benefic la viața tinerilor din Județul Covasna. Tinerii au un rol important în cadrul județului nostru, astfel că se impune acordarea unei atenții sporite în ceea ce privește implicarea lor în viața socială, politică și economică a județului. Prin urmare, proiectele care au ca principal grup țintă tinerii trebuie să se axeze asupra implicării acestora și reliefării rolului lor în cadrul societății”, arată un comunicat de presă transmis de Asociația Identitate și Dialog după încheierea evenimentului.
În demersul tinerilor de a se întâlni și discuta despre probleme și rezolvări s-au alăturat și câteva instituții publice, printre care Consiliul Județean Covasna, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Centrul Județean pentru Protecția Naturii, Dezvoltare Rurală și Salvamont și Universitatea Babeș-Bolyai – Extensia Universitară Sfântu Gheorghe.
„Județul Covasna are foarte multe de oferit, chiar și tinerilor, dar aceste lucruri ar trebui să fie mai bine promovate. Asta am încercat și noi să facem prin intermediul proiectului nostru, să prezentăm reprezentanților asociațiilor de tineret din județ ofertele județului nostru. Dacă vom face astfel de proiecte în continuare, cred că vom avea doar de câștigat”, ne-a declarat vineri președintele Asociației Identitate și Dialog, Alexandru Andriesei.
Asociația Identitate și Dialog a fost înființată la sfârșitul anului 2014 de trei tineri din județul Covasna. Organizația a mai adus în județul Covasna activități dedicate tinerilor din toată țara, nu doar din județul nostru, iar un exemplu în acest sens este proiectul Atelierele de comunicare pentru tineret „Identitate și Dialog 2016”, organizat în perioada 18 – 24 iulie la Bicfalău, finanțat de către Departamentul pentru Relații Interetnice, Secretariatul General al Guvernului României.
De asemenea, în perioada următoare, Asociația Identitate și Dialog va implementa încă două proiecte importante, finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului, de formare a tinerilor în domeniul antreprenorialului, adresat studenților și de orientare în carieră, adresat elevilor.